keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Jyväskylä keskusta

Työmatkailu hyödynnettiin tutkimalla keskikokoisen ja -suomalaisen kaupungin kulttuuritarjontaa. Alkuun auttoi ystävällisesti pari alkuasukkaaksi luonnehdittavaa erinomaisen mukavaa persoona, joilla toki vielä kehittymisenkin varaa mm Snookerin pelaamisessa.


Kulttuuriravintola Ylä-Ruth



Pneumant-arvio 2,2

Jonkinlainen paikalllinen aikansa räkäläklassikko, joka on mm kokenut vahvasti erään tunnetun mäestäputoajan läsnäolon. Nyt lähinnä tylsähkö opiskelijapaikka puolillaan opiskelijoita.

+ Historian havinat
- Asiakaskunnan ikärakenne ei suosinut meitä




Vakiopaine

Pneumant-arvio 2,3


Sohvin oltua remontissa seuraava kohteemme oli tämä ei-vielä-niin-perinteinen taitelijaravinteli, jossa seuraamme tarrautui paikallinen taiteilijakuuluisuus. Tämän kanssa menikin sitten jutellessa pitempään ja hyvä niin - nyt ymmärrämme paljon enemmän siitä, miten piippua huolletaan ja miten pitää varustautua oikeaoppisesti puistojuopotteluun.

+ Aitoa boheemihenkeä
- Mielenkiintoisten keskustelukumppaneitten lisäksi muuta ajanvietettä ei sitten olekaan






Vihreä Haltiatar


Pneumant-arvio 2,3


Omituisen niminen paikka osoittautui loistavaksi olutravinteliksi. Valikoima lienee kaupungin paras. Ilmaisesta jukeboxista lisäpisteitä.

+ Mahdollisuus soitella lempimusaa ja perehtyä laajaan juomavalikoimaan
- Oli vähän hiljaista





Lucky Baldwin's

Pneumant-arvio 2,3


Alkuasukkaiden jättivät tässä välissä meidät oman onnemme nojaan sekalaisilla tekosyillä. No, omaa onnea tunnetusti meillä riittää ja seuraava kohde oli tämä etäisesti irkkuravintelia muistuttava paikka, joka nähtävästi palvelee myös laajahkon kantajoukon olohuoneena. Tasapaksuhko paikka - satunnaiselle poikkeajalle teamimme suosittelee mieluummin Haltijaa.

+ Mikään ei erityisesti säväyttänyt
- Vähän tekemällä tehtyä irkkuhenkisyyttä 


Red Neck


Pneumant-arvio 2,1


Kirjoittaja muistaa tämän jo ensimmäisiltä ammatillisilta JKL-retkiltä. Paikka oli suuri mutta hiljainen - tällä ilmeisesti kuitenkin on hetkensä live-esiintyjien paikalla ollessa. 

+ Heinäseipäät katossa
- Täällä ei ollut ketään


Musta kynnys


Pneumant-arvio 2,0


Karaokeravintelin naapuri. Paikan idis jäi vähän epäselväksi, mutta paljon tyytyväisiä keskisuomalaisia tähänkin tarvittaessa mahtuu. Aika lailla olivat saaneet kadotettua rakennuksessa alunperin olleen juna-aseman ilmeen, mille ei ihmeemmin voi respectiä jaella.

+ No..eivät sentään olleet purkaneet taloa
- Hukattu perinne


Resina


Pneumant-arvio 1,9

Karaokeravinteli, jonka on nimetty väärin kirjoitetusti joko manuaalisen kiskokulkuneuvon/konkurssimaan pihkaviinin mukaan. Luultavasti ekan. Komeampi meistä karaokeili tyylikkäästi Edelmania, mutta menestys ei ollut tällä kertaa kaksinen: molemmat läsnäolleet maksavat asiakkaat päättivät kadota paikasta kesken laulun.

+ Karaåkea
- Yleisön jaloilla äänestys 


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 279 kpl