tiistai 5. huhtikuuta 2016

Statistiikkaa saatavilla

Iloisesti Hammondilla  Accessilla!
Tulipas nikerrettyä arviointituloksia sellaiseen Excel-formaattiin (Kiitos JäsenJ), josta ne sai näppärästi importattua Ms Accessiin (Kiitos JäsenK). Tuolta on nyt sitten pienillä tai korkeintaan keskikokoisilla säädöillä saatavissa sujuvasti kaikenlaista informaatiota, josta pientä esimakua tässä tekstissä.

Tähän mennessä arvioiduissa 520 paikan joukossa on kohteita yhteensä 26 eri kunnasta, mikä on yllättävänkin paljon huomion ollessa lähinnä Helsingissä.


Seuraavista kunnista olemme käsittääksemme arvioineet jokaisen kapakan (arvioitujen baarien määrä/arvioitujen baarien arviointien keskiarvo):

Asikkala (1/2,00)
Askola (1/1,70)
Iitti (2/2,15)
Joutsa (2/1,90)
Kerava (11/2,24)
Kuhmoinen (2/1,95)
Luhanka (1/1,70)
Muurame (1/1,40)
Orimattila (4/2,33)
Padasjoki (1/1,80)
Pornainen (1/2,20)
Pukkila (1/2,30)
Sipoo (3/2,13)
Sysmä (1/1,80)
Toivakka (1/1,80)

Seuraavissa kunnissa olemme varmistaneet, että siellä ei ole lainkaan meidän kriteereillä arvioitavia paikkoja (ja jos olisi - olisimme ne jo käyneet). Eli kapakkakulttuurin vaalimisen näkökulmasta tämän tuppukylän väestö joutaisi hävetä:

Leivonmäki

Viittä vaille valmista ovat seuraavat kunnat:

Helsinki - puuttuu noin kymmenkunta paikkaa, mikä kuitenkin menee "viittävaille"-sarjaan, kun arvioituna on jo 363 paikkaa. Itse asiassa pariinkin kertaan olemme luulleet kaikki HKI-paikat läpikäyneemme ja kerran sitä jo konjakillakin juhlineet (kts Bar MoDe)
Jämsä - Puuttuu yksi paikka, joka oli jostain syystä tilapäisesti kiinni seudulla vieraillessamme
Hartola - Sama selitys kuin Jämsässä
Mäntsälä - Puuttuu yksi paikka - syrjässä keskustasta -> ei saatu sovitettua kierrokseen, jossa kunnan muut paikat läpikäytiin

Vähintään puolet paikoista on kasassa edellisten lisäksi seuraavista kunnista:

Heinola
Jyväskylä
Porvoo
Vantaa

Lisäksi statistiikkamaistiaisena voi todeta, että Espoossa käytyjen baarien arviot (2,36) ovat selkeästi paremmat kuin Vantaalla (2,19) tai Helsingissä (2,22)  mutta kunnista, joissa olemme arvioineet vähintään kolme baaria, korkeimmat pisteet saa yllättäen Mäntsälä (2,37). Lisää tällaisista tulevissa postauksissa....

Sitä myöten kun kattavuutta tulee lisää ja tietokantamme saa lisää parametrejä, laajennamme analyysejamme pyrkien vastaaman esim seuraavanlaiseen kysymykseen: Onko kunnan kokoomusäänestäjien määrän korrelaatio kunnan baarien juomavalikoimaan vahvempi kuin vasemmistoäänestäjien määrän korrelaatio naisten käyttäytymiseen. Stay siis Tuned

JäsenK