torstai 15. syyskuuta 2016

Hamina, Kotka, Pyhtää

Haminan Työski jossa Tiilen Petri 
lepäili lavalla 1973 Ganesin keikalla
Suuntasimme Ford-henkilökuljettimella kohti yhden illan retkiemme oletetusti itäisintä kolkkaa eli Haminaa.  Haminan katukuvassa näkyi reippaita varusmiehiä/-naisia iltalomilla, mutta nuokaan eivät saaneet päätämme pyörälle vaikka ympyräkaupungissa olimmekin. Matkalla moottoritien nähtävyyksiin kuului mm muutamilla luodinrei'illä koristeltu Volvo, jossa, yllätys yllätys, oli kirjallisuuspiirien jäsen kuljettana. Idässä on aina villimpää...

Tuhannen kapakan kautta (TKK) -blogi on nyt arvioinut kaikki Haminan baarit!


Huvikumpu


Pneumant-arvio 1,8


Metsäkylän seuratalon yhteydessä oleva kaljabaari. Omistaja kertoi, että on lopettamassa paikan lähiaikoina, joten sattuipa kerrankin ajoituksellinen tuuri. Mukavia valokuvia ja hieno kellokokoelma löytyivät seinältä eikä unohtaa pidä myöskään mainiota Jägermeister-valaisinta sekä Peppi Pitkätossu -henkisyyttä. Se toinen Huvikumpu löytyy Mikkelin Otavasta!



Tästä paikasta on jäsen J:llä lämpimiä muistoja 70 luvun lopulta Eppu Normaalin keikalta - siis ajalta, kun soittivat ehtaa pnukia. Koulukaverinsa otti ekat rommiöverit ja tuli seuratalon raput kierien alas ilman naarmun naarmua päätyen sittemmin amikseen opettajaksi. 
Mikä on tarinan opetus? No ei yhtään mikään, mutta näin se elämä menee :-). PK:lle terkut jos satut lukemaan !

+ Eksoottinen sijainti, muistoja punkin nousukaudelta
- Paikka vetelee viimeisiään


Salmen Baari

Pneumant-arvio 1,6


Haminan esikaupunkialueella oleva siistihkö paikka erillisessä, rintamamiestaloa muistuttavassa rakennuksessa. Bilismahdollisuus hyödynnettiin ja ihmeteltiin myös seinillä roikkuvia mukavia valokuvia sekalaisista tapahtumista. 
Palvelu oli perusslaavilaista flegua - ihan kuin olisi matkannut ajassa 30v taaksepäin ja matkassa 60km itäänpäin.
Pieni yksityskohta asiakkaista: Baarissa asiakkaana ollut mieshenkilö lähti upealla El Caminolla pois ennen meitä ja huomasimme poislähtiessämme, että tuo oli ajanut kotiinsa ko autolla kokonaista 20 metrin matkan. Eipä isokaan riski joutua kissaloitten haaviin.

+ Lähiasiakkaan hieno Camino
- Ehta neuvostohenkinen palvelu


Terassi


Pneumant-arvio 1,2



Tässäpä kova kilpailija Hinthaaran Lättähatulle eli tämä nousi (tai oikeastaan laskeutui) jakamaan arvioimiemme baarien viimeistä sijaa tuon kanssa. Se on kova juttu se, kun puhutaan melkein 600 paikasta!!
Sijainti oli noin teoriassa ok Haminan torin kupeessa ja terassinsa kuulemma maakunnan pisin - tosin hieman sammalta ja heinää kasvaen. 

Palvelusta  tässäkään paikassa ei oikein voi antaa pisteitä vrt edellinen paikka ja vessan lattialla olisi voinut lähes kylpeä nesteessä - mitä lie? Muita asiakkaitakaan ei ruuhkaksi asti ollut, mitä sitäkään ei nyt hirveästi voinut ihmetellä. 

+ Kokonaisarvosana puhuu puolestaan
- Vessan lattian nestemäärä


Gebardi

Pneumant-arvio 2,1



Gebardi kovin behmoisella beellä oli jo sitten selvä askel ylöspäin edellisistä. Täällä palvelu oli kohdallaan ja muitakin asiakkaita jo selvästi useampi kuin yksi. Ehkä kokonaisuus jäi vähän hajuttomaksi osin johtuen ajallisesta sijoittumisestaan retken selkeitten ääripäitten väliin.

+ Edellisten jälkeen hyväntuulinen palvelu
- Oikeinkirjoitustaito


Jack Up

Pneumant-arvio 2,8

Haminan baareista ehdottomasti hienoin sisustus, siihen oli nähty jonkin verran vaivaa. Mopoja, vanhoja radioita, auton keulaa, hieno puulattia ja lisäksi hyvä palvelu sekä kohtuullisen hyvä juomavalikoima. 

Näillä ansiolla paikka nousee Pneumant-kriteeristöllämme selkeästi Haminan parhaaksi kapakaksi. Onnea tästä Heille!!!


+ Poikkeuksellisen upea sisustus
- Turhankin hillitty asiakaskunta


Kompassi


Pneumant-arvio 2,3

Haminan Seurahuoneen alakerrassa oleva Kompassi oli myös positiivinen kokemus. Tässä rakennuksessa oli historian siipen havinaa vaikka muille jakaa. 

Live-esiintyjiä vierailee tiivisti ja sisustuskin on varsin hieno. 
Myös täällä viihtyisi pidempäänkin - viihdefasiliteetteja piisaa.

+ Seinistä henkinyt historiallinen atmosfääri
- Turhan rauhallista


Nakatappi


Pneumant-arvio 2,4

Nakatapissa oli Haminan paras meininki. Bingoilta, jossa yhtenä pääpalkintona oli mm tuubi Turun punaista sinappia, oli saavuttanut suuren suosion ja porukalla oli kerrassaan iloinen meininki päällä. Tiedossa oli siis mukavaa yhdessäoloa!
Nakatapin Bingon palkinnot,
vain maksamakkara puuttuu ?
Kiitos hetken seurasta bingoilun ystävät! 

Yksi Haminalaisten paikkojen oheispiirre on erilaiset köydestä tehdyt koristeet. Liekö menneen satamakaupungin statuksen jämiä nämä. Tässä kyseisessä paikassa tuosta oli aikaan saatu eri hienojakin juttuja.


+ Mainio asiakaskunta
- Bingon palkintojen taso


OldShop

Pneumant-arvio 1,6

Vanhaan kaupakiinteistöön lähiöalueelle saneerattu juottola. Täälläkin oli bändikamat nurkassa, joten jotain paikallista musisointia lienee lähiaikoina tarjolla. 

Ainoa tarjolla oleva alkoholiton juoma oli sooda; ei siis mikään autoilijan ideaalipaikka. Tosin kovin todennäköistä on, että saatettiin olla ensimmäiset kauempaa tulijat täällä ever. 

+ Eksoottinen sijainti
- Tasaisen huono kokonaisuus ja erityisesti karseanvihreä sisustus maustettuna vaaleanpunaisilla verhoilla


Summan krouvi


Pneumant-arvio 2,3

Sankarikaksikkomme astui sisään Summan Krouvin  jäätävään hiljaisuuteen, jossa kaikki ravintolassaolijat saattelivat meidät katseellaan baaritiskille askeliemme kopistessa pitkän hiljaisen salin läpi (Tex Willer 6/1983). 


Tiskillä ollessamme selvisi että käynnissä on tietovisa. Saimme siis tulollamme aikaan kestämättömän interruptuksen tähän aktiin. Pelin vetäjä ja salillinen ihmisiä kuitenkin saivat toimintakykynsä takaisin ja jatkoivat pelaamistaan meistä huolimatta.

Mitään kivikoskia visailijat eivät olleet, mistä kertoi lähipöydästä kuulemamme pohdinta siitä, pitääkö kysymykseen "Missä järjestetään Cannesin elokuvajuhlat?" tietää paitsi maa myös kaupunki, johon toinen visailija totesi, että "eiköhän maa riitä...eihän tuota kaupunkia kukaan voi tietää".


+ Paikka löytänyt asiakkaita keräävää ajanvietettä
- Tietovisailijoiden tietämyksen taso


Corner Pub


Pneumant-arvio 2,8

Välipalan jälkeen siirryimme jatkamaan Kotkan arviointia. Pub Itämeri Hovinsaarella oli suljettuna joten tämä Corner pub oli ainoa paikka tällä nurkalla.Tämä varmaan oli osaltaan tuonut hyvän joukon eri hilpeitä asiakkaita ja iloinen puheensorina ja älämölö täyttivätkin paikan. 


Hyvä palvelu ja muutenkin asiat näytti olevan esimerkillisessä tilassa, mistä todisteena matkan paikkojen jaettu ykköstila!


+ Tasaisen hyvä kokonaisuus - hilpeät kanssa-asiakkaat
- Onko tilanne näin hyvä myös silloin, kun naapurissa ei ole vesivahinkoa?


Kairo


Pneumant-arvio 2,2

Voihan kyynel :-( Koko entisen Kymen läänin kuuluisin paikka ja vihdoin sinne päästyämme aivan typötyhjä.


Kairon ovellahan poikettiin jo edellisellä Kotkan reissulla, mutta tuolloin tuo jäi väliin johtuen paikassa olleesta maksullisesta tilaisuudesta. Nyt pääsimme sisään asti mutta valitettavasti lisäksemme ei tosiaan ollut ketään muita asiakkaita.


Hieno paikka kuitenkin ja toivottavasti myös säilyykin tällaisena. Vieraskirjasta löytyy nyt meidän blogimme osoite.


+ Sisustuksessa haviseva historia (perityy jo vuodesta 1879!!)
- Missä muut asiakkaat


Rantabaari


Pneumant-arvio 1,9


Mussalon ainokainen, joka k
esäbaarina varmasti toimii ja on mukava paikka. Nytkin toki ihan ok symppispalvelulla ja asiallisella juomavalikoimalla mutta kovin, kovin oli hiljaista.
Kuriositeettinä todettakoon, että täällä nautittiin näitten retkien ensimmäiset pillimehut.

+ Mukavasti hymyilevä baarityttö
- Rauhallinen meno


Bakkanaali


Pneumant-arvio 2,0

Pyttiksen Siltakylän "helmi", jossa m
eidän lisäksemme läsnä oli vain yksi melko juopunut herrasmies. 
Iso ja siisti paikka, bilis, ja kaikenlaista muutakin ajanvietettä löytyy. 
Viikonloppuisin varmasti suosittu - nyt jotain ihan muuta.

+ Riittävästi tilaa ainakin noin Pyhtään mittakaavassa
- Asiakasväestön tiheys ei kummoinen


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 578 kpl