torstai 9. tammikuuta 2014

Toivakka, Joutsa, Heinola


Palumatkalla JKL:sta etelään tarkistimme että kuningaskunnassa ja muissakin välikunnissa juoma-asiat ovat tolallaan. 
Mukavia paikkoja maakunnissa - jopa tankotanssia tarjolla Vierumäellä !!! Useampi matkalla tarkistettu paikka oli suljettuna talven hiljaiseksi ajaksi tai sitten hiljentynyt lopullisesti.




Erityismaininta tankkausyrityksestä Joutsan varalaskupaikan päässä Start Oilissa :-) huoltoaseman automaatti ei huolinut luottokorttia eikä aitoja eurojakaan.

Leena


Pneumant-arvio 1,9

Leenaa ei näkynyt, mutta hän tai joku oli ihan tosissaan kiskonut skottiviskiä tämän paikan sisustuksen eteen, mikä kunnioituksella todettakoon. Muutenkin hienoa, että Toivakan kokoluokan taajamassa on oma baarin tapainen. Terveisiä vaikka naapuriin Leivonmäelle...

+ Grants-pullot & se että paikka ylipäätään oli olemassa
- Juomavalikoima oli kapea muuallakin kuin seinällä


Jurtti Pub

Pneumant-arvio 1,9

Jurttia menininkiä Joutsassa. Hyvin tilaa tarjolla erilaista juhlintaa varten. Hieman sivussa Joutsan keskustan sykkivästä ytimestä


+ Hassu nimi
- Syrjäinen sijainti



Joutotupa

Pneumant-arvio 2,0

Tämä sitten lienee se Joutsan ykköspaikka. Selvästi kilpailijaansa paremmat fasiliteetit isompienkin bileittenkin järjestämiseen. Kovasti saimme katseita peräämme poistuessamme. Taitaa olla vieraspaikkakuntalaiset kävijät harvassa näin sydäntalvella.

+ Maaseutubaariksi tyylikäs sisustus
- Epäluuloisen oloiset kanssa-asiakkaat



Puotinkamari

Pneumant-arvio 2,1

K-kaupan takapihalta löytynyt yllättävänkin eloisa pikkubaari. Vielä eloisampaa täällä on keväsesongin aikana mikäli oheiseen videoon on uskominen.

+ Perusjutut kondiksessa
- Kovin piilossa sekä makro- että mikrotasolla


Wanha mestari

Pneumant-arvio 2,2

Todella pirtsakat tarjoilijaneitoset piristivät tämän maakuntaketjun Heinola-jäsenessä vierailua. Muutenkin perussiistipaikka ilman sen suurempia krumeluureja...vähän tylsäksi voisi joku sanoa

+ Palvelu 
- Ketjulleen ominaisesti vähän persoonaton kokonaisuus


Apaja

Pneumant-arvio 1,9

Tehtaanpiipujen varjossa oleva perinneravintola. Ensimmäinen jossa tällä kierroksella oli ensimmäisenä biljardia ja muitakin harrasteita mukavasti tarjolla. Netissä paikka luokittelee itsensä "Fine Dining -kategoriaan, mutta tuntuu tämän vierailun perusteella melkoiselta ylioptimismiltä. Toki maailma on tässäkin paikassa saattanut muuttua sitten käyntimme. (Sukula??)

Vikin baari


Pneumant-arvio 2,6

Vanhan vitostien varressa oleva Vierumäellä oleva klassikkomesta, joka väittää olevansa suomen vanhin toiminnassa oleva baari?! Jostain ei syystä tuota ei oikein tahdo uskoa, mutta mitään vahvaa evidenssiä ei epäuskolle löydy, joten olkoon sitten näin.

Varustukseen kuului mm tanko jonka kanssa olisi varmaan loppuilta mennytkin jos vain tiukahko aikataulu ei oli painanut päälle. Dartsia, karaokea ja mukavaa historiaa tarjolla.

Erityisplussa vielä työstään ja ympäristöstään innostunelle kyypparille!!

+ Oikeastaan kaikki palvelusta sisustukseen hyvää juomavalikoimaa unohtamatta & tietty tanko!
- Ajankohdasta johtuen aika hiljaista oli


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 286 kpl