torstai 9. marraskuuta 2017

Tampere; Tammela & Kalevaa

Hämeenkadun jouluvalot 2017
Tutustu myös Facebookiimme

Paunulainen vei sinne, lokaali nysse siellä ja veeärrä toi takaisin. 

Eli käytiin nääs taas Mansessa.

Eikä suotta ollenkaan, koska epävirallisen kirjanpitomme mukaan tämän kierroksen baarien arviokeskiarvo oli all-time-high! Hyvä niin, koska muuten jatkuva tihustelukeli olisi saattanut karkeammankin kulkijan masentaa.

Jos Tampereen "kantakaupungin" paikkoja joku yhdistää, niin se on loistava juomavalikoima. Täällä ymmärretään ei vain mustanmakkaran vaan myös sen palan painikkeen päälle.

Harald

Vastassa oli tuttuja seniorikansalaisia  - olipa mukava nähdä taas. 

Paikka itsessään on baarirälläämisen perustarpeet tyydyttävä, entiseltä nimeltään Saukko.

Kuriositeettina todettakoon että jäsen Koolta tippui laukusta jotain tavaraa lattialle ja sitä etsiessämme totesimme että isommat siivoustalkoot oli täällä pidetty edellisen nimen aikana, mikä tarkoittaa myös edellistä vuosituhatta. Sen verta vanhoja jenkkijämiä löytyi sohvan takaa :(

+ Hämärästi mukavia tuttuja läsnä
- Penkin allla edellisen vierailun (90-luvulla) aikaisia purukumi- yms jätöksia


Pneumant-arvio 1,9

Kalevan Helmi


Tällä paikalla on ollut aina Kaleva-Tammela -mittakaavassa vähän hämärä maine, mutta ihan kelvoksi ja siihtihköksi paikaksi tämä nykyisellään osoittautui.

Väkeä oli varsin mukavasti ja tarpeeksi kun naapurijakkaran haltijan kanssa jutteli, niin melkein löytyi jo yhteisiä tuttujen tuttuja.

Kuten edellä, myös tämän paikan olutvalikoima ei tehnyt oikeutta Tampereen ytimelle. Ilmeisesti ytimen ja esikaupungin raja menee näillä main.


+ Melkein tuttuja posti-ihmisiä
- Tampereen mittakaavassa juomavalikoima kaipasi panostusta

Pneumant-arvio 2,6

Kivenheitto

Eräidenkin S-fanien kanttis, joka olikin oikein siisti paikka, josta oli vaikea keksiä moitteen sanaa. Melko rauhallisen oloista asiakaskuntaa ja vaikeasti löydettävä ulko-ovi ehkä sellaisiksi kuitenkin voidaan laskea.

+ Kaikenlaista kivaa ja paljon ja laajasti
- Sisään päästääkseen piti kokeilla aika monta ovea - osaa niistä useampaankin kertaan.

Pneumant-arvio 2,6


Salhojankadun pub

Tämä on perinteinen englantilaistyylinen PUB (since 196jotain); ei kaivanne paikallisille esittelyä, mutta ken Tampereelle matkaa niin ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa tämän tyylilajin aidointa edustajaa ehkä koko Suomenniemellä. 
Jopa Salhojan pisuaari
oli hieno !

Kuvat seinillä kertovat historiaa ja erinomainen juomavalikoima tätä päivää. Ehdotonta Suomen kärkikaartia, mitä todistaa myös TKK-arvioinnin jaettu sija 2/742 Pneumant-pisteillä mitattuna. Se on hyvin se!

+ Tämä on HIENO ja nostalginen AITO pub
- Rauhallista väkeä täälläkin

Pneumant-arvio 3,1





Pikilinna


Toinen huippusuoritus heti perään. Itse asiassa, jos ei oli tullut heti Salhojankadun pubin jälkeen, olisi tuntunut vieläkin vakuuttavammalta.

Mukava ilmapiiri, hyvä palvelu sekä laaja&maltillisesti hinnoiteltu varustelu ja ennen kaikkea (taas) hyvä juomavalikoima.

+ Biliksen maksu omantunnon mukaan
- Kendo ylikorostetusti esillä

Pneumant-arvio 2,9

Piilo


Täälläkin oli varsin hieno sisutus, hyvä palvelu ja jälleen mainio juomavalikoima. Pöytäseuramme oli ujonhiljainen teetä lipittävä opiskelijaneitokainen, jolta ei paljon huomioita herunut.

+ Sisustus psykedeelisen upea
-  Täällä ei ollut paljoakaan ajanvietettä

Pneumant-arvio 2,8


Tammelan Voima

Tässä tilassa on ollut monenlaista yrittäjää vuosien varrella, mutta nyt oli palattu niin sanotusti juurille, koska Tammelan Voimana tämän vanhempi tamperelaisväestö muistaa 60-70 -luvulta.

Paikassa on selkeästä kaksi puolta, joista ensin tutuistuimme siihen hiljaiseen ennen kuin ymmärsimme jatkaa tilaa eteenpäin, jossa sitten ei ollut enää hiljaista ensinkään.


Löytyi oikein mukavaa juttuseuraakin mm Saab-pipomiehestä. Väen määrää selitti osaltaan  pubivisa, joka oli juuri lopuillaan;  joukkueita olivat mm Raatikainen, Raatikaisen tuutista ja Heikki Kahila. Hyvä äijämeininki :)


+ Iso paikka ja hulvatonta menoa saabistien seurassa
- Hämäävästi eka puolisko paikasta hiljainen





Pneumant-arvio 2,6



Praha


Gastropub jossa nautimme myös ruokaa. Gastro-osuus oli ehkä hieman liioittelua, mutta  kyllähän tuon possua söi ja hyvä niin - sen verran kauan sen valmistaminen kesti.

Kokonaisuutena kohtuuasiallinen pub, jossa taasen erinomainen, tsekkiläiselle hengelleen kunnia tekevä juomavalikoima.

Tsekkiolutvalikoima tyyydyttäisi sotamies Svejkiäkin
Ruokaa piti odottaa pitkääääään 

Pneumant-arvio 2,2


Amadeus


Täällä oli alkamassa musavisa. Hieman mustanpuhuvan oloista ja tatuoitua porukkaa oli juottola tuon johdosta täynnä (metallimusavisa??), mutta ihan ystävällisesti ja siivostihan nuo käyttäytyivät. 

Sisustuskin oli vähintäänkin tyylikäs, mutta illan kovassa sarjassa ei ehkä siltikään mieleenjäävintä kastia.

+ Kapea tupa täynnä asiakkaita
- Ei ollut aktiviteettejä peleissä eikä kanssa-asiakkaissa

Pneumant-arvio 2,4



Tentti


Tasapaksu  suoritus; ehkä pistäytymispaikkana ok mutta nyt ei jäänyt mieleen mitään syytä miksi pitäisi viihtyä pidempään. Vaikea kuvitella miksi vaivaituisi Tammela-Kaleva -akselin mainioista pubeista tänne raahautumaan.

Toki näillä latteuksilla paikka sai ihan kelvot kokonaispisteet - seura nyt oli tänään vain liian kovaa.


+ Tämäkin paikka oli eri täynnä 
- Täällä ei tapahtunut oikeastaan mitään

Pneumant-arvio 2,4


Ale Pupi


Entisessä Vikkulan kauppakiinteistössä asemaa vastapäätä sijaitseva Tampereen keskustan mittakaavassa rouheahkoksi luonnehdittava paikka.

Tämä oli kierroksen ainoa ravinteli, jossa oli karaåke-mahdollisuus, tosin lähinnä teoreettinen sellainen - niin pitkä oli laulajajono, että jäi uuniperunat tältä erää kuulematta. Kirjastoväkeäkin oli aiheuttamassa normaalia/tyypillistä järjestyshaastetta.

Erityismaininta ja -terveiset Kouvolaan äiti-tytär parivaljakolle lämpimin kiitoksin mukavasta juttuseurasta :)

+ Loistava kouvolalainen äiti-tytär -kombinaatio
- Kirjallisuuspiirit miehittäneet karaåkejonon

Pneumant-arvio 2,6

Semafori


VR:n tehdessä ns odotusten mukaisen suorituksen, mitä aikataulussa pysymiseen tulee, ehdittiin tämäkin paikka arvioida.
Junan odottajille tarjolla ihan asiallinen peruspalvelu, mutta eipä sitten juuri muuta. Toisaalta miksi tarvisikaan; kyllä tässäkin olutta lipittelee myöhässä olevaa junaa odotellessa.

+ Junalle ei pitkä matka
- Selkeä pistäytymisapaikka eikä yhtään enempää

Pneumant-arvio 2,4


...ja tämä oli kiinni 











Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 742 kpl