keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Pääkaupunkiseudun keväässä


Seuraa meitä Facebookissamme

Emme kulkeneet Hakaniemenrantaa ja salmiakin syöntikin jäi vähemmälle, mutta kauniissa kevätsäässä bongasimme setin uusia ja aiemmin väliin jääneitä paikkoja niin eteläisestä Espoosta kuin eri puolelta Helsinkiäkin.

Elämyksellisempiäkin retkiä olemme joskus kokeneet, mutta omalla tavalla kiintoisiakin paikkoja nämäkin olivat, joten kannattaapi lukea kokemuksemme näisä.

Monessakin mielessä kierroksen hallinta oli vähän hakusessa - yhtenä osoituksena siitä, ravintolamurkinointi jäi kokonaan tällä kertaa väliin. Onneksi arvioijakäsikirjamme ohjeiden mukaisesti olimme varanneet vanikkaa kotiin tälläistä tilannetta varten.



Captain Corvus

Kapteeni Varis oli hiukan keskimääräistä persoonallisempi moderniksi ostaribaariksi. Tumma sisustus pienine, joskin hajanaisine yksityiskohtineen ja virtuaalitakkoineen saattaa olla jopa jonkun mieleen  (ei meidän).

Kun olutvalikoima oli hiukan keskimääräistä parempi ja palvelukin iloisehkoa, niin kyllä täällä omenaostosten lomassa hetken viettää.

+ Ystävällinen palvelu

- Ei pahemmin ajanvietejuttuja


Pneumant-arvio 2,0


O'Leary / Iso Omena

Omppo-ostarin toinen paikka. Kokoa oli paljon ja näköä myös. Ja varsinkin telkkareita. Pariin kertaan noita koetimme laskea, mutta aina tuli eri lukema, joten kysyimme asiaa henkilökunnalta ja kuulemma viitisenkymmentä niitä on. Voihan tuon ajatella, että laitteiden määrän kasvaessa myös todennäköisyys kiintoisemmille ohjelmille kasvaa, olkoonkin, että nämä näyttivät vain kahta eri lähetystä.

Paitsi televisioita myös kaikenkokoisia ja näköisiä pieniä ja keskikokoisia tauluja olivat seinät lievästi sanoen täynnä. Tässäkin oli satsattu määrään laadun sijasta.

No; leppoisa palvelu, laadukkaat vessat (tv:t toki niissäkin) ja mukava ajanvietevalikoima nostivat paikan pisteet kierroksen parhaaksi.


+ Todella paljon televisioita
- Kiintoisimmat asiakkat olivat naapurin pelisalissa


Pneumant-arvio 2,7


O'Leary / Forum

Omppo-sisarustaan selkeästi pienempi paikka, kuten myös hiljaisempi. Palvelu oli täälläkin kohdilllaan, ja televisiot myös. Nyt ei enää jaksettu laskea vaan kysyttiin niitten lukumäärää heti kyypparilta. Tällä ei ollut ihan varmaa tietoa ja niinpä hän vaelsi ravintolasalinsa ympäri ja laski ne yksi kerrallaan saaden tulokseksi 40 töllöä. Erinomaista asiakkaan tiedonjanon täyttämistä!

Muita asiakkaita ei pahemmin ollut ja kun OmppoLeary oli kahminut kaikki ketjun ajanvietejutskatkin, niin täällä emme pitkään viihtyneet.


+ Paljon televisioita ja tiheästi
- Hyvin hiljaista

Pneumant-arvio 2,0



Ateljee bar Torni

Tämäkin paikka tuli nyt vihdoin käytyä katsomassa. Juomien hintojen maisemalisissä ei todellakaan ole täällä ujosteltu - pieni 3karhu maksaa peräti 9 euroa!! 
No; pääkaupunkimme kattoja ihmetellessä tuo hetken kirpaisu nopeasti unohtuu. Maisemien lisäksi millään muullahan tälläisessä paikassa ei oikeastaan mitään väliä olekaan.

Paikan miesten ulkohuoneesta löytyy tähän mennessä parhaat vilautusmahdollisuudet, kunhan vain alhaalta osattaisiin katsoa oikeaan paikkaan...

+ Hulppeat näköalat
- Kallis olut


Pneumant-arvio 2,0


Heidi's Bier Bar

Uudehko kellaribaari, jossa huomion vei lähinnä tarjoilijan hieno baijerilaishenkinen "Heidi-asu", kuten myös se, että hänellä selkeästi oli muodollista pätevyyttä kyseisen asun käyttöön. Palvelu ei sitten enää samaa tasoa ollutkaan, mutta ilmeisesti olimme päivän ensimmäiset (ja mahdollisetkin viimeisetkin?) asiakkaat, joten eipä tuossa nyt maksanut vaivaa pinnistelläkään.

Kovin oli siis hiljaista, mutta viikonlappuisin käy kuulemma enemmän ja nuorempaa väkeä. Tuskinpa tulemme todentamaan.


Suksisisustus oli vähintäänkin erikoinen ellei peräti hieno. Ehkä sen perusteella (kuten myös sivujensa mainosten) tätä paikkaa voisi luennehtia "after ski -baariksi". Sellaisena meille ensimmäinen ever!

+ Heidi oli ihan Heidin näköinen; suksien käyttö sisustuselementtinä
- Heidi voisi käydä jonkin asiakaspalvelupikakurssin

Pneumant-arvio 2,0



Harbour Tap & Taste

Kalasatamassa meren rannalla sijaitseva paikka, josta löytyi mukava sisustus, hyvä juomavalikoima sekä kiva palvelu. 

Käynnissä oli huomattavasti rauhallisempi bingo kuin mihin olimme tottuneet (vrt vaikkapa Kouvolan Lehtohovi) mutta hyvin tämäkin eteni, koska satunnaisia "Bingo"-huutoja silloin tällöin kanssa-asiakkaiden joukosta kuului.

Oikein viihtyisän oloinen paikka.

+ Esimerkillisen siisti
- Bingotunnelma vähän hakusessa

Pneumant-arvio 2,4


Oluthuone Haavi

Kalasataman Redissä sijaitseva paikka; helppo poiketa metrolta jos vain paikan löytää.
Vaikka tuo kuulostaa Redin tapauksessa jo vähän kuluneelta vitsiltä, niin totta on, että kirjoittaja ensimmäisellä redi-retkellään tätä mestaa yritti löytää. Onnistumatta. Nyt satuttiin tulemaan ideaalista suunnasta, joten tällä kertaa ei ollut vaikeuksia.

Muitakin asiakkaita tänne oli löytänyt ja hyvä niin. Paikka oli ihan mukavan oloinen, jossa kaikki keskeiset elementit olivat kuta kuinkin kohdallaan, joskaan toisaalta mitään mieleen jäävää täältä ei löytynyt. Tyypillinen paremman väen kerrostalolähiön paikka, jonne ei rämppäväki helposti eksy (eksyvät jo matkalla).

Sivuillaan väittävät, että olutvalikoimassa olisi peräti 100 erilaista tuotetta. Harjaantuneet silmämme eivät moista väitettä tue, mutta ehkä heillä oli joku salainen tiskinaluskaappi tms.

+ Tasaisen hyvä suoritus
- Kovin rauhallisia asiakkaita


Pneumant-arvio 2,4


Ralli

Pihliksen ostarin uusin saluuna-baari. Paikka, joka nimellään lupaa paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kumpaakaan noista emme mielestämme löytäneet mutta ilmaista(!) bilistä kylläkin ja myös voittajahaasteen paikalliselta mielensäpahoittajalta. Sekin haaste jäi väliin sillä kyseinen herra siirtyi aikansa olemassaoloaan anteeksi pyydettyään savuiselle ulko-osastolle. 

Palvelu oli erittäin hyvää, mutta muutoin tästä ei vakipaikkaa syntynyt kummallekaan meistä.

+ Ilmainen bilis
- Wannabe-pelihihassaroikkujat


Pneumant-arvio 2,0


Teeritupa

Kaljaa koneeseen ja Teeri tupaan!!

Isofonttinen teksti baaritiskin yläpuolen tussitaululla kertoi kaiken oleellisen, mistä tässä erittäin symppiksessä ja myös erittäin pienessä Ala-Malmin hämärillä sivukujilla sijaitsevassa paikassa on kyse.

Kalasatamaan kuppiloihin verrattuna hiukan alempien kansankerrosten kanttispaikka, jossa asiakkaita oli tuvan täydeltä. Vaikka nämä eivät juuri tänä iltana kovin riehakkaita olleetkaan, oli tunnelma noin baariksi poikkeuksellisen lämmin, mitä pirteä oranssi sisustus korosti kuten myös se, että ystävällinen kyyppari huomioi jokaista ovesta johonkin suuntaan kulkijaa jollain ystävällisellä lausahduksella.

Vaikka pisteet eivät huipputasolle nousseetkaan, oli tämä silti ehdotttomasti TOIMITUKSEN VALINTA tälle kierrokselle.

+ Todella lämminhenkinen palvelu
-  Kapoinen olutvalikoima


Pneumant-arvio 2,4


Kulmabaari

Toinen Ala-Malmin peräkulmien baari, joka välillä on ollut pizzeria, välillä baari ja välillä jotain vähän molempia. Tällä hetkellä vain baari.

Sivuillaan olevissa arvioissa paikkaa luonnehditaan Helsingin kaurismäkeläisimmäksi baariksi eikä tuo nyt välttämättä kaukaa haettu ole. Ainakin nettisivunsa (kannattaa katsoa - linkkihän näihin löytyy klikkaamalla blogistamme paikan nimeä, jos joku lukija ei tuota vielä ole huomannyt) ovat kyllä hyvin "kaurismäkeläiset", jos nyt nettisivuista niin voi sanoa.

Täällä olisi ollut teoriassa karaokemahdollisuuskin mutta laulaa ei saanut kuin perjantaina, joten se riemu jäi kokematta. Paikan omistaja keräsikin nimiä jonkinlaiseen adressiin, jossa tavoitteena oli käsittääksemme hiukan saada lisää toimintavapautta kyseiselle kuppilalle. Tälläistä kehitystä tuemme aina, joten laitoimme listaan omien nimiemme lisäksi pari muutakin kunnianarvoisaa allekirjoitusta.

Mitä itse fyysiseen paikkaan tulee, niin Kulma oli vielä edellistäkin pienempi paikka kooltaan, mutta yhtä lailla täynnä melko hyvässä vauhdissa olevaa sekalaista seurakuntaa. 
Erityistä huomioita kiinnitti poikkeuksellisen fiksu ja älykäs nuori psykologian opiskelijaneitonen, joka kärsivällisesti antoi uracoachausta ei niin välkylle nuorelle herralle.

+ Mielenkiintoisia asiakkaita moneen lähtöön.
- Karaåkea ei saanut laulaa keskiviikkoisin


Pneumant-arvio 2,4



Tämän jälkeen meillä piti olla vielä kaksi paikkaa, mutta ensimmäinen, Töyrynummen Bellas, oli kärsinyt jonkinlaisen vahingon ja oli tiukasti pimeänä. Toinen paikka eli Puistolan Pelimanni taas todettiin jo aiemmin arvioiduksi - miksi tätä ei todettu jo ennen reissua? - sitä pitää kysyä "erinomaiselta" reittisuunnittelijaltamme.

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 893 kpl