keskiviikko 18. syyskuuta 2019

PIRIstävää Etelä-Savoa!

Mikkelissäkö muka hiljaista arki-iltana?

Seuraa meitä Facebookissamme

Syyskuun kierros koillisen Päijät-Hämeen eli Heinolan  kautta Mikkeliin Etelä-Savoon. Paikkoja tuli kierrokseemme enemmän kuin tarpeeksi, mutta koska tänne emme palanne, niin työn sankarius sai voiton ja tahkosimme läpi ennätykselliset 15 kuppilaa...ja vielä alkoholittomalla agendalla. 

Onneksemme viihtyisiä ja mielenkiintoisiakin paikkoja kierrokseltamme löytyi, kuten myös muitakin PIRIstäviä elementtejä. 

Niistä lisää seuraavassa!!

Vapari

Täällä Heinolan Jyrängöllä olevassa juottolassa on käyty ennenkin kahvassa roikkumassa ja silloin ovi oli tiukasti säpissä ja ikkunat pimennettyinä. Eteenpäin on siis menty.

Nyt kun päästiin sisäänkin, niin todettakoon, että oikein tilava paikka ja viikonloppuisin löytyy paikasta ihka eläviä live-esiintyjiä. Palvelukin oli asiallisen hyvää, mutta sekään ei näemmä ollut riittävää houkutellakseen isommin kanssa-asiakkaita käyntiajankohtanamme. 

+ Mukavaa, että tällä kertaa päästiin sisäänkin (baariin)
- Paikan tunnelma ei antanut aihetta uskoa, että kolmatta kertaa meille tulisi


Pneumant-arvio 1,9

Tukkijätkä

Keskustan hotellin yhteydessä oleva tilava paikka, jossa myöskin tunnettuja live-esiintyjiä viikonloppuisin. Nimensä mukaisesti sisustettu tukkilaishenkeen. 

Erinomaiset ajanvietemahdollisuudet, hyvä palvelu ja myös siis majoituspalvelua tarjolla. Silti ehkä jollain tavalla pliisu kokonaisuus. Muutama mielenkiintoinen lisäasiakas olisi tehnyt gutaa.

+ Hyvin ajanvietekamaa
- Hiljainen..hiljainen

Pneumant-arvio 2,4

Bar Bulmer

Tämä paikka on löytynyt jo vuodesta 2007 Heinolan torin kulmalta. Siisti juottola, hyvä palvelu ja keskustan paras olutvalikoima. Mukava intiimi tunnelma.  
Ajanvietevarustelutelua ei oikein ollut talon puolesta tarjolla ja muutoinkin kokonaisuus hävisi naapurin kulkijalle.

+ Mukavasti oluita (Heinolan mittakaavassa)
- Paljonkaan puuhasteluaktiviteetteja ei paikasta löydy

Pneumant-arvio 2,1

Iloinen Kulkija


Selkeästi Heinolan ykkösmesta useammallakin mittarilla, joista pneumant-arvosana ja paikan suosio eivät ole vähäpätöisempiä ensinkään.

Alkavalla bingolla lienee osuutta väkimäärään, mutta hällä väliä. Sehän ajatus kuppilabusineksessä on, että jollain saadaan väkeä houkuteltua. Miksipä ei sitten saludobingolla. Lisäksi poiketen monesta aiemmasta kokemuksesta, tämä bingoyleisö osasi jopa käyttäytyä...millä toki oli arvosanoja laskeva vaikutus.

+ Paljon väkeä
- Varsin rauhallista väkeä

Pneumant-arvio 2,6


Helin Ravintola

Täällä upeassa vanhassa rakennuksessa oli mainoksien ja paikallisen lehtitiedon mukaan juuri vietetty Heinolan karaokekilpailuita - onnea voittajille ja lycka till muillekin osallistujille. 

Sisutuksessa meidän makuumme  liikaa "glitteriä" mutta muutoin oikein siisti paikka jossa varmasti mukava istua iltaa. 
Asiallisen hyvä palvelu.

+ Ulkoapäin erittäin hieno - sisältäkin esimerkillisen siisti
- Kovin yltiörauhallista

Pneumant-arvio 2,0

Pekankulma

Tästä, lähinnä kahvilaa muistuttavasta paikasta, saatiin alkuasukasvihje Heinolan kasvatilta OH:lta. Lämmin kiitos hänelle tästä.

Paikassa huomion vei nimikisa. Pekankulma kait on alkanut kyllästyttää (ja sekoittui kuuleman mukaan liikaa paikassa aiemmin sijainneeseen Pekan Leipä -yritykseen) joten olivatpa järjestäneet kisan, mikä voisi olla kahvilajuottolan uusi ja mukaansatempaava nimi.

Mekin kannoimme kortemme kekoon ja ehdotimme vallankumouksillisesti mm Kulmanpekkaa + yhtä toistakin nimeä, jota ei tässä haluta isommin briljeerata tekijänoikeudellisista syistä :) - olkoonkin, että FB:stä löytyneistä muista ehdotuksista päätellen tuo toinen nimi kyllä vähintään erottuisi. Saapa nähdä miten kisassa käy.

Toinen huomio paikasta oli se, että em OH pyysi meitä tsekkaamaan, vieläkö 90-luvulta asti paikassa vaikuttanut postinkantaja löytyy asiakaskunnasta. Ja löytyihän se. Ei hassumpi spottaus huomioiden, että väkeä meidän lisäksi oli vain puolisen tusinaa ja 90-luvustakin on jo tovi jos toinenkin :)

+ Pyrkimys uuteen profiilinnostoon
Ovi oli kiinni ja Casino jäi kokematta
- Pelkkä nimenvaihdos ei ehkä pitkälle riitä

Pneumant-arvio 1,9




TKK on nyt arvioinut kaikki Heinolan kaupungin baarit!




Vaahtera

Nyt sitten Mikkelissä ja Tuskussa (ei siis Tuksussa). 

Vaahteraan meinasi tulla kiire, koska kuppila sulkeutui jo klo 20, mikä taitaa olla kokemaamme kärkipäätä tässä ikävässä tilastossa.

Sen verran moni asiakas viimeisteli tuoppiaan terassilla, että päätimme udella, eikös sitten millään kannattaisi olla auki vähän pitempäänkin, johon omistajaduunari vastasi, että "ei todellakaan". No; ei väkisin. Tuskinpa tänne kovin moni ulkopuolinen sattumalta osuukaan.

Myyty siis meille ei mitään (valomerkki oli jo tullut), mutta saimme kuitenkin sen verran katsella paikkaa, että tämänkin pystyimme arvioimaan. Kiitos siitäkin vähästä...

BTW jos luulette nähneenne pelkistetyimmän mahdollisen yritystä markkinoivan fb-sivun, niin kurkatkaapa tätä (linkkihän on näissä on upotettu tuonne nimeen) ja punnitkaa aikaisempaa löytöänne uudestaan!

+ Saatiin tehdä tutkimusretkeä, vaikka paikka ei enää asiakkaille auki ollutkaan
- Aikainen sulkeutuminen

Pneumant-arvio 2,0


Cafe Sokkala

Tämä paikka oli omakotialueen keskellä Rantakylän lähiössä. Oikein siisti ja  vaikutti hetki sitten remontoidulta. Ajanvietemahdollisuuksia ei oikein ollut tarjolla mutta toiminee kuitenkin alueen "olohuoneena". 

Täältä tiimimme herkkusuu-Jii sai ostettua kasan pullaa ja muitakin leivonNAISIA kauniilta blondiino-baaritädiltä.

Hiljaista kovin oli...eikä oikeastaan isompi ihme tämä herkuista huolimatta.


+ Herkkuja myytävänä
- Uber-rauhallista

Pneumant-arvio 1,8


Pate

Oli vaikeasti löydettävä paikka. Niin vaikeasti, että ei tiedetty tästä, vaikka oltiin kerran aiemmin tämä nähtykin. Gmaps ei tätä aktiivisesti tunnista eikä tälle ole vaivauduttu tekemään edes FB-sivuja.

No, tulihan käytyä. Iso paikka, bilistä sun muuta...ja kovin varhainen sulkeutuminen (yhdessä kulmanaapurinsa kanssa). Paljon ei siis mieleen jäänyt tästä paikasta.

+ No kait se, että tämä löytyi ja tuli arvioitua
- Kannattaisiko harkita markkinointikonsultin käyttöä

Pneumant-arvio 1,9


Kulmapub

Täällä piti syömämme, mutta tylyhkösti meille kerrottiin, että myöhässä ollaan. Muutoinkin, huolimatta paikan isosta koosta, ei tältä löytänyt juurikaan mieltä sykähdyttäviä asioita ja niinpä kokonaispisteet jäivät tämän kierroksen pienimmiksi.

Valopilkkuna todettakoon, että paikan ajanvietevalikoima biliksineen oli ihan kelpo...mutta siinä se sitten olikin.

+ Bilistä sun muuta
- Tylyn oloinen palvelu hiljaisessa ja nuhruisessa paikassa

Pneumant-arvio 1,7


Sahara

Edellisellä Mikkelin reissulla Koon palattua Saharan kulmilta menimme tästä aivan vierestä ohitse mutta niin vain jäi tämä löytymättä ja arvioimatta. Nyt sitten korjattiin tämäkin lapsus!

Paikan nimen yhteys hiekkaerämäähan ei oikein auennut meille. Ainoa Saharasta jotenkin muistuttava asia, oli kaakelipaloista tehty lähinnä nolo palmutaideteos baarin seinällä. 

Muutoin mukavan siisti paikka, ajanvietettä tarjolla ja mukavia asiakkaita - joskin vähälukuisesti. Saunatilatkin löytyvät ja lisäksi samassa kiinteistöstä löytyy elintarvikekioski josta voinee tarvittaessa ostaa kaikenlaista hyödyllistä. 

+ Erinomainen palvelu ja kaikenlaista ajanvietettä
- Vähän hankala paikka ohikulkijan huomata

Pneumant-arvio 2,4

Wilhelm

Ääs-ryhmän edustaja ei pettänyt verrokkejaan. Erinomainen juomavalikoima, tyylikäs sisustus ja asiallisen hyvä palvelu yhdistettynä tietynlaiseen steriiliyteen oli lopputulema, mikä on tämän kaltaisissa paikoissa havaittu aiemmin. Eli varsin...upper middle class, kuten helsinkiläisen saaristokaupunginosan baarissa sanottaisiin.

Mikkelin mittakaavassa erinomaisen suositeltava poikkeamispaikka!

+ Erikoisia oluita
- Asiakaskunta yhtä steriiliä kuin paikan atmosfääri antaa olettaa

Pneumant-arvio 2,6


Patteribaari

Nyt oli sitten se reissun PIRIstävin osuus!
Lyhyellä siirtymämatkallamme Wilhelmistä Patteribaariin jouduimme lähes tulkooon usean poliisipartion piirittämiksi. Syykin selvisi: piriharrastajat/-kauppamiehet olivat ottaneet yhteen hetki sitten juuri tällä kävelyreitillämme ja pääsivät sen vuoksi virkavallan tenttiin. Tätä haastattelun etenemistä seurasimme hetkisen matkan päästä. Tarkennuksena mainittakoon vielä se että em tapahtuma ei liity tähän paikkaan millään tavalla!


Mutta asiaan eli Patteribaariin, joka vaikuttaa ulospäin ankeammalta kuin itseasiassa onkaan. Täältä löytyi kerrassaan erinomaisen mainio valikoima bilistä (sisältäen Snookerin...jossa Jiillä oli tällä kertaa harvinaisen vähän mahdollisuuksia) sekä muitakin ajanvietemahdollisuuksia ja paikka oli itsessäänkin oikein miellyttävä ja siisti.

+ Snookeria...ja Virkavallan turvaa tuovaa läsnäoloa
- Epämääräisempääkin kansanosaa kulmilla liikkuu. Nyt niitä etsittiin ihan baarista asti.

Pneumant-arvio 2,3

WTF

What the...no ei siitä sen enempää. Paikan nimi kuulostaa epäilyttävältä, mutta tämä olikin itseasiassa oikein persoonallisesti sisustettu, erinomaisen olutvalikoiman omaava ja hyvällä palvelulla toimiva pikkubaari.  

Baaritytön koiranpentua oltiin totuttamassa baarielämään kovin nuoresta pitäen ja hyvinhän tuo vaikutti sopeutuvan siihen. 
Vielä kun baaritytön poikaystävän (?) lisäksi paikassa olisi muitakin asiakkaita, niin tämähän olisi erinomainen paikka.

+ Söde baarikoira
- HILJAISTA

Pneumant-arvio 2,3


Jälkipeli

Nyt sitten tiedämme, missä elää ja vaikuttaa Mikkelin Nuoriso. Se tekee sen täällä. Kovasti vaikuttaakin, mitä tulee osallistujamäärään. Noin muutoin ei ehkä kuitenkaan mitään hirmu jännittävää.
Koska suhtaudumme aina pienellä varauksella paikkaan, jossa nuorimmat kanssa-asiakkaat voisivat vähintään teoriassa olla lapsenlapsiamme emme tännekään jääneet pitemmäksi aikaa vaan poistuimme nauttimaan ABC-kissakäveleen kautta seuraavan päivän toimista.


+ Paljon väkeä
- Kovin nuorta väkeä

Pneumant-arvio 2,2

TKK on nyt arvioinut ne Mikkelin kaupungin baarit jotka olemme suunnitelleetkin arvioida ! Kaupunkialueen ulkopuolelle tulee jäämään joitain paikkoja joita emme käy läpi tässä yhteydessä !

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 956 kpl