keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Vallila, Kallio

Oli synkkä ja myrskyinen joulukuinen ilta. Ohjelmassa Vallilan ja Kallion keräilyerä. Aikaisemmat ko alueen keikat olivat sijoittuneet pääosin kauniihkoon kesäkauteen, mikä oli näkynyt välistä alavireisenä aktiviteettinä kanssaihmisten osalta. Nyt sen sijaan sää todellakin suosi sisätilojen katselmuksia.

Westminster


Pneumant-arvio 2,2


Aloitus Lonton ytimestä. No, ei nyt ihan, mutta suht siisti pubiviritys oli Sturenkadun ja Hämeentien kulmaan saatu aikaan. Erottui selvästi naapureistaan.


+ Verrokkeihinsa (=naapureihinsa) verrattuna yllättävänkin siisti

- Nimi antaisi odottaa enempikin brittipubimaisuutta


Sepia


Pneumant-arvio 2,1


Entinen mainio kebumesta Takos oli sitten ottanut uuden typerän nimen ja samalla downgreidannut itsensä kaljakapakiksi, josta sai myös pizzaa. 

Toki sinällään ihan asiallinen, joskin aavistuksen tylsä pikkumesta.

+ Tylsähkö

- Takosista sai hyvää kebua



Sture 21


Pneumant-arvio 2,2


Magneetin ollessa jäähyllä oli seuraava paikka tämä aktiivisesti livemusaa tarjoava kohtuu perinteinen paikka, jota toinen meistä oli Sonera-aikanaan jo päivittäin työikkunastaan kaiholla katsellut. 

Elävä musiikki tosin rajoittui rumpujen jatkuvaan testaukseen, mutta ajanvietettä tarjosi ilmaiseksi osoittaunut bilis (tnx kyypparille tästä).
Myös kaikkien lasten toivejoululahja "Posti&Tele"-peli olisi ollut saatavilla, mutta ajanpuutteen vuoksi tämä klassikko jäi kokeilematta.

+ Mainio pelivalikoima, ystävälinen palvelu

- Ulkoa päin vähä luontaantyöntävä paikka


Bar Taz 


Pneumant-arvio 1,4


Tämä oli jo kerran aiemmin väärin perustein hylätty kohderyhmästä, mutta nyt uusi yritys. 


Kysyttäessä kantapeikolta, oliko kyseinen ravintola enempi ruoka- kuin kaljapaikka, huomasimme jo vastauksen sävystä kysymyksen olevan kohtuu tyhmä. 
Saman toki olisi voinut huomata vastaajan habituksesta.

Baari itsessään olikin sitten varsinainen ankeuden huipentuma, mistä pistekertymäkin lahjomattomasti viestii. 
Luotaankarkottavaa oli osaltaan myös omistajan ärsyttävä tapa tyhjentää peliautomaatit rahasta.

+ Taito maksimoida ankeutta

- Ankeus sinänsä


Molotow


Pneumant-arvio 2,8


Aikanaan Vaasankatusetistä unohdettu pikkupaikka, jossa nuorehkon oloista väkeä oli selkeästi enemmän kuin laki sallii. Persoonallinen sisustus ja loistava juomavalikoima todistivat, ettei tällä kertaa enemmistö ollut väärässä.


+ Hyvä juomavalikoima + leppoisaa nuorisoa

- Vähän turhankin täynnä



B12


Pneumant-arvio 2,1


Tässäkin case, jossa entinen ruokaravintola oli muuttanut businessfocustaan nestemäisempään suuntaan. 

Sisääntullessa esittämämme small talk -avaus "pyöriikö business menestyksekkäästi?" ei poikinut vastausta mutta poiki sen, että omistaja pälyili meitä epäilyttävästi suorastaan ahdistavuuteen asti koko läsnäolomme ajan.

+ Ei oikein tule mieleen

- Tosikko ravintoloitsija


Kallion Mestari


Pneumant-arvio 2,2


Tämä hiukan sivussa oleva mesta osoittautui aivan loistavaksi hörhelöpesäksi, johon pisteenä iin päälle tuli vielä naapuripizzerian omistaja tuomaan evästä jollekin (ei selvinnyt kenelle) ja ihmettelemään mukavalla turkkiaksentilla, "missä perk***ssä kaikki naiset ovat?". Kerrassaan mainio paikka.


+ Iloinen ilmapiiri

- Ankea tunnelma



Baari Breezer


Pneumant-arvio 2,2


Oletettavasti arvioitu paikka nro 350 (vähän välistä laskumme heittelevät). Laskemisesta puheen ollen naapuripöytäseurueemme avasi keskustelun kysymällä meiltä paljonko on -1 + 1. Olivat tuosta tehneet jonkinlaisen vedonlyönnin, mutta eivät saaneet todistettua lopputulosta.


Vakuutettuamme, että kyllä se nolla on ja käytyämme läpi kaikenlaiset variaatiot erilaisia etumerkkejä + numeroa yksi sisältävät yhteenlaskutoimitukset, vakuuttuivat he meistä algebraguruina. 

Sen jälkeen seurasi vielä pitkä keskustelu em vedonlyönnissä hävinneen kanssa yleensä Tieteesta ja Tiede-lehden keskustelupalstakin olikin meille molemmille tuttu. 

Silti kirjoittaja on sitä mieltä, ettei matematiikan opetuksesta olisi enää syytä tunteja vähentää.


+ Matemaatikkokerhon kokoontuminen

- Laskijoista huolimatta paikalla aiemmin olleessa klassikkoräkälä Kurjenlennossa oli paljon enemmän tyyliä


Ravintola Salpimenta 


Pneumant-arvio 1,8


Muutoin ihan ok näköinen paikka, mutta huomion vei incidentti, joka lähti siitä kun laitoimme tyhjän pullon mukaan (uusi etiketti, joka ei irronnut).

Tästä omistaja hermostui ja syytti meitä varkaiksi. Todettiin, että korrektia olisi ollut pyytää lupa, mutta pyysimme anteeksi ja huomautimme, että kyseessä ei itse asiassa edes ollut palautuspullo + tarjouduimme vielä maksamaan tuplasti siitä, mikä ravintolan hävikki olisi ollut, mikäli kyseessä olisi ollut palautuspullo (=20 senttiä).

Tästä kaikesta seurasi pitkä ja kovaääninen keskustelu toisaalta siitä kuinka vakava varkaus oli kyseessä ja toisaalta siitä, millaista asiakaspalvelusuhteellisuuden- tajua ravintoloitsija osoitti ja mitä tuollaisesta toiminnastaan voisi nykysomeaikana pahimmillaan busineksilleen seurata. Tämä keskustelu jatkui aika kauan eikä johtanut mihinkään paitsi että ravintoloitsija sai pitää tyhjän pullonsa ja meille tuli hyvä juttu kerrottavaksi.
Sivistynyt lukijakunta osannee päätellä ihan itse, suosittelisimmeko tätä paikkaa...

+ ei ole

- Väärällä alalla oleva omistaja


Sivukirjasto


Pneumant-arvio 2,9


Hienosti sisustettu paikka ystävällisellä palvelulla ja laajalla juomavalikoimalla vei edellisen paikan aiheuttaman ärtymyksen nopeasti pois. 

Tälläiseen mieluusti tulee jatkoille, kun naapurissa oleva seutukunnan pääkirjasto sulkee ovensa.

+ Aidosti kirjaston lukuhuoneen oloinen
- Ei varsinaisia heikkouksia


Mascot


Pneumant-arvio 2,7


Täälläkin oli elävää musaa tulossa SuperJannen muodossa, mikä pisti meidät miettimään, että onko yhteisellä kollegallamme varmasti sivutyölupa tällaiseen.

Positiivisimpana detaljina tästä jäi mieleen sympaattinen lipunmyyjätytteli, joka päästi meidät sisään ilman pääsymaksua, kun luvattiin poistua heti yhden juoman jälkeen.

+ Elävää musaa

- Kalliihko hintataso seutu huomioiden


Majava


Pneumant-arvio 2,8


Jyrsijäteema on näemmä menestys koska majavainen paikka oli todella täynnä kaikenlaisia, hiukan levottomiakin puhuvia alkuasukkaita.

Meille paikka oli jo 12. vaikka kirjoittaja oli ihan varma, että käytyjä paikkoja oli ollut vain 10. 
Ilmeisesti Briizerissä tehdyt laskuharjoitukset olivat kuluttaneet henkisen laskupääoman loppuun. 
Yhtä kaikki korkea aika lopettaa vaikka vielä pari paikkaa kaupunginosasta jäikin käymättä. Eli tänne on vielä paluuta...

+ Paljon iloisia ihmisiä, hauska logo 

- Parempi juomavalikoima, niin alkaisi olla lähellä täydellistä baaria


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 354 kpl