torstai 8. tammikuuta 2015

Jämsänkoski, Jämsä, Kuhmoinen, Padasjoki, Vääksy

Paluumatka JKL:stä sujui tällä kertaa kurjassa kelissä Päijänteen länsipuolta. HerraEsalle iso kiitos kontribuutiostaan Jämsän seudun baariskenen etukäteisvalaisemisesta, mikä teki paikkojen etsimisestä tavallista helpompaa. Kovin moni vain oli suunnitellusti/suunnittelemattomasti tauolla. 

Turhaan kävimme tempomassa mm Onnenpäivien, Jämsän olohuoneen, Harjunsalmen baarin ja Highway hillin ovia. Lisäksi Jämsän Pikis baari ei hienoista rallikuvistaan huolimatta läpäissyt tutkimuksen vaatimusmäärittelyä ja Padasjoen Modetin oli varannut joku paikallinen pönötysporukka omaan käyttöönsä.




General Way pub


Pneumant-arvio 2,2


Symppiksen työmaaruokalan näköinen paikka, johon J-Kosken entiset paperimiehet(?) olivat kokoontuneet muistelemaan vanhempia ja parempia aikoja.
Kuriositeettina mainittakoon hernerokka yhtenä myyntiartikkelinaan kuten myös miesten vessassa asiakkaitten käyttöön tarkoitetut partavaahto sekä partahöylät.


+ Hyvä vessavarustus

- Juomavalikoima



Bar Tona


Pneumant-arvio 2,3


 J-Kosken persoonattomammassa joskin myös rock-henkisemmässä paikassa väki oli keskittynyt hiihdon katseluun ja koronan (taas!) peluun.

Näissä pikkukaupunkien paikoissa ei pääse yhtä helposti paikallisten juttusille vrt täällä suuremmassa maailmassa. Toki tutkijoiden promilletasollakin saattaa olla osuutensa asiaan....

+ Paljon aktiviteetteja

-  Ei mitään silmiinpistävää...jos Jämsänkoskea sijaintina ei lasketa







Wanha mestari


Pneumant-arvio 2,4


Jämsän ainoa(!) avoinna ollut paikka. Tämä sitten olikin varsin suosittu ja suosiota ylläpiti myös kovaan ääneen hilpeitä alapäänjuttuja kertova vanhempi herrasmies. Ilmeisesti kohtuu kalustoon kuuluva kylähullu, koska moiseen kielekäyttöön ei ole juuri törmännyt sitten 70-luvun Jallu-lehtien, mutta muita asiakkaita tuo ei isosti näyttänyt häiritsevän


+ Hilpeä meno

- Wanha Mestari -konseptina ei kaikista seksikkäin 




Pub Wanha Pankki


Pneumant-arvio 1,8


Kuhmoisissa sitten olikin yllättäen kaksi paikkaa avoinna.

Ensimmäisessä näistä oli kiva koiruus ja juttuisa vt-kyyppari, joka totesi rehellisesti että kahvi taitaa olla eilistä...mutta ei sitten tehnyt elettäkään keittääkseen uutta. Totesi menon aika hiljaiseksi näin talvisaikaan...tieto, joka ei yllättänyt ketään edes Kurikassa.

+ Kiva koira

- Flegmaattinen palvelu



Saharanta


Pneumant-arvio 2,2



Upeassa ympäristössä ole Kuhmoisten ykkösmesta, joka ansaitsisi kyllä vasiten poikkeamisen kesäaikaan. Nyt täälläkään ei ylenmäärin menoa ollut, vaikka oltiin kuultu huhua mahdollisesta bingoillasta.

+ Upea ympäristö

- Sesongin ulkopuolella aika hiljaista



Laakeri


Pneumant-arvio 1,9


Padasjoen ylpeys, joka oli pienen tauon jälkeen uudelleen avautunut uusilla omistajilla. Täällä jopa oma-alotteisesti keittivät meille uutta kahvia (vrt Wanha pankki) ja
muutenkin koko vierailusta jäi erittäin positiivinen palvelukokemus. Ihastusta herätti myös paikan ainoan kanssa-asiakkaan uskomattoman hienoksi tuunattu Lada!


+ Mukavahenkinen palvelu

- Hiljaista - kuinkahan pitkään pysyy hengissä



Kaprokki


Pneumant-arvio 2,0


Vääksyn ainoa paikka oli sillä puolella Vääksyä, jota kirjoittaja ei tiennyt olevankaan. Paljohkosti väkeä..mm reippaita kirjallisuusihmisiä pelailemassa korttia rauhalliseen tapaansa. Mekin pelasimme joskin bilistä. 

Juomavalikoima niin täällä kuin muissakin paikoissa olisi vaisua-huonoa. Kukahan rohkenisi avata aidon olutravintelin tähän osaa Suomea?!

+ Oli sentään ees bilistä

- Vaatimaton juomavalikoima (kuten näillä seuduin muuallakin)


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 368 kpl










Mm nämä suljetut tai varatut paikat jäi käymättä