keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Pohjoista Turkkusta ympäristöineen


Tutustu myös Facebookiimme

Tämän syksyn Ford-ajokauden TKK-päätösretki köröteltiin peltojen ympäröimässä varsinaisen Suomen kulttuurimaisemassa. 
Tavoitteenamme oli saada kaikki Turun lähiöitten ja lähikuntien Aurajoen pohjoispuoliset paikat plakkariin, mutta niin vain matkalta löytyi uutta juottolaa, että tuo tavoite jäi aika kauaksikin. Riittääpähän tekemistä jatkossakin.

Maisemat olivat syksyisen kauniit ja mukavia paikkoja osui matkalle enempikin, mistä seuraavassa lisää:


M-Keskipiste Mäyrynummi

M-kaupan yhteydessä ollut baarinurkkaus, jonka bongaus  lennosta vaati vähintäänkin harjaantunutta silmää. Oli nimittäin niin yllättävässä paikassa, että toinen kysymys (ensimmäinen oli se, että "onko tässä todella baarikin") paikan päällä oli että "missä hit**ssa me oikein olemme":

Anyway mukava baarinurkkaus yllättävänkin hyvällä juomavalikoimalla, jossa palveli vieläpä eri kiva baarikauppiasneitokainen. Lisäksi kyseisellä neitokaisella oli silmää könsikäskauneudelle, koska totesi jäsen-Jiistä tyyliin, että "ei tuollainen pitkään sinkkuna ole".


+ Iloinen palvelu
- Vähän vaikeasti havaittava paikka

Pneumant-arvio 1,9


Ravintola Tarvasjoki

Pellon laitaan pusattu konttikokonaisuus oli varsinainen nähtävyys ja väripilkku muutoin tasaisen vihreänkeltaisessa maalaismaisemassa. Nälänkin täällä saa taltutettua ja viikonloppuna varmaan useammankin paikallisen menojalka vipattaa. Nyt ei paljon paikallisjalkoja paikassa näkynyt vilisemässä, mutta onneksi bilismahdollisuus löytyi. 

+ Ruokaakin olisi saanut monen moista
- Hyvin hiljaista ollakseen taajaman ainoa ravintola

Pneumant-arvio 1,8


Hullu Poni

Auran ylpeys ja ainoa paikka Auran aura-patsaan takana Auran aarteet -kirpparilta katsottuna.

Alkupettymys oli melkoinen, kun näillä ei ollut Aura-olutta ja noin muuten kiva myyjä ei pitänyt sitä edes mitenkään kummallisena. Sinapista emme tohtineet edes kysyä vaan ihastelimme sen sijaan paikan hepoaiheista sisustusta. Omistaja kun oli kuulemma jonkin sortin hummafani.

Tarvasjoen paikan tapaan myös tämä mesta on varmasti vkl:isin eläväinen livebändeineen sun muineen, mutta nyt kanssa-asiakkaisto rajoittui pariin murkinoijaan.


+ Hyvä palvelu, hienoja hevostauluja
Ei Aura-olutta Aurassa? 

Pneumant-arvio 2,0

Tuhannen kapakan kautta -blogi on nyt arvioinut kaikki Auran kunnan baarit!
...ja myös Marttilan kunnan baarit, koska sellaisia ei ollut - tarkistimme matkalla asian. Hävetkööt!

Bar Arttu


Arttu pe****le - oli saanut oman baarin Turun laitamille, Jäkärlään. 
Vaikka paikka sivuillaan mainostaakin itseään helposti lähestyttäväksi,  me jouduimme aika monenkin matkan kautta tänne 9-tieltä suunnistamaan.
Puukon veljeksiä ei maisemissa näkynyt, mutta noin muuten aiempiin paikkoihin verrattuna janoisia kansalaisia oli tiensä tänne yllättävänkin paljon löytänyt. 

Palvelua voisi kutsua hiukan jörömäiseksi, mutta saatiinpa kuitenkin hyvän matkan toivotus lähtiäisiksi. Yleensäkin näissä kuvioissa meidän lähdöstämme ollaan iloisempia kuin saapumisestamme - mikä sitten tähänkin lienee syynä.

+ Mukavasti asiakkaita

- Hitaasti paraneva palvelu

Pneumant-arvio 2,3


Moision Olkkari


Olipas kerrassaan tyylikäs paikka jossain Turun laitamilla kohdassa ei-mitään. Tyylikkyyttä ei vähentänyt edes tilaa hallinneet tikasviritykset, jolla henkilökunta tai joku koettivat säätää talon valaistuslaitteita ehommiksi.

Todella viimeisen päälle viihtyisä ja moitteettoman siisti kokonaisuus. Täällä kelpaa lähiöasukkaan pennosensa tuhlata.

+ Erinomaisen siisti ja hieno kokonaisuus

- Aika harvalukuinen kanssa-asiakkaisto

Pneumant-arvio 2,7


Runostuoppi

Nyt oli pitkästä aikaa eli sitten Kouvolan Lehtohovin, paikka jossa tunnelmaa voi luonnehtia erinomaiseksi ihan halailevista vanhemmista rouvista alkaen. Kun tunnelmasta huolimatta paikka oli VeeCeetä myöten erinomaisen siisti ja ajanvietevalikoimaakin oli erinomaisen paljon ei tästä paikasta juuri moitteen sijaa löydy, mitä todistavat myös huippupisteet. Runostuoppi meni all-time-sijalle 5/806. Loistava suoritus.

Ainoa hiukan avoimeksi jäänyt asia sisältyi S-osuuskaupan rooliin baarin toimiinan taustalla. Meitä nimittäin luultiin, ei liittymäkauppiaksi tällä kertaa eikä edes alkoholitarkastajiksi (jälkimmäiset kun kuulemma käyvät paikassa vain viikonloppuisin) vaan S-ryhmän saneeraajiksi tai jotain semmoista. Moni vastaava paikka, kun seudulla on tälläisen toiminnan uhriksi joutunut.

+ Loistava tunnelma halailevine täteineen

- SOK:n rooli ja uhka jäi vähän avoimeksi

Pneumant-arvio 3,0


Satama


Runosmäen lähiön toinen paikka, jonka olemassaolosta tieto saatiin kansalaisvihjeenä edellisestä paikasta. 

Isohko paikka tämäkin ja kovasti täällä biljardia pelattiin ja siitä paikka lienee myös tunnettu. Eli lähiön pelimiehet ovat täällä, kun hauskanpitäjät taas asioivat Runostuopissa.

Sataman sijainti oli hieman sen oloinen nurkka kylällä, että pimeällä ei tee mieli liikuskella ainakaan ilman taskulammppua. Matka parkkipaikalta baariin kun vei erilaisten synkkien  liikekiinteistöjen takapihojen kautta.

+ Bilishenkisyys
- Ei olisi löytynyt googlella

Pneumant-arvio 2,4


Ekmanin Krouvi


Ekmanilla ei kovasti muita asiakkaita ollut, mutta sitäkin miellyttävämpi baarineitokainen. Pitkään tuon kanssa niitänäitä juteltiinkin ja myös tämä totesi, että näytimme alkoholitarkastajilta, mutta hän tiesi, ettemme olleet, koska ne käyvät hänen mukaansa vain viikonloppuisin (tästä tarkastajien viikkorytmistä olisi kyllä kiinnostavaa saada lisätietoa).

Terassia ei baarille kuulemma saanut tehdä, koska se tukkisi jalkakäytävän; olkoonkin, että siinä liikuvat kansalaiset vaikuttivat siltä, että pelkkä jalkakäytäväkään ei riitä heilumiselle. Onneksi taksi toi ja taksi vei.

+ Mukava kyypparitäti
- Hyvin hiljaista noin muuten

Pneumant-arvio 2,3


Naapuri


Nyt oli kummallinen paikka alkaen jo siitä, että sen gmaps kuin google-hakukaan eivät kyseistä baaria tunnista.

Täällä paikkaa piti hyperaktiivinen thai-lady, joka ei millään tahtonut jaksaa kuunnella vichy-tilaustamme loppuun asti vaan oli jo kovasti aukaisemassa alkoholitonta olutta meille. Saimme tilanteen toppuuteltua mutta Jumalattereksi esittäytynyt kanta-asiakas tarttui hetkeen ja pyysi saada avatun oluen ja olisi ollut valmis maksamaan sen heti seuraavana lauantaina. 
Thai-tädiltä homma meni vielä entistäkin enemmän ylitse, mutta saimme tilanteen clousattua sillä, että totesimme Jumalattarelle, ettei pulloa ei vielä oltu ehditty avata ja ennen kaikkea, että se oli vain pilsua.

Kokonaisuutena täällä oli reissun paras ja erikoisin tunnelma, mikä myös mainioissa kokonaispisteissä näkyy.


Thai-ladyyn törmäsimme vielä uudestaan, kun tuo kävi hakemassa pizzaa naapurista, missä olimme murkinoimassa - palvelu on todellakin monimuotoista tässä Hepokullan ylpeydessä.


+ Harvoin sitä pääsee jumalallisesta seurasta nauttimaan
- Yliaktiivinen palvelu

Pneumant-arvio 2,8


Streetbar 95


Täällä oli jonkinlainen "soita-se-itse"-ilta, jota aika moni paikallinen hyödynsikin, koska kitaraa tms soittopeliä kantavia tyyppejä valui sisään tasaisella tahdilla.
Muutoinkin paikan sisustus miellytti silmää mitä täydensi myös henkilökunnan standardi punatukkaväritys.


Erityisplusmaininta mekaanisesta flipperistä - ei ihan jokabaarinen tuote näinä päivinä.

+ Hieno sisustus, soittimineen ja punaise tukkineen
- Tunnelma odotteli vielä tiivistymistään


Pneumant-arvio 2,4


Pulinapub

Pulina oli kyllä kovin vähissä täällä, koska ainoa asiakas meidän lisäksi oli joku kyyppäritytön frendi ja hekin lähinnä kuiskuttelivat keskeneään. Fleguhko, vaikkakin siisti paikka siis. Tästä ei paljon jälkipolville tai muillekaan kertomista riittänyt.

+ Esimerkillisen siistiä - eipä kyllä ollut ketään sotkemassakaan
- Missä pulina?

Pneumant-arvio 2,0


Masan baari


Paikka, jossa voisi kuvitella näkevänsä M.Pellonpään (R.I.P) istumassa ja tupakoimassa oranssin värisellä muovisella nurkkatuolilla. Tämä on yksi kaurismäkeläisimpiä kohteita mitä ikuna vastaan on näillä reissulla tullut.

Hauskaa paikallista äijäjorinaa: "Mitä sää tarkoitit, mää en ymmärtäny yhtä mittää".

Baarimummo oli tiukkana hinnaston valokuvaamisen suhteen perustellen nihkeyttään ravintolalainsäädännöllä, jossa hänen mukaansa kuvaaminen kielletään syystä, että kilpailijat eivät saisi tietoa paikan hinnoitteluista. Seliltys ei ollut näin ravintolalainsäädännön yksityiskohtia tuntemattomalle kovin vakuuttava, uskottavuudesta puhumattakaan ja lopulta saimme kuvan ottaakin. Myöskään google-finlex ei moista sääntöä tunnista.

Jätämme nyt kuitenkin kuvan julkaisematta (olkoonkin että paikan hinnastossa oli mielenkiintoisia fiitsereitä - esim "Ison Tumman" olisi saanut hintaan x.xx.), mutta palvelupisteet ropisivat alaspäin tämän incidentin johdosta.

+ Kaurismäkeläisyys isolla KOOLLA
- Epäillyttävät laintulkinnat

Pneumant-arvio 2,3

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 804 kpl