keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Joulunajan rauhaa baareis Turkkuses

Seuraa meitä Facebookissamme

Venyimme vielä yhteen matkaan vuoden 2018 puolella ennen Joulurauhan laskeutumista yllemme. Ja mihinkäs muuallekaan kuin painottuen Aurajoen eteläpuoleiseen Turkuun, aloittaen pahaenteisesti Brinkkalan kulmilta. Matkat tehtiin asianmukaisten matkaeväiden kera linjuriautolla.

Mielenkiintoisia paikkoja löytyi jälleen kerran arviointiasteikkomme molemista päistä ja perinteistä grillitarjontaakin kokeiltiin Turun parhaaksi mainostetussa, joskaan siitä gourmeesta ei suurta kerrottavaa jäänyt jälkipolville.


Wanha Kupittaa

Vähän levottomasti, mutta vahvasti kiekkoteemalla sisustettu paikka Kupittaan lähilähiön ytimessä. Kovin ellei jopa turhankin perinteisen oloinen juottola, mutta kyllähän täälläkin toki happomiestä kupittaa, olkoonkin että parempiakin paikkoja kaupungista löytyy - ei tosin ihan naapurista.

+ Paljon roinaa - osa ihan kaupan; mm konjakkipiipun olisi voinut ostaa
- Palvelu oli kyllä ylieleetöntä

Pneumant-arvio 1,8


Vapari

Jos mahdollista, niin vielä edellistäkin karvalakimpi juottola. Täälläkin kendoroinaa oli kovasti esillä, mutta Palloseuran sijaan Toverit oli täällä THE joukkue.

Palvelu oli tässäkin mestassa sarjaa "next-to-non existent".


+ Jos tykkää 70-luvun hengestä
- Kupittaalla voisi jonkinlaisen kaupunginosakohtaisen Customer Service -koulutuksen järjestää

Pneumant-arvio 1,6

Momento

Baari-pizzeria, jossa vähäilmeinen parroitettu Eddie Edwards -klooni tarjoili niin lättyjä kuin ohrapirtelöitäkin. Ilme oli selvästi enemmän pizzerian omainen, mutta vähäisehkössä asiakaskunnassa kyllä löytyi tasaisesti myös kaljanlipittelijöitä ja kun Eddiekään ei tiukasti kantaa ottanut siihen, meneekö pizzaa vai olutta enempi, päätimme paikan arvioida.

Tylsähkö paikka, jossa suurin hupi tuli siitä, kun joku posautti biilillään suoraan keskelle liikenteenjakajaa viereisessä risteyksessä. Miksi näin - ei tiedetä - Turussa kun ei turunkielen taidoton turhia kysele.

+ Eddie the Eagle -klooni
- Flegu ilmapiiri

Pneumant-arvio 1,8

Surutoin

Tässä paikassa ensisijaisesti herättää kummastusta paikan nimi. Jos kuitenkin lähestyy asiaa arabialaisittain, voi joku idis tuon alkuperästä tulla mieleen.

Surutoin oli todella hienosti sisustettu ulkopuolella (kiintoisia lehtileikkeitä, kuvia etc) ja kohtuullisesti myös sisältä, olkoonkin, että hiukan olisi voinut keskittyä pitämään teemaa kasassa.

Väkeä paikassa oli vähintäänkin paljon ja paikasta löytyi erilaisia soppia, yläkertoja, alakertoja ja satujen kertojia ja vaikka mitä muutakin. Myös hevosjuoksentelut veivät usean asiakkaan huomion.

Hieno paikka, jolla myös ilmeisen hieno historia - kannattaapi poiketa!!

+ Mielenkiintoinen tilajärjestely 
- Sisustuksen suunnitteluun olisi voinut panostaa enemmän

Pneumant-arvio 2,6

Mänty

Kierroksen rouhein mesta, erittäinkin kivan näköisen omakotialueen laitamilla. Täällä oli läsnä kaikenlaista metsän menninkäisiä ja lättähattuja lähtöön jos toiseenkin.

Paitsi mielenkiintoisia asiakkaita, myös paikan palvelu sekä ajanvietevalikoima oli erinomainen ja juomavalikoimakin mukiinmenevä...tai siis laaja...kaikkihan ne loppupeleissä mukiin menevät.


+ Vauhdikas asiakaskunta 
- Naisläsnäolijat välttelivät outoja ihmisiä, mikä näinä aikoina onkin järkevää

Pneumant-arvio 2,8

Hugo

Pippurimylly -nimisen syöttölän juottolahaara. Asiakkaita oli melkein yhtä paljon kuin laki salliii, koska viimeiset vapaat jakkarat veimme me. Syynä tähän ruuhkahuippuun oli meneillään oleva tietovisa.

Tietovisaan emme ehtineet osallistua, mutta mielenkiintoisia keskusteluja kävimme erään herran kanssa, joka piti meille pitkähkön luennon siitä, kuinka hyvä tyyppi Paavo Väyrynen onkaan ja miten tuo on kaikissa asioissa oikeassa. Vakuutuimme kovastikin - siis siitä ennakkokäsityksestämme, millaisia Paavon tosielämän kannattajat ovat.

Noin visojenkin ulkopuolellakin Hugo vaikuttaa ihan mainiolta paikalta. Erinomaista palvelua ja kohtuullisen hyvä juovalikoima. Loppupisteet nostivat, ehkä jopa hieman yllättäen, Hugon kierrostemme all-time 2-sijalle! Onnittelut heille siitä.

+ Paljon väkeä, mainio asiakaspalvelu kiireessäkin
- Epäsovinnaisia poliittisia näkemyksiä osalla asiakkaista

Pneumant-arvio 3,2

Vanha Rahtilaiva

Ensimmäinen arvioitu paattimme. Näitähän aika paljon näkee siellä jos täälläkin, mutta koska vaatimusmäärittelyissämme on kohta, jossa vaaditaan paikalle ympärivuotinen aukiolo, putoaa moni kippo tämän seurauksena arviointikohteistamme. 

Rahtilaivalla kaikki väki oli kokoontunut etukajuutassa meneillään olevaan tietovisaan, jota piti poikkeuksellisella äänen kantavuudella siunattu herrashenkilö.

Takakajuutassa sitten istuimme me ja joku koiratäti ja nautimme Auraa Auran aalloilla katsellen Förin tulevan ja menevän ja tulevan ja menevän ja tulevan ja menevän ja tulevan ja menevän ja tulevan ja sitten meidän pitikin jo jatkaa matkaa. 

+ Laivabaari aidoimmillaan ympärivuotisessa käytössä - lisää näitä pliis!
- Förin katselu ei pitkän päälle ole kovin innostavaa

Pneumant-arvio 2,4

Toimisto

Toimistoilmapiiriä tässä kait oli haettu Turun monien muitten teemaravintoloitten (Apteekki, Pankki, Koulu) hengessä, mutta aika sekameteli on lopputulos. Paljon kiintoisia esineita siellä sun täällä on; mm Jiitä ilahduttanut vanha radio, mopedi ja kasa soittimia. Silti toimistoksi tätä ei tunnista (me kyllä tiedämme miltä konttorirottien kotipesä oikeasti näyttää). 

Kun muutenkaan ei mitään isompia tasajalkaloikkia aiheuttavia fiitsereitä paikasta löytynyt, jäi lopputulema pneumant-mittarillakin aika vaatimattomaksi.

+ Paljon sekalaista sälää seinillä ikkunoilla ja muuallakin
- Ei ihan hirveästi tarvitsisi näkemyksellisyyttä saadakseen tästä toimistonomaisemman.

Pneumant-arvio 2,2

Apteekki

Toisin kuin edellinen, oli tämä paikka todellakin säilyttänyt nimensä mukaisen tunnelman, niin kuin Vares-fanit hyvin tietävät.
Entisen Uuden Apteekin tiloihin tuunattu paikka, joka tekee hienosti kunniaa edeltävälle businekselle ja tuntuikin, että ainoa, mikä on muuttunut, oli se, että lääkeputeleitten sijaan hyllyjä komistivat alkoholiputelit. Loppupeleissä muutos on siis aika nimellinen.

Kun paikassa lisäksi oli vähintäänkin erinomainen juomavalikoima (tämä oli valittu v 2015 vuoden olutravintolaksi) ja samassa pöydässä sattui olemaan paitsi viehättävää, myös sangen mukavaa ja leppoisaa juttuseuraa, jäi paikasta kerrassaan positiivinen mielikuva.

Tämän reissun TOIMITUKSEN VALINTA ja pneumant-pisteillä all-time-sijoitus nro 7.

+ Upea apteekkitunnelma kierroksen parhaalla olutvalikoimalla
- Ajanvietemahdollisuudet rajoittuvat pitkälti olutvalikoiman läpikäymiseen

Pneumant-arvio 3,0

Olavin Krouvi

Tämän paikan kohokohta oli ehdottomasti tutustua herraan K. Elämää nähneeseen yrittäjään, jonka missio tällä hetkellä on muovin tuonti Kiinasta. Kerrassaan hienoa tarinaa hän kertoi yrittämisestä, sen haasteista ja mahdollisuuksista. 
Kovin ei kaveri ottanut stressiä tämän päivän muovikeskustelusta - totesi vain, että "kyllä sitä aina tarvitaan" ja näinhän se onkin. Sen verran tomera herra, että oli varsin mielenkiintoista mielikuvitella häntä käymässä tiukkoja liikeneuvotteluja (vähintään) puolta pienempien pikku-kiinalalaisten kanssa lasin ääressä.

Tämä tarina saanee jatkoa, koska Jii jo melkein sopi 50 metrin veneenpeittokankaan ostamisesta; kaupat clousattaneen heti miten, kun Jii saa ensin ostettua ne muutaman kymmenen venettä tuon peiton alle.


Paikasta muuten - no ihan ok illan istuntaan, mutta kun näin hienoihin tarinoihin ja kohtaloihin pääsee kuulolle, niin isompi ympäristön havainnointi väistämättä unohtuu.

+ Pisnesmiehen tarinat
- Varustelupuoli oli heikonlainen

Pneumant-arvio 2,4

Bar Edison

Joen toisella puolella ollut äS-paikka, jossa sinänsä runsas asiakaskunta koostui TKK-arvioijia puolta nuoremmasta väestönosasta. 

Iso paikka, kohtuullinen juomavalikoima, mutta samalla ilman edeltävien paikkojen personaallista karheutta. Suosittelemme, jos olet 2xkymppinen ja arvostat enemmän kaltaistesi ihmisten läsnäoloa kuin personaallista ympäristön atmosfääriä.

Pientä plussaa ovimikosta - niihin ei näin arkena useasti törmää. 


+ Suosittu ja tasaisen hyvä paikka, läsnä paljon nuoria yhteiskunnan tulevaisuuden rakentajia
- Kliinisen tylsä 

Pneumant-arvio 2,7


Ö

Täälläkään keski-ikä ei kovin korkeaksi noussut, mutta persoonallisuutta paikassa oli sitten sitäkin enemmän. Sisustus on kuin jonkin kirpparikierroksen satoa, seinät tyylikäästi koristeltu, markka-ajan kolikot baaritiskin keskipisteenä ja kruununa pienen paikan pienessä nurkassa löytyvä oma tila esiintyville taiteilijoille.

Vaikka aakkosissa tämä paikka lienee käymiemme viimeinen, noin muuten tämä ei ole viimeinen ensinkään. Hyvää keskitasoa, jonne olisi voinut jäädä pitemmäksin aikaa, jos dösä Helsinkiin ei olisi odottanut.

+ Nostalginen sisustus ja ilmapiiri
- Täälläkin ajanvietevalikoima rajoittuu pitkälti sisustuksen ihailuun

Pneumant-arvio 2,4

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 846 kpl