torstai 10. maaliskuuta 2016

Myyrmäki, Martinlaakso

Taidetta Myyrmäen asemalla
Taidetta Myyrmäen luolastoissa

Keväinen ilta ja mustarastaitten laulelu piristivät kierrostamme Läntisen Vantaan taivaan alla. 

Kuten monessa muussakin suurkaupungissa, Vantaallakaan ei läntisen puolen tunnelma yleensä pääse itäisen tasolle, jos kohta hiukan enemmän tältä reissulta odottettiin. 

Toki mukavaa juttuseuraa oli siellä jos täälläkin, mutta kokonaisuus jäi vaisuhkoksi vrt Hakunila, Espoon lähiöistä puhumattakaan.





Jyvänen

Pneumant-arvio 2,4

Jyväsestä on tullut lähes synonyymi sille, mikä tarkoittaa kaupunginosassa kadonnutta kapakkakulttuuria. Myllypuron mainiolla vanhalla ostarilla oli aikanaan lähes 4-5 mitä mainiointa baaria, mutta sittten katerpillarit jyräsivät tuon arkkitehtonisen helmen ja mitä jäi käteen?! Jyvänen. 
Sama on nyt tapahtumassa Martinlaaksossa. Betonipluralismin helmi eli vanha ostoskeskus on tiensä päässä ja mikä on tämän ikävän tapahtuman jälkeen ainoa kuppila kulmilla? No Jyvänen.

Tylsää tällainen leimautuminen noin Jyväsenkin näkökulmasta, koska paikka itsessään on ihan ok. Ei toki vedä ihan vertoja omistajansa helmelle eli William K -ketjulle, mutta käypä ja siisti istuskelupaikka tämäkin. Sitä vanhan ajan kapakkakulttuuria täältä tosin on turha odottaa löytävänsä, mutta se kait jo edellisissä kappaleissa selväksi tulikin.

+ Siisti ja sisustukseltaan tyylikäs oleskelupaikka
- Kapakkakulttuurin tuhoamisen symboli


Bar Aitio

Pneumant-arvio 1,8

Tämän Vanhan ostarin toisen paikan suppeaakin suppemmasta juomavalikoimasta päädyimme jouluolueeseen ja koska joulusta on jo muistaaksemme kotvanen aikaa, niin päätimme tarkistaa pullosta pestpifoor päiväyksen. Kaksi päivää näytti olevan vielä myyntiaikaa; no eipä tuo haitannut - kuraa se maultaan on joka tapauksessa. Jos asuisi lähempänä, niin tekisi mieli käydä katsomassa, poistettiinko jäljellä olleet n. 20 pulloa. Kovin korkeaa kerrointa ei tuolle antaisi.

Yhtä kaikki pisteitä kypparille pienten eurosenttien vastaanotosta ja neljän eurosentin alennuksesta jouluoluesta.

Niin ja millainen itse baari oli? No ei kannata vaivautua katsomaan. Kertonee oleellisen.

Öö..no baarimikon palveluasenne oli kohdillaan
-  Kovin vähän olutvalikoimaa ja sen vähänkin parasta ennen päiväys on jo mennyt tätä kirjoittaessa


Bar nro 1


Pneumant-arvio 2,4

Ostarin yläkerran paikka oli näistä selkeästi viihtyisämpi ja samaa mieltä alkuasukkaatkin näyttivät olevan, koska parveilivat täällä ihan kiitettävällä tiheydellä.

Ensimmäinen pöytäämme purjehtinut neitokainen pelästyi motiivejamme ennen kuin saimme edes suutamme auki, mutta tätä episodia lukuunottamaatta täällä olikin oikein mukavaa juttuseuraa, mistä alkuasukasväestölle isot kiitokset. Vanhaa "mikä sen nimi nyt olikaan" -ravintolaa kyynelsilmin muisteltiin eikä tämän ostarin kohtalokaan saanut duurisävyjä paikallisten kommenteissa. Täällä oli myös monipuolista harrastemahdollisuutta tarjolla.

+ Paljon ja kiinnostavia kanssa-asiakkaita
-  Sisustusta ei voi sanoa tyylikkääksi




Pneumant-arvio 1,7

Tämän Kohinoorin särmissä oli selvästi vielä jätetty tilaa hiomiselle, mikä on ymmärrettävää, koska ennen tätä paikan nimi oli Mörssäri ja mörssäristä timantin hiominen ei ole ihan nopea toimenpide.


Bilistä sai pelata ihan ilmaiseksi, mistä ilahduimme niin paljon, että kirjoittaja luopui viimeisestä kirgiisisetelistään, joka toivottavasti pääsee kunniapaikalle omistajan pienimuotoiseen paperirahanäyttelyyn.

+ Ilmainen billis
-  Siinä ne hyvät puolet sitten olivatkin 



Melodia

Pneumant-arvio 2,6


Taas kerran paikka, joka ei ollut jäänyt google-seulaan, mutta nro1-väki osasi meidätkin tännekin neuvoa. Ehkä oltaisiin osattu itsekin, koska paikalla oli yhteinen valomainos edellisen paikan kanssa. Aiemmin ilmeisesti tämä on kulkenut "Hana" -nimellä.

Palvelu täällä oli tympeähköä, mutta kanssa-asiakkaat sitten sitäkin sydämellisempiä! Kun seinään maalattu Juicen ja Irwinin kuva saatiin esille pienen ähräämisen jälkeen niin siitä saimmekin mukavasti jutunjuurta. Kiitos mukavasta seurasta tännekin. 

Täälläkin kaihoisasti muisteltiin aiemmin mainittua "ravintolaa x":ää ja surtiin ostarin tulevaa kohtaloa.

+ Kivaa juttuseuraa
-  Mölöä asiakaspalvelua




Täältä löytyy kitaroiden taivas

Pneumant-arvio 2,2


Nyt löytyi muusikon taivas! Jos joku paikka on ROCK! ja vielä olematta teennäinen niin se on ehdottomasti tämä. Rekvisiitat ja menot ovat kohdallaan. Kannattaa käydä katsomassa ihan katsomisen vuoksi, vaikkei musiikista ymmärtäisikään mitään, kuten 50% retkikunnastamme on tilanne.



+ Muusikon taivas
-  Jos ei ole musafanaatikko, täältä voi olla vaikea löytää juttuseuraa










Pneumant-arvio 2,8


Kierroksen ehdottomasti miellyttävin paikka ja parhaista parhain palvelu. Harrasteet ja juomavalikoima olivat vähintääkin kohdallaan. Ei voi kuin pitää!

Tänne tulisimme mielellämme uudestaankin sikäli mikäli seutukunnalle eksyisimme.


Ensimmäistä kertaa näillä retkillä osallistuimme musavisaankin - tosin  vain 1/4 kierroksen ajan, Menestys ei ollut kaksista tasoa ja rajoittui Bonnien kuontalon ja Hurriganesin maantiekiitäjän tunnistamiseen.



+ Palvelu, fasiliteetit, hienoja oluita etc etc
-  Musavisa oli vähän pitkä; piti lähteä kesken pois


Myyrin Krouvi
Pneumant-arvio 2,1


Pieni siisti paikka, tämän kulman olohuone. Ei ollut mitään mieleenjäävää paikan interiöörissä 

Kanssa-asiakkaista mieleen jäi sitten enemmänkin. Jonkinlainen ennakkokäsitys on nimittäin ollut siitä, että shakki olisi rauhallisten herrasmiesten laji, mutta näemmä alkoholiin sekoitettuna se aiheuttaa jotain patoumia tms, joista tästä ei ehkä sen enempää! Anyway paikallisen shakkikerhon kannattaisi ehkä pitää pieni kertauskurssi code-of-conductistaan.



+ Valaistuminen shakkikulttuurin pimeämmästä puolesta
-  Vaatimattomat fasiliteetit



Bar Cafe Luna

Pneumant-arvio 2,6

Pieni kävely Louhelasta ja saavuimme Myyr Yorkiin. Lunassa oli hyvä palvelu, mainio juomavalikoima sekä kaikenlaisia pelejä ja muita harrastemahdollisuuksia.

Saman olivat huomanneet monet muutkin ja paikka olikin tämän reissun kansoitetumpia.


+ Erinomainen palvelu ja muutenkin tasaisen hyvä kokonaisuus
-  Ei isoja puutteita


Bar Mango


Pneumant-arvio 2,1


Hieman luolamainen ja steriili sisustus mutta ajanee asiansa tämmöisenä ostarijuottolana.


Nautimme paikan ultimaattisesta rauhasta ja pelasimme jo toisen setin bilistä reissun edettyä selvästi oletettua nopeammin.


+ Ostarin palvelut lähellä
-  Kovin oli rauhallista



Toppari


Pneumant-arvio 2,3


Myyrmäen valtakunnan-, Pk-seudun- no ainakin Vantaankuulu klassikko, varsinkin yläkerrastaan. Yläkerta oli näin arkisin kiinni, joten meidän vierailumme rajoittui Molly-konseptilla ratsastavaan alakertaan.


Tasaisen varmaa suorittamista, mutta ei loista mitenkään ja erityisesti tämä irkkukonsepti ei jotenkin tunnu tänne istuvan. No - VKL-paikkahan tämä on ja silloin täällä käydessä etsitään yleensä jotain muuta kuin baarikulttuurin ydintä. Ainakin tämmöinen käsitys kirjoittajalle on jäänyt.



+ Paikan klassikkomaine
-  Tämä ei ole arkena parhaimmillaan; nuhainen irkkuteema



Red Onion ja viereinen urheilupub
olivat suljettuina käyntihetkellämme












Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 520 kpl