keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Hesa - kantakaupungin täydennystä


Tutustu myös Facebookiimme

Pitkästä aikaa kevyen pakkaskelin saattelemana teimme kierroksen Helsingissä.

Tämä oli normitahtiin nähden ylimääräinen kierros, jolla halusimme purkaa kertynyttä baarisumaa
kantakaupungista
Pari kertaahan jo aiemmin olemme kuuluttaneet käyneemme kaikki Helsingin paikat, mutta
nyt emme todellakaan aio mainita, että nämä olisivat olleet tässä, koska nämä eivät todellakaan  olleet tässä. 

Sidewalk


Sidewalkista saimme sekä vinkin että kyydin paikkaan mainiolta kollegaltamme. Tämä reilu kuukauden vanha paikka oli siisti ja ilmava sijaiten Larun ostaria vastapäätä. City-lehden mukaan Lauttasaari on saanut tässä ensimmäisen kunnon olutravintolan, mihin tekee mieli kysyä, että Kaunis Kampela?? Missä pelaa??

Noh, ilmaiset popcornit kuuluivat osaksi palvelua, mikä oli mukavaa ja epätavallistakin. Kyyppari kertoi, että ilmaisista poppareiden jakamisesta oli joskus saatu ihan tappelukin aikaiseksi, mitä oli kyllä paikan ja harvojen asiakkaitten kliinisyyttä katsellessa vaikea uskoa.

Ison hädän yllättäminen mietytti hieman, koska muutoin oikein siistissä miestenhuoneessa oli vain musta pisuaari.


+ Uutuus näkyi siisteydessä
- Eri hiljaista

Pneumant-arvio 2,2

Huutokonttorin kanttiini


Jätkäsaareen helmi on ehdottomasti tähän asti käytyjen paikkojen kärkikahinoissa. Todella hienosti sisustettu, erinomainen palvelu ja hyvä juomavalikoima. Ulkoapäin ei heti uskoisi, millainen paikka on tarjolla epämääräisen pienen kivitalon sisällä.
Saattaisi moni Tallinnan laivalle tallustaja myöhästyä laivasta, jos keksisi poiketa tänne.

Vielä kun olisi vähän lähempänä edes jotain...

+ Upea sisustus
- Vähän syrjäinen sijainti

Pneumant-arvio 2,9

Bar 17


Yksi outolintukin pitää mahtua kierrokselle ja se arpa lankesi tänne.

Piskuinen baari oli juuri omistajavaihdoksen kourissa ja uudelleenjärjestelyt olivat täydessä käynnissä. Olimme uuden omistajan ensimmäiset asiakkaat ja sen kunniaksi saimmekin sopivan rabattin tilauksestamme.

Erittäin ystävällinen palvelu pelasti pahimpaan mutasarjaan joutumisen - tai no - ei pelastanut, mutta jätti kuitenkin sympaattisen fiiliksen paikasta. 

Toivotamme onnea uusille yrittäjille, sitäkin tässä todellakin tarvitaan. Aloittakaa vaikka raivaamalla rojuja sen verran johonkin, että asiakkaat pääsevät edes vessaan.

+ Ale-olut sanan harvinaisemmassa merkityksessä
-  Ei ollut ketään muita ja ihan syystäkin noin

Pneumant-arvio 1,3


Il Birrificio 

Tästä olimme aiemminkin menneet ohi ja tulkinneet tämän ruokapaikakasi mutta kun kävimme sisällä asiaa selvittämässä nin selvisi että  tilanne on ruoka 50 / juoma 50 ja koska vaatimusmäärittelyissämmekin nimenomaan lukee, että mieluummin yksi paikka liikaa kuin liian vähän niin ei kun sisälle ja laatuoluitten pariin.

Paikka oli mitä siistein ja palvelukin erinomaista juomavalikoimasta puhumattakaan.
Jopa naapuripöydän seureen koirallekin tuotiin pyytämättä oma drinkki.

+ Täällä saa paitsi mainoita oluita niin myös hyvä murkinaa
- Vähän ylisiisti paikka

Pneumant-arvio 2,6

Bronco 2


Roban Broncossa (myös Sörkässä on tällainen) oli paljon porukkaa, erinomainen palvelu ja vielä edellistäkin paikkaa mittavampi juomavalikoima. Ensimmäinen baari Suomessa, missä kirjoittaja on törmännyt kaikkien olutfanien kulttipanimon, ruåtsalaisen Omnipollon tuotteisiin.

Toisenlaista skeneå edusti sitten naapuripöydän kaveri, jolla oli pitkä tuijotuskilpailu drinkkinsä kanssa. Niin pitkä ja tiukka, että luulimme ensin herraa täytetyksi, mutta kyllä se vähän välillä liikahtikin.
Aikataulullisista syistä johtuen emme päässet selvyyteen kumpi voitti.


+ Omnipolloja valikoimassa
- Merkkioluen juomisen lisäksi ei oikeastaan muita ajanvietteitä

Pneumant-arvio 2,4

Tommy Knocker



Edelleen ollaan nelostason juomavalikoimassa, mutta aiempiin verrattuna Tommy oli selkeästi hiljaisempi paikka. 

Sisustus oli mainion rouheahko ja palvelu oli täälläkin asiallista, mutta silti jäi vähän vaisu fiilis vrt naapurihuoneiston Bronco.

+ Hieno juomavalikoima täälläkin
- Pelkkiä uroksia asiakkaina

Pneumant-arvio 2,3

On The Rocks

Punavuori vaihtui Kallioon (ei ollut ihan eka eikä edes kolmas siirtymä näitten kaupunginosien välillä) .Täällä nykyisessä rokkibaarissa (entisessä hyvinsyöntipaikassa) oli tupa täynnä kaikenlaista väkeä, joilla oli selkeä visio nähdä stand-up -komiikkaa.

Tuosta showsta, tai enempikin sen pääsymaksusta johtuen emme ihan koko paikassa päässeet vierailemaan, mutta jo koettu kierros ko paikasta viesti, sen että vähän yksinkertaisempikin se voisi olla.  Muutoin toki ihan kelpo ravinteli etenkin kun ei sen Soul Kitchenin ruoka nyt mitään taivaallista ollut.

+ Paljon väkeä
- Vähän sekava pohjapiirustus

Pneumant-arvio 2,6

Tappen


Vaasankadun kulmille oli saatu vielä yksi paikka mahtimaan, joka on itsessään on hatunnoston arvoinen asia. Kovin selkeää oma identiteettiä tällä ei ollut eikä väestökään ollut seutukunta huomion ollenkaan kiinnostavimmasta päästä, mutta toisaalta erinomainen palvelu jätti mainion jälkimaun.

+ Mainio palvelu
- Erottuuko tämä kymmenestä muusta Vaasankadun paikasta?

Pneumant-arvio 2,4

Sörkän ruusu

Tämä lupaavan niminen paikka sijaitsee tunnetun Kansantalon korttelin takaosassa ja vähintään yhtä kuuluisan Pääskypubin naapurustossa.

Nimestä olisi tosiaan odottanut vähän villimpääkin menoa, mutta Kalliota kalvava hipsteriyden ylimarssi perinteisistä örveltäjistä näkyi täälläkin. Monien mielestä hyvässä, mutta meillä voisi olla toisenkinsuuntainen mielipide.

Yhtä kaikki asiallinen ja siisti paikka, jossa eri mainio palvelu - niin kaksi- kuin useampijakaisillekin. 

+ Eläinystävällinen palvelu
- Nimestä olisi voinut olettaa raffimpaakin paikkaa

Pneumant-arvio 2,3

Stadin Tähti

Yksi kaupungin tilavimmista paikoista, jossa oli tarjolla monipuolisesti ja monenlaista ajanvietettä. Nyt oli käynnissä hevonlyöntiä sekä dartsia. Hyvä palvelu ja porukkaakin kohtuullisesti liikkeellä. 

+ Tilaa olisi vaikka herätyskokoukselle
- Rauhallista asiakaskuntaa - sopisivat siihen kokoukseen

Pneumant-arvio 2,4

Magneetti


Pub Magneetti on ollut useammankin kerran kiinni, kun olemme aiemmilla reissuilla yrittäneet päästä kylässä käymään. Nyt lykästi ja hyvä niin - oli nimittäin eri mielenkiintoinen ja tiivistunnelmainen paikka joulukoristeineen yms. rekvisiittoineen. 
Jäsen Koo sai heti sisääntultuaan tarjouksen guatemalalaisista koruista, mutta pystyi kuitenkin vastustamaan tätä houkutusta. 

Hyvää musaa ja boheemia meininkiä. Omalla rouhealla tavallaan uniikki paikka, joita näillä kulmin ei tosiaan enää liikaa ole!

+ Hämyisen täysi tupa
- Aika hämäriäkin hemmoja asiakkaissa

Pneumant-arvio 2,1

Morris

Isokokoinen paikka Sturenkadun ja Mäkelänkadun risteyksessä, mutta kovin hiljaista oli. 
Saimme tympeää intialaissävytteistä palvelua josta ei oikein edes tahtonut selvää puhuttiinko meille vai morsiankokelaan vanhemmille puhelimessa. Olipa niin tai näin niin p***a palvelu erityisesti muihin kierroksen paikkoihin suhteutettuna! 

Muutoinkin paikan ainoana ilona oli bilismahdollisuus, jonka toki hyödynsimme.

+ Oli sentään bilis
- Surkea asiakaspalvelu

Pneumant-arvio 1,9


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 730 kpl