keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Haukilahti, Matinkylä, Olari


Emme palanneet tulevaisuuteemme (21.10.2015) ja nähneet Docia tai Martya, mutta sen sijaan teimme ensimmäisen täyspitkän retkemme Espoossa ja kovin syksyisessä sellaisessa.

Tyytyväisyysmittarilla tämä saavutti aika lailla arvion "odotusten mukainen" - onhan Matinkylän ostari karuudessaan ihan omaa luokkaansa eikä Olarin keskustaakaan enää miksikään unelmalähiöksi voi kutsua.





E.T Charlie

Pneumant-arvio 2.6

Toisin kuin Vantaalla, Espoossa ei kuulemma ole kerrostaloissa hiiriä. Tämän tiedonjyvän kertoi meille vanhempi rouvashenkilö motivoidessaan itseään lopettamaan oluen kulauttelun ja lähtemään kotiin ruokkimaan kissaansa. Ilmeisesti yleinen totuus siitä, että kissat ovat hyviä vain silloin kun ne nukkuvat tai sukeltavat, oli saavuttanut tämänkin rouvan, koska tuo "viimeinen kulautus" ehdittiin kuulla kolmeen kertaan ennen kuin meidän piti lähteä. Rouva jäi kulauttelemaan lisää ja kissa olemaan nälissään.

Paikka itsessään oli niin siisti kuin tässä kokoomushenkisessä nukkumalähiössä voi kuvitella tämmöisen juottolan olevan. Ruokapuolikin vaikutti vähintään houkuttelevalta ja yleisestä siisteydestä oli helppo antaa täydet pisteet.

+ Ruokalista oli houkutteleva
- Upper Middle Class -henkisyys vähän häiritsi


Sports Academy

Pneumant-arvio 2.3

Kaivokadulta tutuksi tulleen sporttiravintolan espoolaissisarus. Helppo kuvitella normiperheen win-win -tilanne, kun herra saa jäädä tänne oluen ja kuningaslajin pariin rouvan mennessä ulkoiluttamaan Masteriaan samassa kiinteistössä olevaan Isoon Omppuun. 

Tarjoilija oli vähän harkkaritasoa, kuten hänen badgessaankin luki (jos kohta ensin luettiin se "narkkari":ksi, mutta ei onneksi kuitenkaan).

+ Paljon futista screeneiltä; hyvät ostosmahdollisuudet lähimaastossa
- Aika kliininen paikka


Vanha ostari

Pneumant-arvio 2.6

Kerrassaan ehtaakin ehdampi ostariräkälä eli tasan sellainen, jonka voi kuvitella tältä Espoon ja luultavasti koko pk-seudun ankeimmasta ostarista löytyvänkin. Juuri tämän takia aikataulutimme Matinkylän reissun Espoo-setin alkupäähän, ettei pääse käymään sama kuin Myllypurossa, jossa kaikki nämä ihanat paikat korvattiin yhdellä S-mestalla ostarin rempan myötä.

Terveisiä vain niin entiselle purjehtijasuurudelle kuin itse isokäsi-kenraalillekin + kaikille kavereilleen. Ilmapiiri oli niin erinomainen, ettei paikan pikku puutteet ansaitse edes tulla mainituksi. 

Karaokea ja bingoakin olisi myöhemmin ollut tarjolla, mutta aika ei sallinut moisia kansanhuveja odottaa - ei vaikka komeampi jäsenemme taas Peltirumpu-taiteilijaan (ei Grass vaan se toinen) sekoitettiinkin

+ Ehtaa rämppähenkeä isolla äRRällä.
- Kovin siistiksi paikka ei oikein voi sanoa


Taskari

Pneumant-arvio 1.9

Kuulemma ostarin vanhin baari, joka vuosikaudet Taskumatin nimellä tunnettiin, mutta ainakin meidän vierailuhetkellä oli kyllä selvästi hiljaisin. Tämän tunnelman puutteen korvasimme parilla erällä bilistä. Bingoakin olisi vähän ajan päästä ollut, mutta ei katsottu tarpeelliseksi jäädä tuota odottelemaan.

+ Bilistä on aina mukava pelata
Turhan rauhallinen ollakseen ostarin alkuperäisin helmi


Ohimennen

Pneumant-arvio 2.1

Vaikka kirjoittaja investoi kohtuullisen määrän google-aikaa reitin suunnitteluun ja paikkojen löytämiseen, ei tämä siltikään ollut haaviin osunut. Onneksi vinkintapainen ostarin neljännestäkin paikasta oli meidät saavuttanut ja näin ollen ymmärrettiin satsata vähän ympäristön tutkimiseen.

Paikasta itsessään ei paljon kerrottavaa jäänyt. Flegu tarjoilijatyttö ja varionniltaan laaja, mutta volyymillisesti pieni olutkaappi jäivät mieleen kuten myös baaritiskillä kuultu melko lyhyt mutta sitäkin kiihkeämpi Ganes-Juice -keskustelu.

+ Mielenkiintoinen olutvalikoima, jos kohta pulloja per laji oli pari kolme kappaletta
Flegu palvelu ja olematon sisustus


Krouvi Fortuna

Pneumant-arvio 2.8

Kaikkia aikaisempia paikkoja yhdisti hiukan aneeminen palvelu, mutta täällä reipas ja nuorekas baarineito korvasi iloisella palveluasenteellaan ja nätillä hymyllään kaikkien edellispaikkojen ja osien seuraavistakin puutteet.

Paikka itsessään oli muutenkin erittäin viihtyisä. Erityismaininta miss-kukin kuu -koristellusta flipperistä. 

Jos ei niin ole Vanhan Ostarin äijämeiningin perään, niin tämä on Matinkylän ehdoton ykköspaikka!

+ Loistavan ystävällinen palvelu
Juomavalikoimaan ja sisustukseen kun satsaavat hiukan lisää, niin tämä on ihan kärkimesta näissä kuvioissa



Olarius

Pneumant-arvio 2.9

Hiukan muista Olarin mestoista syrjässä oleva yksinäinen, mutta sitäkin mukavampi juottola. 

Huomion sai täällä reipas rouvashenkilö, joka innoissaan siitä, että oli alkuillasta ollut mukana tietovisan kolmospalkinnon voittaneessa joukkoeessa, jutteli kaikenmoista ja halusipa vielä signeerata nimmarinsa komeamman meistä takalistoon (kukapa nainen ei haluaisi...ja varmaan osa miehistäkin). Tussin puute siis jäi vähän harmittamaan ja tämä pitääkin jatkossa korjata, ettei vastaavanlaisia tilanteita pääse käsistä. Kyseinen rouva sitten vielä oli tyytyväinen siitä, että ravintolassa oli läpiveto, koska hän sanomansa mukaan haisee niin pahalle. Tiedä sitten häntä, mutta kerta kaikkiaan mielenkiintoista menoa, pitää sanoman:)

Ravintolan viereisellä Simo Järvisen aukiolla oli jokin iso murikka käsittämättömästi katettu vähän parkkihallin sisäänmenoaukon kaltaisella katoksella. Ei ymmärretty edes vähää alusta, miksi näin, mutta itse Simo osoittautui vastuulliseksi hloksi, siitä että Olari näyttää siltä, miltä näyttää. Kait tuo jotenkin siihen liittyi, vaikkei Olari nyt ehkä ihan ole ulkonäöltään sitä, mitä eniten luulisi muistettavan

+ Mielenkiintoisia kanssa-asiakkaita
- Syrjäinen sijainti


Kuutamo

Pneumant-arvio 2.0

Aikas kuutamolla oltiin ainakin me, kun ensimmäinen 10 minuuttia vietettiin tässä isossa baarikolhoosissa ypökaksin, mutta sitten yht'äkkiä väkeä lappaa ovesta sisään kantaen mukanaan surffilautoja. Ilmeisesti siis paikka kerää sinänsä tarpeeseen tulevia lisätienestejä toimimalla surffilautavarastona talven yli. Mikäs siinä - erilaiset liikeideat ovat näissä aina tervetulleita.

+ Surffihenkisyys tuo villin vapauden tuulahduksen
Muut asiakkaat jossain muualla


Davisto

Pneumant-arvio 2.9

Loistava olutravintola tässä muutoin hiukan parhaat päivänsä nähneessa 70-luvun eliittilähiössä. Mitään muuta ei jäänyt kaipaamaan kuin vähän virkeämpää menoa, mutta ehkäpä tällä konseptilla nimenomaisesti sitä ei haetakaan. Suositeltava kohde siisteys- ja laatuoluthakuiselle kansalaiselle, joka tänne pk-seudun kolkkaan eksyy.

+ Vähän kaikki paitsi epähilpeä meno
- Se epähilpeä meno


Olarin Kamelit

Pneumant-arvio 2.4

Reissun hassuimmannimisessä paikassa löytyi tosissaan parit kamelit + muutamat muutkin eläimet, kuten myös aika epäilyttäviä kanssajuojia. Veikkaisin, että virkavalta olisi hyvin voinut täältä löytää jonkun etsimänsä.

Meidän huomion sai mammuska, joka taas kerran luuli komeampaa meistä Ismo Alangoksi ja tällä kertaa emme antaneetkaan hänen ymmärtää, että hän olisi millään tavalla väärässä. Toki olimme tarkkoina viestinnässämme, ettemme missään kohtaa väittäneet jäsen J:n olevan Ismo. Yhtä kaikki tästä seurasi hupaisa keskustelu, jossa meillä piti pokka vähintään hyvin ja rouva sai hyvän jutun kotiin vietäväksi.

+ Rock-tähden saama arvostus
Turhankin epämääräistä väkeä


Vaappuva Ankka

Pneumant-arvio 2.9

Ankkaan oli vaappunut paitsi hieno Suomi-olut -valikoima, niin myös mukava seurue, jonka kanssa tulikin rupaltetua vähän pitempäänkin. Ensimmäistä kertaa tapahtui se, että meitä luultiin ääneen aidoksi poikapariksi. Tätä emme suostuneet myöntämään ja käänsimmekin nopeasti keskustelun siihen, haluaisiko kukaan ostaa Saunalahden liittymää.

Ei ehkä niin filmaattinen paikka kuin Davisto, mutta jos pieni rosoisuus tuntuu mukavalta, niin ehdottomasti kannattaa vaappua tännekin, mikäli kulmille eksyy.

+ Hieno juomavalikoima
Ei paljon mikään...aktiviteetteja voisi ehkä olla enempikin


Olarin Krouvi


Pneumant-arvio 1.9

Hiukan pimennossa oleva entinen kenkäkauppa, joka sitten ei päässytkään kärkikahinoihin Olarin parhaan baarin kisassa. Ei vaikka reipasta äijämeininkiä löytyi täältäkin. 

Kaiken kaikkiaan ei Espoo ole tämän retken perusteella ollenkaan sellainen tylsä keskiluokkakeskittymä vaan kansalaisia löytyy moneen lähtöön ja hyvä niin. Me lähdimme kotiin päin, mutta palaamme alkuvuonna, oletettavasti Kivenlahden ja Soukan kulmille

+ Reipas tunnelma
Palvelussa olisi paljon parantamisen sijaa kuten juomavalikoimassa myös


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 466 kpl