keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Sörnäinen, Kontula

Kontula on THE alue näissä kuviossa. Hengästyttävän loistavia mestoja yksi toisensa jälkeen. Paras reissu ever ja saattaa sellaiseksi jäädäkin...

Pub Aleksis K (lopettanut...ja avautunut uudestaan kesällä 2016)


Pneumant-arvio 1,8


Ensin yksi eksynyt lammas aiemmilta Kallio-kierroksilta. Täällä lienee Hesan halvin kalja (3 egeä tuoppi) ja sitä kummallisempaa oli, että läsnä ei ollut oikeastaan ketään muita. Ehkä 20 sentin äskettäinen hinnannousu oli vaikuttanut asiaan. 

+ Helsingin halvin olut(!?) *
- Missäs muut kaljoittelijat

*Sittemmin ravintola Saba Hämeentiellä on vienyt tämän kunnian...kts 3/15


Kontu Krouvi


Pneumant-arvio 2,6


Nyt päästiin asiaan. Hiukan ostarilta syrjässä olevassa vuokratalokasarmien ympäröimässä räkälässä jonkun ex-rokkarin mukava ex-tyttöystävä esitteli meille ystäviään ja kertoili omia loputtomia stoorejaan.

Ystäväpiirin kuului mm entinen iskelmätoimittaja Viherluoto, johon (toisin kuin kollegaansa Ulmaseen taannoin Hertsikassa) ei kuitenkaan saatu mitään kontaktia, johtuen ehkä siitä, että tämä antoi koiransa puhua puolestaan ja keskittyi itse johonkin muuhun.


+ Paikallisten hyvät jutut
- Erillään muusta kontulahulabaloosta

Cafe London Pub


Pneumant-arvio 2,2


Kovasti alaspäin mennyt ostariräkälä, jossa pari vanhempaa kottaraista oli kovasti kevätfiiliksissä;
Välistä tosin fiilis oli enempi kuin Hitchkokin linnuista...sen verran agressiivisista "lintusista" oli tällä kertaa kyse...


+ Paljon väkeä
- Vähän pelottava linnusto


Milano Pub

Pneumant-arvio 1,9


Tämän paikan joku oli selkeästi onnistunut teleporttaamaan keskelle ostarin baarikeskittymää - sen verran paikka erottui kanssajuottoloistaan. 
Omistajakin valitteli, että ilmeisesti baarinsa on yksinkertaisesti liian siisti kyseisille nurkille ja siksi asiakkaat hyljeksivät.

+ Epäkontulalaisen siisti
- Liika siisteys vienyt elämän?

Mopo Baari


Pneumant-arvio 2,7


Kovasti ystävällismielinen, hienolla mopolla koristettu hiukan verrokkejaan siistimpi paikka, jossa vaihdettiin ajatuksia sekä sympaattisen omistajan (Kienille terkut:) että varsinaisen herra-teippaamisasiantuntijan kanssa. 
Jos jälkimmäisessä teemassa on jotain, mikä on ketään askarruttanut, niin tältä kaverilta varmasti löytyy vastaus asiaan...sen verran tuntui olevan perillä siitä, mistä puhui.

+ Mukavaa henkilökuntaa
- Tasaisen hyvä - ei heikkouksia. Toki esim laajempi valikoima voisi olla kiva ylläri varsinkin näin Kontulassa



Patajätkä

Pneumant-arvio 2,6


Arvioitu paikka nro 300!!
Ihan loistava seurakunta oli läsnä täällä. 
Kruununa mökkinaapuri Mielikäinen kuin suoraan Kummelista repästynä.
Kaverin pipolle isosti respektiä....vaikka olikin kuulemma exänsä ostama.


+ Tosielämän Kummelit
- Oikeastaan sama kommentti kuin Mopobaarillekin


Kippari

Pneumant-arvio 2,4


Jos aiemmista paikoista tuli mieleen, että yhtään hörhömmäksi ei voi touhu mennä...niin ihan kybällä voi. Monikansallinen luola, josta varmaan saa hankittua ihan mitä tahansa...Myös omia sanojaan piti hermostuneen alkuasuakkaan kanssa taiten asetella, ettei käynyt ns kylmät. Penaa ei näkynyt, mikä pettymykseksi luettakoon:(

+ Rouhea asiakaskunta
- Edellinen näkyi sitten siisteydessä




Aapelin Baari

Pneumant-arvio 2,6


S-paikka keskellä Kontulaa!!Vähemmän yllättäen oli rauhallisemmasta päästä ja parin edellispaikan jäljiltä muistutti jopa enemmän rukouskappelia kuin kontularäkälää, mutta saatiinpa keskityttyä bilikseen innokkaan nuoren myyjän aktiivisesti pitäen huolta hyvinvoinnistamme. 

+ Ässämäisen siisti; bilistäkin
- Edellinen näkyi sitten asiakaskunnan kiinnostavuudessa













Wanha Rouva

Pneumant-arvio 2,3


Myös aika rauhallinen paikka, jossa kuitenkin hyvin irtosi juttua kantajengin kanssa. Olipa eräällä vanhemmalla rouvalla ihan henkilökohtainen tuoppikin, mistä ohrapirtelöään litki.

+ Sitouttamistaito; leppoisaa jutustelua
- Kontulamittakaavassa ehkä sittenkin vähän tylsä


Pub Päättäri

Pneumant-arvio 2,0



Pienen bussimatkan päästä löytyi tämä väritön mesta, jossa ainoa kummastusta herättänyt asia oli paikan pitäjän mania päästä eroon asiakkaistaan, jotta pääsi sulkemaan paikkansa. Nimensä arvoisesti tänne oli päätynyt tuttuja naamoja myös retken aiemmista paikoista...

+ No; oli täällä muitakin
- Sijainti huitsinnevadassa


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 304 kpl