keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kotka - the last season


Karhulan jäljillä
Tutustu myös Facebookiimme

Retkiemme lähtötukikohdan muuttaessa pääkaupunkimme itäisestä kantakaupungista sen läntiseen satelliittikaupunkiin, oli ajankohta otollinen viimeiselle kaakkoisen Suomen retkellemme.

Sää oli sitä mitä se näillä kulmin on ollut viimeisen kuusi kuukautta eli vaihtelevaa settiä lumisateesta auringonpaisteeseen muutamalla lämpöasteella. Tämä sää enteili selkeästi myös sitä, että paikka nro 666 osui tähän reissuun - saapa nähdä mihin kapakkaan tämä paholaisen numerosarja kolahtaa.. 

Päkki-pub

Purolan kylän ylpeys. Paikka jokseenkin kaukana kaikesta, mutta tyylikäs sellainen. Ajanvietemahdollisuuksia oli kaikenlaisia - ainoastaan mahdollisuuksien hyödyntäjät puuttuivat.

Sivujensa mukaan on avoinna tarvittaessa niin pitkään kuin tarvii. Oikeaa palveluasennetta!

Mielenkiintoinen kuriositeetti, joita maastamme ei todellakaan enää yhtään liikaa löydy.

Tuhannen kapakan kautta -blogi on arvioinut nyt kaikki Pyhtään kunnan baarit!!

+ Pikku-kylän ajanvietekeskus
- Pikku-kylä oli aika syrjässä isommista kylistä

Pneumant-arvio 2,0

Täkkäri pub

Täkkäri taitaa olla entinen Karhunkolo ja nykyisellä nimellään varsin uusi tulokas. Sivuillaan tämä mainostaa itseään "Kaiken kansan kohtauspaikkana", mikä on ihan onnistuneesti muotoiltu. Jos ei nimittäin ihan kaikki kansa, niin ainakin huomattavan suuri osa siitä oli baarinpöytiin täällä majoittunut.

Isompaa älämölöä ei täällä käyntihetkellämme ollut, mutta mitää tulee leijonanosan asiakkaista ulkoiseen habitukseen, tuskinpa tuotakaan koko iltaa olisi joutunut odottamaan.

Yhtä kaikki juuri sen näköinen baari, mitä voi odottaa kerrostaloalueelta, jossa asuntojen hintojen putoaminen on kaikista nopeinta koko Suomen isoimmissa kaupungeista. 

+ Huomattavan runsas asiakaskunta
-  Oluita olisi voinut useammankin laatuisia

Pneumant-arvio 2,6

BarBaari

Karhuvuoren toinen ja niukasti parempi paikka Pneumant-pisteillä mitattuna. Tämä ei ollut niin täynnä kuin edellinen, mutta ne läsnäolevat asiakkaat olivat sitten sitäkin mielenkiintoisempia.

Juttusille jäimme herran kanssa, joka oluitten hörppimisen lomassa mutusteli hampurilaisia kertoillen niitä&näitä tarinoita mm siitä, miten kyseisen päivän aamuna oli herännyt suihkunsa lattialta. Näin luonnollisesti käy, kun vetää liikaa hamppareita.

Laatuisan oloinen paikka muutenkin ja vähän surullista, että on tullut viime aikoina tunnetuksi ikävämmästä incidentistä, mikä sinänsä ei tietenkään itse paikan syytä ole.

+ Mielenkiintoisia kanssa-asiakkaita

- Kovin miesvoittoista seurakuntaa

Pneumant-arvio 2,7

Pub Itämeri

Viimeksi seudulla käydessämme, paikka oli kertomansa mukaan kokenut vesivahingon, mikä sattumus on nostanut esiin some-keskustelua ja salaliittoteorioitakin.

Tämän päiväisellä käyntikerrallemme lattiat olivat kuitenkin kuivia ja asiakkaitakin yksi iso pöydällinen otsat vastakkain ja mukavaa älämölöä tuosta joukosta lähtikin ihan kiitettävästi, mitä oli mukava kuunnella muumilimua lipitellessä.

Kaikenlaista aktiviteettimahdollisuuttakin paikassa piisasi vähintään riittävästi.

+ Paljon ajanvietemahdollisuuksia
- Haasteellinen putkisto

Pneumant-arvio 2,7


Pikku prkl

Mikäpä sitten osuikaan paikaksi nro 666! No kuten pohtivampi lukija saattaa arvata, ihan puhtaasta sattumasta ei kyse ollut vaan myös reittisuunnittelulla oli osuutta tähän sattumukseen.

Paikkahan on inkarnaatio (=samat omistajat) Helsingin Kaisaniemenkadulla sijainneesta  PRKL-clubista, joka retkikuntamme toimesta on arvioitu syksyllä 2014. Kertomansa mukaan muuttoon johtaneet syyt olivat ensisijaisesti taloudellisia eikä mikään viittaa siihen, että Kotka olisi muutoin otollisempaa Vihtahousu-maastoa.

Upea sisustus paikassa oli, mikä tuki tätä hienoa tapausta. Kuvat puhunevat puolestaan!!

+ Hieno sisustus
- Vaatimaton varustelu - tosin tuskinpa kukaan kaipaakaan

Pneumant-arvio 2,7

Itäkadun Oilers

Tämmöinen paikka oli jostain syystä jäänyt väliin viime vuoden Kotkansaaren kierroksellamme.

Jotenkin edellliseen sopivasti paikka sitten tarjosi poikkeuksellisen vähän mitään mieleenjäävää, jos ilmeisen aloittelevaa kassatyttöä ei lasketa. Ehkä Kotka ehtana futiskaupunkina ei vain oikein sovellu tällaisen lievästi kendohenkisen baarin sijaintipaikaksi.

+ No eipä tule mieleen
- Hiljainen ja kokonaisuutena aika flegu paikka Kotkansaaren mittakaavassa

Pneumant-arvio 2,0

Albert

Olipas kerrassaan onnellinen sattuma, kun olimme jättäneet voortin parkkiin tämän paikan viereen. Paikkahan luultiin arvioineemme jo 4/2016 -kierroksella ja näin tavallaan oli tehtykin - mutta vain puoliksi. Vaikka paikka mediassa kulkee nimellä Albert&Eduard ovat A ja E ihan omia baarejaan, joilla on oma luonne ja asiakaskunta, mutta yhteinen keittiö.

Ystävällisten baarityttöjen mielestä tämä puoli oli rennompi ja aikuisempi osa kaksoisbaaria, minkä etäisesti entistä kollegaamme muisttuva vanhempi herrasmies todensikin palveluhuomioita hakiessaan, arvioimalla selkokielisen kohteliaasti tarjoilijaneitojen ns parempia puolia.

Miinusta paikalle siitä, että tupakansavu tuli aikas voimakkaasti ravintolatilaan sisään kuin muistona 90-luvulta. Oiva-tyypeillä saattaisi olla tuohon sanomista.

+ Ilo aiemman bongausvirheen korjauksesta
- Tupakka tuoksui vähän liikaa nykylainsäädäntö huomioiden

Pneumant-arvio 2,7

Korelan baari

Täällä ihan lehtiartikkelitkin hehkuttavat paikan lättyjä, mikä sai meidätkin yhdistämään arviointikohteen ja murkinoinnin. Ei ehkä olisi kannattanut (tästä lisää sivulla "murkinointia").

Muutenkaan paikka ei mitään isoja tunteita herättänyt pois lukien miesten huoneen seinällä ollut kohtuullisen paljastava maalaus. Paikan ehkä parasta antia oli katolle sijoitettu ranskalainen pikkuauto, jos kohta sekin oli hiukan alaspäin menoa aiemmin samalla paikalla sijainneeseen satakaksseiskaan verrattuna.

+ Leijona-auto katolla
- Odotuksiin nähden huonot pizzat

Pneumant-arvio 1,9

Punainen Härkä

No niin - jos edellisen paikan pizzat osoittautuivat pieneksi pettymykseksi, olisi kyllä vaadittu meiltä aika paljon keskimääräistä enemmän kansalais- yms rohkeutta, että tämän paikan ruokaa olisi edes maistettu.

Red Bull on aika klassikko näyte siitä, miten pizzeria syistä mistä lie on ajan saatossa konvertoitunut ehtaakin ehdammaksi räkäläksi. Toki respektiä siitä, että levotonta juttua paikassa riitti ihan anglosaksisellakin kielellä.

Palvelun taso riitti juuri ja juuri siihen, että saatiin tilattua jotain alkoholitonta juotavaa kahvi- ja teetarjoilun ollessa jollain epämääräisella tavalla holdissa.

+ Niin ehta räkälä pizzeriaksi, että tästä oli omalla tavallaan ihan pakko pitää
- Palvelu ei juuri tämän lähemmäksi nollaa voi tulla

Pneumant-arvio 1,8

Sam's pub

Samilla oli sitten Kotkan heittämällä paras paikka, mitä tulee olutvalilkoimiin ja yksi hienoimmista myös sisustukseltaan. Myös harrastepuoli biliksineen, dartseineen yms oli vähintäänkin riittävä.

Ehdottomasti ainakin kirjoittajan mielestä Kotkan seudun coolein paikka, vaikka yhteispisteissä ei ihan kärkisijaa tullutkaan.

+ Kotkan seudun paras olutvalikoima - ylivoimaisesti
- Kukaan nainen ei tänne käyntihetkellä ollut löytänyt

Pneumant-arvio 2,7

Mesikämmen

Oudon aikaisin eli iltakymmeneltä pillit pussiin laittava Karhulan ostarin yläkerran paikka oli avara ja antoi jäsenillemme mahdollisuun biljardiosaamisen ylläpitoon.

Mieleenjäävinta paikassa oli silti etäästi menninkäisten sukukuntaa muistuttavan vanhemman herran tarinat siitä, millaista oli elämä ja työnteko oljynporauslautalla aikana kun ne eivät enää olleet puuta, mutta miehet olivat yhä rautaa. Ihan kaikki tarinat eivät auenneet, mutta hattu silti piti ottaa päästä kunnioituksesta herran kokemuksia kohtaan.

Sisustuken yksityiskohdista mainittakoon miesten vessan "otsalauta", joka otti otsan vastaan vasta kun muu keho oli => 45 asteen kulmassa.

+ Porauslauttatarinat
- Aikainen sulkemisaika

Pneumant-arvio 2,3

Kesti-Karhu

Hotellin yhteydessä ollut baari ei paljon suosiota näin ke-iltana ollut saavuttanut. Asiaa ei helpottanut baarin ekan kerroksen ja sitä myötä myös terassin (jos sitä näillä kevätsäillä kukaan kaipaa) remontti. 

Ilmeisesti hotellipuolellakaan ei isommin ruuhkaa ollut, mutta ystävällisesti portieeri-baarimikko silti meitä huomioitsi. Jäsen-J tiesi kertoa, että paikassa joskus on ollut enempikin menoa ollut mm A.Tenkasen vauhdittamana.

+ Asiallinen palvelu
- Kovin hiljaista

Pneumant-arvio 1,7

Pica-Mocca

Iloksemme reissun viimeinen kohde tarjosi karaåke-mahdollisuuden, minkä Jäsen-J hyödynsikin hienolla Lauralle-tulkinnallaan. Niin hienolla, että paikan naisväestöä epätoivoisesti tanssimaan hakenut ei-niin-herrasmies unohti naiset kokonaan ja jäi vetämään yhden miehen showtaan Uuniperunamme ympärillä. Kohta tämän jälkeen karaåke-aktiviteetti vaihtuikin tuolla bingoon.

Muutenkin paikka oli varsin mukava ja eloisa erityisesti Karhula-mittakaavassa, vaikka linkin tarjoilijasuorituksia meille ei henkilökunta esitellytkään. Temppujen lomassa toki joku voisi harkita vaikka WC:n siivoamista joskus.

Kuriositeettina todettakoon suomalaisten pop-musatähtien yhdennäköisyys. Nyt nimittäin eräs rouvashenkilö luuli Ismo Alankoa jo Olli Lindholmiksi, mitä edellinen ei isonakaan kohteliaisuutena ottanut.

Vessasta huolimatta kierroksen parhaat pisteet!

+ Uuniperunan karaåke
- Weeceehen ei kyennyt kurkistamaan kahdesti

Pneumant-arvio 2,8

Tuhannen kapakan kautta -blogi on arvioinut nyt kaikki Kotkan baarit - yhteensä 31 kpl!!

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 674 kpl



Tämä oli suljettu