torstai 16. maaliskuuta 2017

Manse keskusta osa 1/N

Tutustu myös Facebookiimme

Nyt sitten tuli vihdoin se kirjoittajan herkkä hetki eli paluu entiseen kotikaupunkiin. 

VR kuljetti tarinamme sankareita odottamattomankin luotettavasti ja vieläpä siedettävillä veloituksilla (9,90 per auditoija per suunta), joten mikäpä oli täällä Suomen sivistyksen keskipisteessä vierailla (btw...niiden jotka tähän kommentoisivat, että Jyväskylähän se on Suomen Ateena, muistuttaisimme siitä, että Jyväskylällä ja nyky-Ateenalla on yhteistä lähinnä taloudellinen tilanne)

Nyky-Tampereen hengesssä "kun mikään ei riitä" kävimme keskustan koko eteläpuolisen alueen läpi ja hyvin tuo motto toimi ainakin mitä tulee paikkojen juomavalikoimaan. Toisaalta taas sitten karaåkea ei mistään löytynyt eikä tuo paikkojen ilmapiirikään ihan 10-arvosanaa saanut, mutta onhan täällä sitten Hervanta ja Nekala vielä erikseen:)

O'Connells

Pneumant-arvio 2,7

Simon (ei tiedetä, onko sen kuuluisamman Manse-Simon kaveri)  päätti noin 20 vuotta sitten, että vihreä perunasaari saa riittää ja suuntasi kohti pohjoista asettuen tiedätte-kyllä-minne ja perusti sinne baarin...ja millaisen baarin.

Suomessa on monenmoista juottolaa irkkuteemalla, mutta näkemistämme tämä on ehdottomasti parhaimmistoa. Mainio ja ennen kaikkea aito irkku-sisustus vessojen koristeluita myöten, hyvä juomavalikoima ja muutenkaan ei paljon toivomisen varaa jättänyt.

Kiitos myös seurasta ja terveisiä hämärästi tutun oloisille vanhemman polven tamperelaisille  alkuasukkaille, joitten kanssa oli kivaa vaihtaa muutama leppoisa ajatus näin kierroksen alkajaisiksi:)

+  Aito oikee irkkusisustus
-  Rauhallishenkistä asiakaskuntaa


Players-House

Pneumant-arvio 2,1

Taas vaihteeksi paikka, joka ei ollut googlailuun tarttunut. Löytyi kuitenkin hyvin ollen kutakuinkin viistoon vastapäätä edellistä irkkumestaa.

Siisti, mutta vähän turhankin steriili sporttijuottola, jossa kuitenkin kendoaiheisuus hallitsi sekä sisustusta että muiden läsnäolijoiden mielentilaa eikä pisteet näin ollen mitenkään megakorkealle nousseet. Jotenkin säälittävä fiilis jäi siitä yhdestä Messi-paidasta, joka roikkui kaiken kendorekvisiitan keskellä:(

+Yleissiisti sports-bar
- Yleiskendobar


Soho


Pneumant-arvio 2,4


Täällä oli niin mainion tuoksuisia ja näköisiä burgereita, että paikka nousi vähintäänkin potentiaaliseksi murkinapaikaksi tuleville tampester-reissuille.

Olutmesta tämä silti oli ensisijaisesti ja viekäpä varsin erinomainen sellainen. Pyynikkiä oli tietenkin valikoimissa useampaakin sorttia ja ajanvietteeksi löytyi mm kaikkien yksinäisten herrasmiesten klassikkopeli (kts kuva vasemmalla). Muutenkin pelivalikoima oli mielenkiintoinen 80-luvun Atareita myöten.


+Loistava olutvalikoima maukkaan näköisillä burgereilla sekä klassikkopelejä
- Täälläkään ei naiset meitä ahdistelleet häiriöksi asti


2h + k

Pneumant-arvio 2,6

Tästä oli alkuasukasvihje, että paikka olisi puhdas ruokapaikka, mutta niin vain tässäkin oli ehta baarin puoli erikseen. 

Ajanvietettä ei ruhtinaallisesti ollut, mutta hienon tiilisisustuksen ihmettelyssä meni tovi jos toinenkin. Muita asiakkaitakin oli ihan mukavasti, mutta ilmapiiri ei silti hurjan riehakkaaksi noussut. Käytöskoodiin selvästi vaikutti naapurioven siisti ruokailupuoli.

+Mukavaa, että ns vakavillakin ruokapaikoilla on kunnon baari erikseen
- Eipä ollut isommin peliajanvietteitä ja tamperelaismittakaavassa vaatimaton olutvalikoima


Kuppila Kulma


Pneumant-arvio 2,4

Tämän kertaisen reissun paikoista ehkä se suurin klassikko. Tällä nimellä ei ehkä niinkään tunnettu, mutta aiempana ja raffimpana versiona ollut Sorin krouvi tai vieläkin vanhempi Kestikulma puhuttelevat varmasti syvältä jokaista pitkän linjan manselaista baariharrastajaa.

Kestikulma-aikana paikka oli päässyt myös MauriAnteron kirjoihin eikä jänisten sisäänmarssi loppunut siihen vaan myöhemminkin on todistettu pupujussien tahtotila käydä myös nauttimassa paikan antimia

Nykyisessä formaatissaan tällä edelleen on klassikon aineksia, mistä kyyppariomistaja oli paitsi tietoinen niin myös aiheellisesti ylpeä, jos kohta kuulemma synkempiäkin hetkiä paikan historiassa on ollut. Käyntihetkellämme tämä kulttuuripaikka ei ehkä asiakaskuntansa puolesta ihan parhaimmillaan ollut, mutta toivomme, että tämän helmen entistä useampi tamperelainen taas löytäisi. Syytä olisi!!

+Kerta kaikkiaan asialleen omistautunut baariveijari klassisine mummobaarihenkisyytineen
- Tätäkään paikkaa ei suuri yleisö käydessämme ollut löytänyt


931


Pneumant-arvio 2,6

Pyörittyämme aikamme Koskikeskuksessa etsimässä sinne kätkettyä kahta ravintolaa, joita emme löytäneet...ei vaikka kysyttiin Elisan liittymämyyjältä neuvoa. Oli muuten harvinaisen avulia Elisa-kauppias (no - toki olemme itsekin tuota brandia monesti boostanneet, kuten uskollisemmat lukijat muistanevat:)) - terveisiä vain Antille. Lopulta luovutimme ja menimme pyörimään kosken toiselle puolelle Kehräsaareen, jossa piti olla tämä suuntanumeropaikka.

Olikin toki, mutta kovan työn takana tämänkin löytäminen oli kerta kaikkiaan. No...löytyi lopulta ja aika moni muukin oli tämän löytänyt - sen verta väkeä oli tupa täynnä. Outoa sinänsä, koska paikka noin kierroksen mittakaavassa ei mikään hirmu kummoinen ollut, mutta ehkä se jokin ei vain silmiimme paikassa osunut.

+ Tupa täynnä paikan löytäneitä asiakkaita
- Oli niin maar h***tin vaikea löytää


Kaijakka


Pneumant-arvio 2,1

Oi - tästä paikasta ja sen naistentansseista ja sen naisten tansseista tuli eri nostalgiset fiilikset komeammalle tiimimme jäsenelle. Aika entinen ei koskaan enää palaa...totesimme tosin kun kukaan ei jäsenJiitä tullut hakemaan, vaikka tuo pitkän tovin ihmettelikin "naistenhaku" valokyltin alla.

Ehtä ja hieno perinteinen tanssimesta, joka ei ainakaan tamperelaisille vaadi yhtään enempää adjektiivejä!

+ Nostalgisia muistoja komeamman meistä nuoruuden trofeeista
- Naiset eivät häirinneet vaikka naistenhaku taululla vilkuttikin


Kerho

Pneumant-arvio 2,7

Tämän kierroksen kantava teema oli loistavat juomavalikoimat. Huonoimmillaankin tuo tarkoitti vähintään paria erikoista Pyynikin tuotetta kylmäkaapissa - parhaimmillaan se tarkoitti jotain tämän paikan tapaista.

Mallasjuomagaloren lisäksi muuta ihmeellistä tässä paikassa ei ollutkaan, mutta hei - who cares?!

+ Täälläkin kerrassaan mainio olutvalikoima
- Muu asiakaskuntakin oli syventynyt vain mallasjuomiinsa



Palomar


Pneumant-arvio 2,7

Pitkästä aikaa päästiin pelailemaan pöytäkendoa. Harmittavasti vain armas isänmaamme hävisi viime hetken maalilla sinikeltaisille hannuhanhille.

Pelin tiimellykseen katosi myös suurin huomiomme, mutta noin kierroksen mittakaavassa tämä taisi olla kaikista tasapaksuimpia paikkoja. Ei auttanut vaikka luonnehtivat itse itseään postmoderniksi korttelikapakaksi. Ainoa tuota muistuttava ilmentymä paikassa oli muutaman kovaäänisen postmodernihipsterin pöytäseurue.

+ Käsikendopeli asiakkaiden käytettävissä
- Ruåtsi voitti käsikendon - Suami hävis


Teatterikulma

Pneumant-arvio  2,0


Täältä piti löytymän hyväkin joukkio paikallisia punavihreitä näyttämötyöläisiä. Voi olla, että olisi löytynytkin, mutta ainakaan kirjoittajan coreen noitten tunnistaminen ei kuulu.

Mukava teatteriravintola yhtä kaikki ja helppo uskoa, että visaisempienkin näyttämökappaleitten jälkipelit saadaan täällä sujuvasti loppuun pelattua.

+ Kulttuuriväki diggaa
- Punavihreys suorastaan hönki


Bändäri

Pneumant-arvio 2,3

Ehta Manse-rock baari!!! No - Manse-rockin maineen ja saavutukset tietäen vähän enempikin olisi voinut olettaa varsinkin mitä tunnelmaan tulee.

Mustat seinät kuitenkin hönkivät hienoa ympäristöä omalla tyylillään ja lopulta suurimmaksi pettymykseksi jäikin se, että paikan logossa ollut punapäätä emme tuolla koskaan livenä nähteet.

+Upea sisustus
- Missä muut ihmiset


Konttori

Pneumant-arvio 2,4

Viimeinen ja paras paikka, mitä erilaisten oluitten määrään tulee. 

Ovessa jo varoiteltiin, että palvelu on paikassa jäykkää ja tottahan tuo oli. Toisaalta kun juomavalikoima oli mitä oli, ainakin meille on ihan sejasama, millainen hapannaama niistä rahoja kerää.

Se, mikä konttori tämä oli joskus ollut jäi hiukan epäselväksi tulevan junanlähdön patistaessa meitä rajaamaan syvällisempiä tutkimuksia paikan sisällöstä.

+ Entistäkin parempi juomavalikoima (the best outside the ring3?!)
- Palvelu vieläkin jäykempää, mitä ovessa varoittelivat


VR Pendolino


Pneumant-arvio 1,9

No niin - juna jo loppuillasta hiljaisia miehiä kuljetti takaisin kotiinpäin, mutta nämäpä vielä jaksoivat raahautua arvioimaan, mitä kulkuvälineen ravintolavaunulla olisi tarjottavana.

Pienen pohdinnan jälkeen nimittäin tosiaan todettiin, että kyllä tämäkin on arvioitava kohde (kts "Kohdevalinnoista"), mutta arvion lopputulema tuskin yllättää ketään. Ehkä parempi tulos olisi saatu jostain viikonlopun hiihtolomayöjunasta, mutta nyt näin.

+ Aikas vauhdikas (160 km/h) ravintola 
-  Erityisen jännittävän viihdyttävänä mestana tätä ei voi pitää



Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 650 kpl