lauantai 16. tammikuuta 2016

Kivenlahti, Soukka

Nyt on vihdoinkin tullut oikea talvi eikä se tunnu haittaavaan Espoon iloista yöelämää - enempikin päinvastoin.  Tämä oli nimittäin tekemistämme > 50 kierroksista selkosti mielenkiintoisin - tapahtumia tästä riittää mietittäväksi eläkepäiville asti.
Mielenkiintoista todellakin, että näin parin Espoossa tehdyn kierroksen perusteella, "kaupunki" on paljon eläväisempi, ainakin meidän mittareittemme näkökulmasta, kuin huomattavasti rähjäisemmän oloinen Vantaa konsanaan.

Syömään ei 
ajantajun unohtuessa päästy tällä kertaa kohdealueella lainkaan, mikä pakotti kirjoittajan poikkeamaan kotimatkalla grillinsä hajottaneeseen purilaiskuninkaaseen. 

Arvioituja paikkoja on tämän reissun jälkeen 499 eli jonkinasteisen välimerkkipaalun lähestyminen on aistittavissa! Olisi täyttynyt jo nyt, mutta Stone Bay Inn oli syystä tai toisesta iltajäähyllä.


Se toinen vesi

Pneumant-arvio 2,3

Jo selvästi pidempään ravintolan antimista nauttinut vanhempi rouva oli hedelmäpelaamisensa lomassa lähes tulkoon sairaalloisen kiinnostunut siitä, ovatko teamimme jäsenet ehta poikapari vai eivät. Tämän tapaisia kysymyksiä tapaamme hieman kiertää, mikä sai rouvan pillastumaan niin paljon, että lupasi tuhota kirjoittajan totaalisesti.
Täti ei edes leppynyt vaikka kuinka yritimme tarjota hänelle Elisan liittymää - sekä datakatolla että ilman.

Sen verta täti vei huomioitamme, että oikeastaan muuta paikasta ei jäänyt mieleen. Ilmeisen vilkas mesta kuitenkin.

Mainittakoon vielä, että sen verran tiiviisti näillä kulmin on baareja, että sekavasta kyltityksestä johtuen luulimme vielä pois lähtiessä käyneemme Tyrskyssä, mutta onneksi kaveri ulkona oikaisi tämän pahan virhearvion.

+ Eläväisen oloinen paikka
- Harvoin sitä saa näin suorasanaisia uhkauksia keneltäkään


Nousuvesi

Pneumant-arvio 2,7

Vesisetin selkeästi filmaattisin paikka. Esimerkillinen olutvalikoima ja rauhallinen asiakaskunta. Lemmyn kuolemaa muistettiin/rahastettiin, miten nyt asia haluaa nähdä. Lemmy-paidan joka tapauksessa olisi jollain rahalla saanut mukaansa.

+ Hieno olutvalikoima
- Selvästi se tyynempi vesi


Brode

Pneumant-arvio 2,6

Tämä paikka kirjaimellisesti arvioitiin toiseen kertaan, koska vielä vuosikymmenen vaihteessa tämä asusteli Korsossa. Siellä arvioksi oli tullut 2.1 joten mursumaisesti eteenpäin on menty.

Tosi hieno setti laadukkaita bilispöytiä (1-1 päättyi tämän kertainen taisto) ja muutenkin yleissiisti joskin samalla vähän yleistylsä iso paikka. Aika monessa paikassa täällä päin yhteiskuntaa bilispöytiä näytti olevan, mutta vakavammalle harrastajalle tämä lienee ykkönen. Yhden snooker-pöydän hankkimista voisivat harkita.

+ Loistavat bilisolosuhteet
- Bilispöytien ulkopuolella tylsän kliininen


Messi pub

Pneumant-arvio 3,1

Kerrostalojen keskellä oleva ehta lähiöbaari meni sitten heittämällä all-time -kakkoseksi Pneumant-pisteillä mitattuna. Hieno sisustus, ennen näkemättömän upeat vessat ja mainioita, seurallisia asiakkaita. Mitä enää voisi baarilta kaivata?

Ehkä sitä, että pois lähtiessä ei komeampaa meistä ikävöimään jäänyt pöytäseurailainen ihan niin tiiviisti roikkuisi hihassa. Tässä touhussa focuksemme on kuitenkin vahvasti tutkimustyössä - siis baarien sellaisessa. 




+ Hienoimmat mahdolliset vessat ja loistavan viihdyttävät kanssa-asiakkaat 
- Ei isompia heikkouksia. Olutvalikoima tappiin, niin saisivat pisteissä Oljenkorren kiinni


Casanova

Pneumant-arvio 2,3

Edellisessä paikassa levitetty huhu mahdollisesta karaokesta ei pitänyt näin arkena paikkansa, mutta muuten paikka oli varsin hieno. Sisustuksessa paljon mainioita, isompia ja pienempiä detskuja ja baaritytön asenne oli tasan sitä, mitä täydeltä neloselta voi odottaa. Oletettavasti paikka on omimmillaan viikonloppuna, joten voinee suositella, jos päättää lauantai-illan retkensä tänne päin Espoota suorittaa.

+ Asiallisen ystävällinen palvelu ja upea Lappi-henkinen sisustus
- Seutukuntansa mittareilla vähän hiljaista


Westy

Pneumant-arvio 2,6

Obelix von Chandrapura (toivottavasti meni oikein) oli tämän paikan vieraileva hurmuri. Pieni karvakasa, jonka omistajakin kuulemma oli ensimmäistä kertaa baarissa ikinä - näin ainakin väitti seuralaisensa, jonka viestinnän tyylilaji taas sitten viittasi siihen, että tällä oli vastaavasti sitten enemmänkin kokemusta nautintoaineista.

Paikka itsessään oli avara ja kaikin puolin asiallinen. Ilmeisesti sijainnilla Lippulaivan kupeessa halutaan profiloitua pois noista edellisistä enemmän lähiöräkälä-henkisistä paikoista.

+ Söpö aateliskoira
- Sisustukseen voisi panostaa enemmän


Ruorimies

Pneumant-arvio 2,7

Täällä törmättiin sympaattiseen ja lahjakkaaseen graafikko/piirtäjä tai jotain semmoista -neitokaiseen. Yllättäen ja varsinkin pyytämättä tämä muutamassa minuutissa sutaisi meistä mainion piirroksen, mikä pääsee sivuillamme kunniapaikalle.

Hyvää jatkoa ja menestystä busineksellesi, jos tätä satut lukemaan...ja itse asiassa samat toivotukset vaikka et sattuisikaan.

Paikassa oli myös karaåke ja senhän muusikkojäsenemme hyödynsi jo tutuksi tulleella taidolla ja menestyksellä.

+ Lahjakkain taiteilija ever
- Siisteys ei ollut täällä ykkösprioriteetti


Wilperi

Pneumant-arvio 2,2

Täällä oli sitten vähän nuorempaa väkeä ja samalla monissa aiemmissa mestoissa ollut rosoisuus puuttui. Lemmy oli täälläkin objektina, mutta ei ihan niin kaupallisessa yhteydessä kuin Vuoksessa aiemmin.

+ Lemmyn kunnioitus
- Nuorta ja tylsää väkeä

Cafe Kulma

Pneumant-arvio 2,8

Ihan kaikkien paras palvelu tässä tyylikkäässä euro-henkisessä cafe-tyyliä tavoittelevassa pikkupaikassa. 

Iloinen ja symmpis baarityttö tunnisti meidät jo Matinkylä-reissumme ajoilta. Oli saanut kuulemma aiheetonta negistä palautetta siitä, että meidän Taskari-arviomme ei ollut kaksinen.

Läsnä oli myös omistaja, jolla oli paljon asiaa. Välistä hienoja ja kiintoisia tarinoita - välistä sitten vähän vaikeaselkoisempaa juttua. Yhtä kaikki, tietynlainen karisma kaverista henki enkä ihmettelisi vaikka joissain piireissä ihan idolinkin statuksen olisi joskus saanut.

Anekdoottina vielä sattunut tapahtuma, jossa sisään kävelee tavallisen oloinen herra, tilaa oluen ja istuu pöytään. Minuutin päästä siten tulee pari Kissalan herrasväen edustajaa ja vie tämän kaverin eleettömästi mennessään jättäen jäljelle kaksi kysymystä:
1) Miten tämmöiseltä kaverilta jäänyt koskematon olut jaetaan läsnäolijoitten kesken
2) Pitäiskö auttaa em Kissalan herrasväkeä ongelmassa, joka mitä ilmeisemmin koski Maijan (ei se Poppanen) kiinni jäätynyttä ovea.

Soukan ykköspaikka, joka ansaitsee vierailun vasiten kauempaakin. Eli menoksi! Mars!!

+ Ihan mahtavat omistaja ja baaritytteli!!!
- Varustelu oli aika olematon, tila tuo rajoitteensa, mutta jotain voisi keksiä


Kartanon pub

Pneumant-arvio 2,0

Edellisen paikan jälkeen ei ole kiitollinen homma tulla arvioitavaksi. Yhtä kaikki vähän tylsä kokonaisuus, mitä ei auttanut Ruomiehessä kiintoisaksi havaitun seurueen selvästi tänne siirtyessään tapahtunut flegmatisaatio. Yksi suorastaan heittäityi agressiivehkoksi tosin aikas huvittavalla tavalla.

+ Aika paljon asiakkaita
- Flegu palvelu ja surkea juomavalikoima


Grillari

Pneumant-arvio 1.7

Tämä ei suunnitelmissa ollutkaan vaan osui silmiin etsiessämme pizzeriaa Soukan ostarilta. Paljon kerrottavaa ei nopeamuotoisen karhupullotyhjennöksen lomassa paikasta rekisteröitynyt. Ilmeisesti tälläkin paikalla kuitenkin on ainakin jazz-yleisön mielissä omat valoisatkin hetkensä. Nyt sellaista ei ollut.

+ Fasiliteetit olivat tyydyttävät
- Todella surkea juomavalikoima


Tyrsky

Pneumant-arvio 2,0

Pizzerian etsiminen sai lopulta vähän kummallisia muotoja, mikä vei meidät kierroksen lähtöruutuun kuitenkin ilman, että oltaisiin käyty vankilassa matkalla.
Täälläkin pizzapaikat olivat kiinni, mutta aiemmin illalla suljettuna ollut Tyrsky oli auennut, joten ei kun arvioimaan.

Kukaan muu ei vielä paikan aukioloa ollut huomannutkaan, minkä takia sinänsä positiivishenkinen kyyppari sai viritellä vempaimiaan i lugn ja varsinkin ru.

+ Leppoisa kyyppari
- Muut asiakkaat loistivat poissaolollaan


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 499 kpl - kohta Tuhannen kapakan projekti siirtyy toiselle puoliajalle