torstai 27. elokuuta 2015

Kallio, Punavuori, Malmi, Pukinmäki

Kesäkuussa juhlistettiin konjakilla viimeisenkin Helsingin baarin arviomista - nyt sitten aloitamme syksyn tekemällä täysimittaisen kierroksen...Helsinkiin, Niinpä niin - kesän aikana löytyi muutama uusi lähiöbaari, Kallioon/keskustaankin olivat avanneet joitain uusia paikkoja. Lisäksi huomasimme, että sateenkaaribaarit puuttuivat setistämme kokonaan, joten mikäs siinä sitten. Lähdimme siis kuljettamaan viereisessä kuvassa mainostettua kaveria ympäri kaupunkia.

Suunniteltu Itä-Vantaan kierros siirrettiin muutama viikko eteenpäin ja nyt tiivis kierros kantakaupungissa + radanvarsilähiöissä lempeässä elokuisessa illassa.




Solmu Pub

Pneumant-arvio 2,1


Vaasankadulle oli onnistuttu jo olemassa olevan baariravintelihieromalaitossumaan sovittamaan vielä yksi arvioitava paikka, mikä jo sinänsä on hyvä suoritus.


Aika pelkistetty sisustus ja vähän totinen baarimikko, mutta hyvää mieltä toi entisen kollegamme tapaaminen, vaikka hitusen tuo kesti tunnistaa - sen verran epäsovinnaisen odottamaton paikka kohdata.


Vaasankatusarjassa ehdottomasti paremmasta päästä oleva paikka suhteellisen hyvällä juomavalikoimalla, vaikkakin jos satunnaisella oluenystävällä on vain yhteen paikkaan aikaa poiketa, suosittelemme edelleen Haukea.


+ Tuttuja asiakkaita
- Erottuuko seutukuntansa muista paikoista riittävästi?


Fairytale


Pneumant-arvio 1,9


Ensimmäinen puhdasverinen sateenkaaribaari ja miten siinä kävikään. Komeampi meistä jäi heti ensimmäisen vastaan tulleen miehen kanssa suustaan kiinni. Ja mikäli edellinen ilmaisu saa lukijan mielikuvituksen villimpään lentoon, täsmennetäköön, että ilmaus ei ollut tarkoitettu ihan kirjaimelliseksi vaan kyse oli siitä, että baarimikko oli jäsen J:n entinen koulukaveri ja tämä odottamaton jälleennäkeminen toki aiheutti pitemmän jutturupeaman. 


Diskreetti kaveri oli tämä baarimikko, koska ei mitenkään udellut (tai kummastellut) mikä oli koulukaverinsa suhde siihen epämääräiseen herraan, jonka kanssa tämä homobaariin saapasteli.


Yhtä kaikki - itse baari oli harvinaisen ankea tapaus sisustukseltaan ja kun juomavalikoimakin oli valitsemista Karhun ja Lapin kullan välillä, niin pisteet jäivät väistämättä kovin matalaksi.


+ Jälleennäkemisen iloa
- Surkea olutvalikoima, vaisu tunnelma


Kokomo


Pneumant-arvio 2,1


Kaislasisusteisessa ravintelissa oli iso ruokapuoli ja pieni baaripuoli. Kumpikin surullisen hiljainen, Meitä baaripuolen asiakkaita toki lohdutti ehta hawaijilaiskalja ja kivan oloinen etelämerisisustus lukuisine ruokovirityksineen, maskeineen ja muine pölkkypäineen.


Kokonaisuutena siis ihan ok paikka poiketa ja vaikka ruokapuoli ei noin sivusilmällä vakuuttanut, niin enemmän viitteitä on siitä, että paikka herää viikonloppuisiin varsin eläväiseen menoon. Kirjoittalta tämä kokemus on tosin jäänyt väliin.


+ Etelämeren henki
- Paikka oli autio ja tyhjä


Bar n:o 9


Pneumant-arvio 2,2


Jos ei yrittäisi välttää ylisovinistista ilmaisutapaa saattaisi todeta, että olipa harvinainen paljon kälättäviä naisia koolla. Mikähän siinä on, että kun melutaso nousee, niin ainoa vaihtoehto on, että kaikki alkavat puhua vieläkin kovempaa ja melutason edelleen noustessa sama toistuu. Joku voisi aina välistä katkaista kierteen puhaltamalla pilliin ja muistuttaa että pienemmälläkin äänellä saattaa viesti mennä perille.


Baari itsessään edellistä haastetta lukuunottamatta oli positiivisella tapalla tyypillinen rööperimesta ilman isompia heikkouksia, jos ei vaatimatonta ajanvietevalikoimaa lasketa. Toisaalta plussaa tuli siitä, että kaljan juonnin lomassa oli myös mahdollisuus paitsi syödä, niin myös tehdä taulukauppoja.


+ Laatutauluja myynnissä
- Kaakatuksen desibelit 


Helsingin jalkapallopubi


Pneumant-arvio 2,3


Pelkästään futikseen keskittynyt baari Helsingin ytimessä. Kaikki telkkarit näyttivät kuningaslajia ja seinillä oli koristeina kohtuullinen kokoelma jalkapallohuiveja. Mitä muuta voi jalkapallon ystävä toivoa?!

No ainakin sitä, että kokonaisuus olisi tehty paremmalla tyylillä. Huivit olisivat voineet olla vähän paremmin esillä, muutakin rekvisiittaa olisi voinut keksiä. 

Eli ihan ok paikka, jonka suurin puute oli se, että tästä olisi helpolla saanut vielä paljon paremman. Näinpä meidänkin huomion onnistui varastamaan haukotteleva A7-kaunotar. Tätä ei futispubissa pitäisi sattua.

+ Futisaiheinen sisustus
- Vähän  kolkko kokonaisuus


Cafe Cavalier

Pneumant-arvio 2,3


JOS olisimme olleet poikaseuraa vailla niin tämä on SE paikka näistä kolmesta käymästämme sateenkaaribaarista, josta sitä lähtisi etsimään.

Asianmukaiset ohjeet miestenhuoneen seinällä ja kovat tuijottelut periimme. Yhdellä toverilla oli ruåtsin lipun väriset verkkarit, mikä näytti jo hiukan yliyrittämiseltä.

Paikka kaipaisi Teuvo L:n hellää sisustuskättä mutta toisaalta juomavalikoima oli käypä ja baarimestari siitä aiheellisesti ylpeä.


+ Ehta HOMObaari
- Ujompaa heteroa saattaisi jo vähän ahdistaa


Mann's Street

Pneumant-arvio 2,0


Viimeinen kolmesta sateenkaaripaikasta. Täkäläiset rainbow warriorit viihtyivät kovasti yksikseen eikä tunnelma ollut lähellekään niin intensiivinen kuin Cavalierissä.
Paikka itsessään näytti vähän virolaiselta diskolta ja sisäänkäynti normikerroskäytävästä vaikutti tähän aikaan suhteuttaen jo hiukan turhan aikaiselta kätkemiseltä. 


Päivän uutishetki

Ei syytä mennä uudestaan, vaikka sukupuolinen suuntaus muuttuisikin.

+ Täällä sai olla rauhassa (vrt edellinen)
- Täällä oli tylsää (vrt edellinen)


Minuuttibaari

Pneumant-arvio 1,8


Tarkempi tutkiminen todisti tämänkin arvioitavaksi kohteeksi. Paikkaahan mainostetaan junaan kiirehtävän mahdollisuudeksi nauttia vielä nopea huurteinen myöhässä/särki olevan junan lähtöä odoteltaessa, mutta kanssa-asiakkaista tuli lähinnä mieleen, että juna oli mennyt jo.

Paikka oli niin pieni, ettei siinä edes ollut omaa weeceetä, mutta kivahan tuossa on aseman vilkasta elämää seurata.

+ Mielenkiintoinen ympäristö
- Ei omaa vessaa


Bierhaus

Pneumant-arvio 2,2


Malmi oli saanut sitten viime näkemän aidon olutravintelin. Sijainti sinänsä vilkkaan torin varressa antoi odottaa hyvääkin menestystä, mutta toisaalta liikepaikalla on tällä vuosituhannella ollut jos minkäkinlaista yrittäjää huonolla menestyksellä eikä tällekään paikalle voi kovin ruusuista tulevaisuutta luvata ainakaan paikkojen täyttöasteen perusteella. 

Erinomainen valikoimahan tuossa on - se on myönnettävä, mutta osa tilasta olisi kyllä syytä konvertoida vaikka bilispöydille sopivaksi. Pelkällä laatuoluella ei tämän seutukunnan asiakkaita sisään houkutella...toivottavasti osoittautuu vääräksi mielipiteeksi.

+ Olutvalikoima
- Kovin hiljaista



Suski

Pneumant-arvio 2,3


Tämä oli muuttunut ruokapaikan tapaisesta juomapaikan tapaiseksi. 
Kohtuuhyvä juomavalikoima, josta kyyppari tuumasi että on sitä parempiakin nähty: > 600 tuotetta jossain aiemmassa paikassa. 

Muutoin perushyvä meininki ja palveluhenkisyys kohdallaan. 

Täälläkin tauluja myynnissä. Kauppoja ei syntynyt nytkään, koska pitäydymme tässä korkeakulttuurissa sortumatta maalaustaiteeseen tms alakulttuureihin.

+ Kunnianhimoinen baarimestari
-  Tylsiä kanssa-asiakkaita


Eke's pub saloon

Pneumant-arvio 2,3

Pitkästä aikaa karaåkea, jota muusikkojäsenemme pääsi sukkana laulamaan parin biisin verran muitten laulajien loistajien loistaessa poissaolollaan.

Kovin ystävällinen baaritäti ja leppoisa karaåkeisäntä jättivät kivan maun paikasta.

+ Karaåkea ystävällisellä palvelulla
- Ei mikään...yleisöä ehkä olisi voinut olla enemmän


Simrik

Pneumant-arvio 2,3


Nyt oli örvelökulttuuri jalostuneimmassa muodossa löytänyt nepalilaiseen ravintolaan, josta mitä ilmeisemmin businessvainuinen ravintoloitsija oli pilkonut osan juottolapuoleksi. Ilmeisesti puksuväki oli saanut bingosta tarpeekseen (kts 4/2010)

 Kerrassaan menevää kanssa-asiakkaistoa ja herkemmälle olisi tullut tippa silmään, kun he kuorossa musiikkijäsenemme ympärillä säestivät tämän tulkitessa Uusivirtaa...sniff sentään.

+ Tunnelma
- Perusräkälän sisustus ja juomavalikoima


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 429 kpl