torstai 19. marraskuuta 2015

Pornainen, Askola, Pukkila, Orimattila, Mäntsälä

Tätäkin  herkkua on
tarjolla maakunnissa
Oli todella synkkä ja perinpohjaisen syksyinen ilta - sen verta nimittäin oli ankean marraskuinen keli, että peruskliseet eivät riitä sen kuvaamiseen, mutta onneksi tämä kierros oli autosellainen, kohteena luoteinen Uusimaa piskuisen Päijät-Hämeeseenkin poiketen.

Autokierrokset edelleen tuntuvat toimivilta, vaikka tälläkin kertaa oluen juonti jäi yhteensä kolmeen pulloon (jaettu kahden suhteessa yhteeen kartturin ja kuljettajan välillä), mutta hyvähän se on huomata itsestään, että arviointeja voi tehdä myös kolahumalassa.



The Pub

Pneumant-arvio 2.2

Pornaisten ylpeys! Täällä asiakkaimistossa  sekavan hauskaa jutustelua joka onneksi(?) loppui, kun siirryimme pelaamaan bilistä. Sisustukseen käytetty vajaakanttista raakalautaa, johon oli myös raapusteltu jälkipolville tilannekuvia elämästä ja varsinkin paikkakunnan väestöstä. Edellisen johdosta meillä on nyt käsitys mm niin Johannan ulkoisista avuista kuin Jönden seksuaalisesta suuntautumisesta.

Baarin seinillä paljon hyödyllistä informaatiota, vaikka jonkun tiukkiksen mielestä henkilörekisterilain rikkomus ei ehkä ollut kaukana
- Kovin kapea juomavalikoima





Monninkylän pizzeria

Pneumant-arvio 1,8


Pizzerian yhteydessä kylän karvaisin kaveri myi myös alkoholijuomia, jotka vaikuttivatkin miellyttävän enemmän kyläläisiä kuin tarjolla ollut ruokapuoli.
Meille seuraa piti oletettavasti huonoa säätä kivenkolosta paennut menninkäinen tai joku sen tapainen. Kovasti ei saatu selvää kaverin sanomasta, mikä tuskin meiltä yöunia vie jatkossakaan.

+ Se, että tällaisessä tuppukylässä ylipäätään on alkoholitarjontaa
- Harvinaisen tylsä kokonaisuus kaikilla mittareilla; erityismainintana ylihintainen ja -lämpoinen pepsi


Onnentupa

Pneumant-arvio 2.3


Keliin sopivasti synkkämielinen ja paikkakuntansa viimeaikaiseen kehitykseen tai sen puuttumiseen vahvasti kantaaottava kanssa-asiakas teki meille harvinaisen vahvan fiiliksen siitä kannattaisiko kirjat siirtää Pukkilaan. Mäntsälään liittyisivät vaikka heti, kunhan tuo vain huolisi.

Vaikka itse paikka näytti sisäänkäyntinsä puolesta lähinnä taksimiesten taukotuvalta, sisältä se oli jotain muuta; vähän kuin Ressun koppiin olisi tullut. Mikä muu paikka voi kerskua mahdollisuudella keilata (oli peräti kaksi rataa) eikä muukaan ajanvietevalikoima jättänyt toivomisen varaa. Ei ihme, että paikan omistaja sai kehuja jopa edellisen kappaleen synkistelijältäkin.

+ Käsittämätön määrä erilaisia viihdefasiliteetteja
- Vähän pateettinen kanssa-asiakkaisto


Tehdas

Pneumant-arvio 2.7

Vanhasta kehräämöstä oli tuunattu pienimuotoinen perinnekauppakeskus lisättynä tällä mainiolla ravintolalla, jossa oli varsin tyylikkään ruokapuolen lisäksi erinomaisen viihtyisä baarikin. Moitteettoman ystävällinen palvelu ja ihka ennen näkemättömiä oluita. Olisi ollut retken ehdoton helmi ilman lopuksi tullutta kohinaa

+ Mahtavan hieno kokonaisuus hyvällä olutvaikoimalla ja hymyilevällä palvelulla
- Varustelu vähän kapea - tosin noin hyvän olutsetin kanssa aika menee ilman ylimääräisiä huvituksiakin


Set Cafe


Pneumant-arvio 2.1


Tätä ei tunnistettu google-valmisteluissa, mutta onneksi kuljettajamme oli selvillä Orimattilan baariskenen vähemmän tunnetuistakin puolista.
Paikka itsessään oli normiravintolabaari-yhdistelmä, jossa tähän aikaan päivästä&viikosta ravintolakuviot veivät huomion. Onneksi sentään ilmaista piparia sai noin vain ja vielä useamman varvin.
  
Erityismaininta kummallisesta Pamukkale-konstruktiosta, jonka funktio jäi vähän avoimeksi. 

+ Piparitarjonta
- Muut asiakkaat keskittyivät lähinnä pizzan syöntiin


Wanha Mestari


Pneumant-arvio 2.3


Ketjunsa uskollinen edustaja, jossa parasta oli ystävällisen tarjoilijan antama informaatio siitä, mitä meillä vielä oli Orimattilassa kokematta.
Varustelu oli myös ihan kelpo ja satunnaisesti paikassa jopa livebändejä tarjolla. Plussaa tuli myös mukavista vanhoista tauluksi tehdyistä esitteistä yms seinillä.

+ Erinomaisen avulias palvelu
- Ketjumaisuus näkyi kokonaisuudessa


Arvid

Pneumant-arvio 2.3


Jyrki oli täällä joku aika sitten käynyt pimppausrautansa kanssa, mutta ruoan tasossa tuota ei huomannut (tai sitten ei haluta tietää, millaista se oli aikaisemmin). Palvelu toki oli ystävällistä ja siisteys osin suorastaan esimerkillistä. Jos toisen kerran tähän kaupunkiin tulisi syömään, niin mieluummin Tehtaaseen tai sitten vaikka Set Cafeeseen.

+ Kovin siisti paikka
- Jyrkin työ jäänyt puolitiehen


Club Lady

Pneumant-arvio 2.2

474. käyty paikka oli sitten ensimmäinen, jossa saimme tilaamamme juoman ilmaiseksi. Tätä juhlistaaksemme laitoimme pari euroa paikan virtuaalikolehtikippoon. 

Taisi olla matkan ainoa paikka, jossa naisasiakkaat olivat enemmistönä ja muutenkin sellainen, että jos Mäntsälän keskustassa pitäisi iltaa mennä istumaan, retki luultavasti kohdistuisi tänne. Olutvalikoimaa kun vielä tosissaan laajentaisivat, niin kokonaisuus nousisi jo hyvälle tasolle.

+ Kokis on the house
- Juomavalikoima kapea


Bar Coto

Pneumant-arvio 2.1

Paljon pelejä, erityisesti bilispelejä ja vakavahenkisiä pelimiehiä. Me kokeilimme ensimmäistä kertaa ilmakiekkoa kirjoittaen ottaessa pelissä niin sanotusti neniin...mikä nyt ei ihmekään ole näissä kendonsukuisissa jutuissa. Tarjolla myös tunnettuja live-esiintyjiä viikonloppuisin.

+ Bilis- yms pelihenkisyys
- Vain pelimiehiä - pelinaisia ei yhtään


Kohina baari

Pneumant-arvio 2.9

Keskelle ei mitään, tarkemmin sanottuna Nummisen kylän kupeeseen oli kyläkauppias laajentanut kauppansa myös käsittämään baarin. Ja millaisen baarin!

Uskomattoman upea sisustus, kaksikerroksinen tilaratkaisu hienoine yksityiskohtineen ja kruununa kerrassaan loistava olut- ja viskivalikoima, johon kuulemma kellarissa olisi ollut vielä laajennustakin. Ehdottomasti pitemmänkin matkan arvoinen paikka käväistä mutta varsinkin, jos näillä kulmilla on liikkellä - kuten moni oli tänäkin arki-iltana, koska paikasta nelostielle ei ole kuin kymmenisen kilometriä.

+ Käsittämättömän upea kokonaisuus
-  Aukioloajat (arkisin->22) voisi olla nettisivuilla selkeämmin esillä


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 476 kpl