keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Muurame, Luhanka, Sysmä, Lahti


Keskisuomalaista syysmaisemaa
Suorin tie JKL-Lahti

Tmi Ruokala Salo, Saaritie Muuratsalo

Paluu lokakuufestareilta sijoitettiin kartalle Paluu JKL 1 ja Paluu JKL 2 -reittien väliin. Näillä eikesäkauden maaseutukierroksilla jo tutuksi tullut haaste toteutui tässäkin eli paikkoja oli joko laitettu talviteloille kuten oli Luhangan Uppotukin laita tai sitten suljettu oletettua aikaisemmin ja näin ollen myös  Sysmän Rantaterassi sekä Kalkkisten Manibaari jäivät käymättä. Lisäksi Säynätsalon huonompaakin julkisuutta saanut Pikku-Matti oli pistänyt pillit pussiin. 

Muuratsalossa vastapainoksi ilahdutti 80-vuotiaassa talossa ollut kahvila, jossa oli 90-vuotias mummeli myymässä meille namuja. Katoavaa kansanperinnettä siis tarjolla, kannattaa tutustua!


Toki sitten vastaavasti hyviäkin kokemuksia löytyi ja näistä seuraavassa:


Muurmanni

Pneumant-arvio 1.4

Jos ei hyvä niin ainakin kokemus oli tämä Muuramen ainokainen. Joku selvästikin vantaalainen hemmo oli voittanut nimikilpailun ja meiltä saamillaan pisteillä tämä paikka ei muita kilpailuja sitten kyllä voitakaan. 

Ruokaakin täällä joskus saa, mutta söisikö sitä, on sitten toinen juttu. Tarjoilijatartakin kiinnosti alkuun enempi sauhuttelu kuin asiakaspalvelu. Toki sitten myöhemmin muisti kertoa, että on nuorempi kuin kyseinen paikka. Hyödyllinen ja tärkeä tieto tämä toki!

+ No ainakin tämä oli olemassa toisin kuin Säynätsalon virkaveljensä
- Ei riitä  hyvälle kyypparille, että on nuori - pitäisi olla myös palveluasennetta



Ohrantähkä

Pneumant-arvio 2.1

Hyvin oli Korpilahden bilekeskus hyödyntänyt paikallista sekä puustoa että S-Markettia naamioitumiseen Niin hyvin, että piti ihan kysymämme alkuasukasoppaalta paikan sijaintia.

Täällä edellisestä poiketen oli sen verran pirteän mukava kyyppari, että jätettiin hänelle ihan käyntikorttimmekin (terveisiä, jos tätä luet:)) ja muutenkin paikka oli kaikilla mittareilla parannettu painos muuramelaisesta naapuristaan.

Nyanssina todettakoon, että joka keskiviikko on täällä pidennetty aukiolo aina klo kahteen - syynä viikottaiset viralliset "Alkion bileet". Jostain kumman syystä ajatuksemme menivät tästä työasioihin...mutta ei siitä sen enempää tässä.

+ Täällä oli sekä palveluasennetta että bilis
- Miksi yrittää piiloutua asiakkailta puskan taakse?


Etappi

Pneumant-arvio 1.8

Luhangan varsinainen kohde Uppotukki oli uponnut talveksi, mutta ei hätää, koska paikan aktiivibaariväestön muodostavat kaksi herraa olivat majoittuneet tähän sympaattiseen puutaloon.

Sympaattisuudestaan huolimatta ei ehkä paikka, jonne kauempaa suosittelisimme vasiten tehtävää retkeä, mutta toisaalta helppo uskoa, että luhankalaisille tämä on hyvinkin gudinaaf.

+ Aitoa maaseutuhenkeä
- Jos olisi viipynyt pitempään kuin vartin, aika olisi väistämättä käynyt pitkäksi


Uoti

Pneumant-arvio 1.9

Sysmässä oli useitakin mahdollisia kohteita, mutta loppupeleissä vain tämä oli auki. Hotelli-ravintolaksi tätä mainostetaan, mutta hotelli taitaa olla olemassa lähinnä siksi, että tilaa piisaa. 
Ravintolalle on enempi kysyntää ja nytkin paikassa oli ihan mainiosti väkeä kantaväestön ja kirjallisuuspiirien sopuisasti jutellessa talvisota-teemasta ja sukulaistensa urotöistä.

Meidän urotekomme oli auttaa pulaan joutunutta pitemmän linjan kaljaveikkoa löytämään kadonnut linssinsä.

+ Sankaritekomme linssietsinnän alueella
- Vaisu kokonaisuus, flegulla palvelulla


Motörpub

Pneumant-arvio 1.9

Tyhjä paikka mitä asiakkaisiin tulee, mutta upea mopohenkinen sisustus aina Lemmy-kuvineen korvasi moisen puutteen. 

Kait täällä Lahden Mukkulassakin joskus on asiakkaitakin ja silloin varmasti poikkeamisen arvoinen. Vanhalta nelostieltä ei tähän montaa sataa metriä ole.

+ Upea mopohenkinen sisustus
- Paikka oli kuin neutronipommin jäljiltä mitä asiakkaisiin tulee


Nisse

Pneumant-arvio 2.1

Mukkulan aneemisen ostarin vaatimattomampi paikka. Yritystä parempaan kuitenkin havaittavissa, koska ihan remonttia oli uusi omistaja päättänyt tehdä ja itse Tenkanenkin oli tulossa kylään. 
Fasiliteetit sinänsä ihan kohtuulliset, mutta PK-seudun ulkopuolella nämä lähiöbaarit eivät kovin lohdullista kuvaa menestyksestään anna. Hiljaista on vähän kaikkialla:(

+ Yritystä parempaan
-  Hiljaista menoa


Onnen päivät

Pneumant-arvio 2.2

Mukkulan aneemisen ostarin parempi paikka. Täällä oli jo jonkin verran asiakkaitakin ja fasiliteetit suorastaan poikkeuksellisen hyvät. Kun vielä palvelukin oli tämän illan mittakaavassa pirteämmästä päästä, sai tämä mesta illan parhaat pisteet. Kovin vain vaatimattomat sellaiset.

+ Päivän verrokeihinsa verrattuna pirteä; loistava ajanvietevarustelu
- Koskahan joku päättää lanata koko ostarin ja tämän siinä mukana. Uhka on todellinen....



mm. Näistä paikoista jäimme paitsi




Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 454 kpl