torstai 12. joulukuuta 2013

Kallio

Joulu taas lähestyy ja vuoden viimeinen kierros oli ja meni. Kohteena ne paikat Kalliosta, joita aiemmin ei joko tiedetty olevankaan tai oli syystä tai toisesta ylenkatsottu. Eräänlainen keräilyerä siis.


Ravintola ll-linja 23


Pneumant-arvio 1,9


Siisti piskuinen paikka jazz-henkisellä sisustuksella. Joskus kultaisena lama-aikana tämäkin oli ehta räkälä...nyt tälläinen hiljainen kahvilan ja baarin välimuoto

  
+ Rauhallinen meno
- Kovin rauhallinen meno


Pub Pressapari


Pneumant-arvio 2,3


Tässä oli jo vähän otetta ja väkeä. Jälkimmäistä itse asiassa paljonkin (enemmän kuin viidessä muussa ekassa paikassa yhteensä). Halvahkoa kaljaa voisi epäillä ohjaavaksi tekijäksi.


+ Aitoa vanhan ajan Kallio-ilmapiiriä
- Edellistä lukuunottamaan tasaisen vaatimaton paikka


Club Liberte


Pneumant-arvio 2,1


Hieno rokkimesta, jossa asiaankuuluva sisustus. Hiljaista toki, mutta livemusan ystäville muistiin merkittävä paikka.


Valitettavasti hiljaisuus ei selvästikään rajoittunut käymäämme ajankohtaan, koska sittemmin tämäkin paikka koki lopullisen kohtalonsa.

+ Paljon hyviä livebändejä
- Kuoli pois:(


Toveri 


Pneumant-arvio 2,1


Entinen räkäräkälä Alppimaa ja sitä ennen kuulemma Kaveri. Nimenvaihdosruljanssi oli tuonut kivasti siisteyttä, runsaan juomavalikoiman ja tosi ystävällisen baaritädin, mutta ei sitten kanssa-asiakkaita.


Komeampi meistä sai pyynnöstä erikoisluvan laulaa, mutta tämän hyödyntäminen jäi käyttämättä:(

+ Palvelu & juomavalikoma
- Missäs muuta asiakkaat?


Kuikka


Pneumant-arvio 2,1


S-Lintu kivalla sisustuksella ja jälleen tosi laajalla valikoimalla. Olutkulttuurin edistämisestä voi tälle dinosaurusketjulle antaa hyvällä omallatunnolla pisteen, jos toisenkin - sen verran paljon heillä on näitä hyvävalikoimaisia ja laadukkaita pikkupivopaikkoja.


+ Hieno valikoima; kiva sisustus
- Vähän flegu palvelu


Parnell's

Pneumant-arvio 2,4


Molempien jäsenten työyhteisön entinen kanttis on lopettanut Kurvin kulmilla, mutta Urheilutalon versio on vielä jäljellä. Siisti paikka kaikin puolin ja palveluvalikoimakin oli vähintään luovalla tasolla (kts kuvat)


+ Mitä hienoin vessa
- Tylsähköä asiakaskuntaa



Bar Lucky Nine


Pneumant-arvio 2,3


Hilpeät vessat ja bilispöytä - muuten tästä ei ylemäärin kerrottavaa irronnut. Fiilistä osaltaan rasitti Bullmannissa juuri syöty erittäin ähkyittävä välipala. Saattoipa olla isoimmat annokset koko pk-seudulla (voisivat toki ruokkia joulupukkiaankin...kts kuvat)

+ Bilis
- Tosi ahdas bilis


Baari

Pneumant-arvio 2,0


Vähän viinibaarin omainen tekele, jonka oikeaksi kohderyhmäksi epäilimme eräästä kreikkalaisesta saaresta mieleen tulevaa naisosajoukkoa. Viihtyisä paikka anyway.


+ Positiviisen rauhallisen ja siisti paikka
- Hiukan rajatapaus tähän sarjaan


Maltainen Riekko


Pneumant-arvio 2,7


Kirjoittajan kotikantis. Kalaravinteleitten näköinen, erittäin(!!) laajavalikoimainen olutravintola, joka ilahduttavasti oli varustettu myös (ahtaalla) bilispöydällä. 


Mainittakoon, että tämän ja edellisen ravintolan välisellä matkalla on esteetön näkyvyys erääseen naisten pesuhuoneeseen....kirjoittaja varmisti asian todellisuuden toiseenkin kertaan palatessaan edelliseen paikkaan hakemaan unohtunutta mobiililaitettaan...

+ Loistava valikoima & palvelu
- Matkii kalaravintoloita, mutta toisaalta tekee sen hyvin


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 272 kpl