keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Takaisin Tampereelle

Seuraa meitä Facebookissamme

Paluu mediamyllytyksestä arkeen ja kierros Tampereelle. Kohteena tällä kertaa läntinen keskusta Hämeenkadun eteläiseen sivuun painottuen ulottaen kohteet aina Ylä-Pispalaan saakka.
Mainio kierros taas kerran - kokonaispisteillä mitattuna all-time kolmanneksi paras (btw ko listassa on kärjessä toinen Tampere-kierros vuoden takaa).
Ei ihme, että niin moni Alivaltiosihteeristä alkaen 
(ks video) haluaa tässä kaupungissa vierailla.

Vanha Monttu


Hieno esimerkki ja -kuva kaikille itseään kunnioittaville kellariravinteleille!

Sijainti Keskustorin vieressä montussa, nimensä mukaisesti, takaa hyvän asiakasvirran; tyylikäs sisustus ja kohtuullinen juomavalikoima sen, että asiakkaat myös paikassa viihtyvät. Ja paljon asiakkaita täällä olikin - harvoin näin isossa paikassa on näinkin täyttä. Toki jotain ajanvietejuttuja tänne voisi koittaa sovittaa.

Erityismaininta pisuaareihin upotetuista, kunnon kokoisista välipalamainoksista! Mitähän markkinointigurut tästä miettivät...


+ Upea sisustus ja kellaribaarin interiööri kokonaisuutena
- Kovin paljon ajanvietejuttuja ei oltu saatu mahtumaan

Pneumant-arvio 2,4

Kustaa III


Tämän varsin pitkään manselaisia palvelleen ravintolabaari-yhdistelmän taru on pian lopussa, mistä tietoisuus sai meidätkin tekemään pienen selviytymisretken ratikkatyömään poikki Hämeenkadun toiselle puolelle.

Ilmapiiri ja varsinkin palvelu heijastivat jäljellä olevaa elinkaarta negatiivisrealistisella otteella. 

On ehkä olemassa joitain muita paikkoja, joita on enemmän ikävä jäänyt purkuhenkilöstön jäljiltä. Kierroksen huonoimmat pisteet.

+ Kohtuullisesti historiaa - kohtuullinen juomavalikoima
- Palvelun ja muunkin ilmapiirin vaisuus

Pneumant-arvio 2,0

Teerenpeli


Siisti kuin sika pienenä aivan kuten muutkin maamme Teerenpelit.
ISO kahdessa kerroksessa oleva paikka ja erinomainen juomavalikoima muistuttavat myös siitä, mistä tämä ketju on tunnetuksi tullut.

Harjoittelija(?)myyjä ei tunnistanut juomapullosta, oliko kysymämme tuote olutta, lonkeroa vai kenties mitä ihmettä….

Erityismaininta hienosta alakerran tykistä, jonka osa naislukijakunnastamme jolllain kumman tavalla assioikin jäsen-Jiihin.


+ Tilaa on vaikka porsaita pestä; erinomainen juomavalikoima
- Henkilökunta voisi tutustua tuotteisiinsa ennen kuin asiakkaat kyselevät niistä

Pneumant-arvio 2,3


Hällänkellari


Hälläkellarilla on positiivinen kaiku pitkän linjan Tampereen kapakkakulttuuria seuranneille. Tämä nykyinen Ale-pub -versio ei ehkä ihan sitä suurinta havinaa saa aikaiseksi, mutta ihan ok paikka kuitenkin.

Rouhea sistus ja kovasti nuorehkoa porukkaa ihan mukavasti. Harmi vain, että kisa on kovaa ja naapurit menevät edelle niin oikealta kuin vasemmalta.

+ Tasaisen keskinkertaisen hyvä
- Huonot nettisivut - mars web-kehittäjän luokse

Pneumant-arvio 2,2

Ihku


Tästä ei muuta vakavaa moitittavaa löytynyt kuin että näin juuri avattuna, karaokemahdollisuutta ei vielä ollut vaikka sellaiseksi mainoksissaan itsensä profiloivat.

Kerta kaikkiaan tyylikäs paikka, tyylikäs asiakaspalvelu, tyylikäs juomakaapin sisältö...ja valitettavasti myös kovin tyylikkäät asiakkaat. Täällä ei ns örvelöindeksi tapaile juuri värähdellä.


+ Erittäin siisti paikka, hyvä palvelu juomineen
- Kliininen siisteys näkyi myös kliinisen rauhallisina asiakkaina

Pneumant-arvio 2,8

Maja/Talo


Pyynikintorilta katsoen heti kulman takana oleva ulkoisesti vaatimattoman oloinen paikka, joka yllätti  niin tunnelmallaan (upea valon/hämyn käyttö!!), palvelulla, sisustuksellaan, sekä juomavalikoimallaan. Myös ruoka-annokset sivusilmällä tarkastellen vaikuttivat oikein herkullisilta.

Tätä paikkaa on helppo suositella - ehdottamasti kierroksen "toimituksen valinta", mitä toki todistaa myös sijoittuminen jaetulle sijalle 6/836 Suomen baarikartassa.

+ Loistava hämytunnelmainen sisustus, loistava juomavalikoima
- Jotain pelejä voisi vaikka tuoda esille

Pneumant-arvio 3,0

Tuoppi


Väittää olevansa Tampereen vanhin baari ja varmaan onkin. 55 vuotta asiakkaitten juottamista on saavutus, mistä kelpaa ylpeillä.

Ja mikä parasta, baarissa ei historian havinan lisäksi voi kuunnella mitä mainioimpia, hyvin koko ihmisikähaitaria edustavia kanssa-asiakkaita. Erityiskiitos iloiselle ja varsin nuorekkaalle rouvaseurueelle, ketkä viihdyttivät meitä paikassa niin, että piti suorastaan pakottaa itsemme jatkamaan matkaa, jottei aikataulut olisivat niin sanotusti pissineet. Viihtynyt olisi kyllä pitempäänkin.

Jos jotain pitää mutista, niin tämmöisellä historialla oleva paikka voisi tuoda enemmän tuota historiaansa esille myös sisustuksen yksityiskohdissa.


+ Historia havisee mielenkiintoisen asiakkaitten seurassa
- Sisustukseen voisi panostaa, kun perinteet sen sallisivat

Pneumant-arvio 2,9

Amurin krouvi


Tämä edustaa Tampereen kantakaupungin baariskeneä sieltä roughimmasta päästä ja hyvin edustaakin. Erittäin hyvä palvelu ja tupa täynnä porukkaa. Mainiota perusmeininkiä!

Täällä oli alkamassa täysin poikkeuksellinen bingo vs muut kokemamme bingot. Alusta lähtien oli ihan hiirenhiljaista, kun muualla vastaavat ajanvietteet ovat alkaneet kaaosta lähentelevällä älämölöllä. Tampereella ei ilmeisesti tästäkään asiasta tarvitse tehdä ns Numeroa?!!

+ Paljon bingokansaa ja sopivan rouheaa menoa
- Kovin köyhä juomavalikoima

Pneumant-arvio 2,7


Vastavirtaklubi


Nyt tuli kirjoittajalle takauma oliko vastainen virta vienyt takaisin aina Afro-mantereelle asti.
Oli nimittän koko baarikäyntihistoriamme mittakaavassa aika erilainen paikka noin mitä tulee atmosfäärin ja soitettavaan musiikkiin.
Tupa täynnä tanssivaa nuorta ja monikulttuurista kansalaista ja ehkä myös kansalaiseksi haluavaa. Tänne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa kuuntelemaan musaa ja ihastelemaan letkeää ilmapiiriä. 


Hyvä palvelu ja värikylläiset maalaukset niin seinillä kuin myös vessoissa kruunasivat kokonaisuuden. 

Toivottavasti paikka säilyy ja jatkaa vastavirtaan suuntautuvaa matkaansa!

+ Loistava globaali tunnelma
- Aika nuorta väkeä yleisönä noin elämää nähneemmän arvioijan näkökulmasta

Pneumant-arvio 2,7

Pispalan Pulteri

Taas yksi 60-luvulta peräisin oleva klassikko, jossa aika on vienyt paikkaa räkälästä kohti arvostettua murkinointimestaa. Tiukasti kriteerejämme tulkiten tämä ehkä ei olisi arvioitava kohde, mutta kun täällä oltiin ja kun paikan historia ja maine on mitä on, niin pitihän täälläkin poiketa.

Paikka oli täynnä lähinnä ruokailevaa porukkaa, mikä ikävä kyllä vaikutti myös kokemaamme palveluun. Ruokailijat oli selvästi priorisoitu oluenlipittäjien edelle. Kiva patinoitunut sisustus ja myös ulkona oleva iso symbolinen ritsa seinällä toivat hymyn huulille.

Hyvännäköisiä ruoka-annoksia taas noin sivusilmällä katsellen.

+ Historia havisee taas ja tällä kertaa se näkyy myös sisustuksessa
- Siirtymä baarista gastropubiksi on mennyt ehkä liikaakin tuon gastron puolelle

Pneumant-arvio 2,4


Majavabaari


Pispalasta linjurilla (btw SE ei ole alunperin Nysse vaan nimenomaan Linjuri!! Ettäs tiedätte!) takaisin keskustaan ja Majavaa tutkimaan. 

Täällä oli kovasti kaikenlaista vuosien varrella kertynyttä keräilytavaraa jota olisi useamman tunnin katsellut. Mukavan rouhea paikka, hyvä palvelu ja tietenkin taas juomavalikoima - Tampereella kun ollaan.

Täältä viimein myös löytyi koko retken etsimämme tulianen keski-uusimaalaiselle tukijallemme, hieno juttu! Terveisiä ja kiitoksia Herra MH:lle!

+ Ketjulleen ominainen pirteä kokonaisuus
- Hiljaista väkeä

Pneumant-arvio 2,3


Oluthuone Panimomestari

Suomen alkoholilainsäädännössä on paljon outoja, holhoavia detskuja, millä estetään tai tehdään ainakin vaikeaksi moni sivistynyttäkin baari- / olutharrastajaa miellyttävä asia. Toki plussaa siitä, että joissain asioissa suunta on ollut positiivinen, mistä todisteena vaikka Pien-tyyppiset (kts Helsinki 31.10 -reissu) konseptit.

Tämä paikka oli sitten ensimmäinen, missä omaehtoisesti oli asioita viety toiseen suuntaan. Juomakaapissa oli nimittäin sinänsä mainio valikoima paikallisia pienpanimotuotteita, joita kuitenkaan ei suostuttu tarjoamaan baarissa nautittavaksi. Mukaansa niitä olisi voinut eli toisin olisi pitänyt mennä juomaan ostoksensa oven ulkopuolelle.

Kysyttäessä syytä tähän vähintäänkin kummalliseen politiikkaan mitään järkevää sen paremmin kuin muutakaan vastausta ei äärimmäisen nyrpeältä ""asiakaspalvelijalta"" (tuplahipsut vähintään paikallaan tässä yhteydessä) saatu vaan enempi asenteensa oli luokkaa "vi***kos siinä kyselette"

Tämmöinenkin "olutravintolakin" sitten Tampereen muuten upeassa baariskenessä löytyy. Voihan kaktus sentään!


+ No...vessa oli aika siisti, jos se nyt miinus-kohdan jälkeen lohduttaa
 Täällä ei saa haluamaansa, vaikka sitä onkin ja tämäkin erittäin tylyllä palvelulla

Pneumant-arvio 2,1


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 834 kpl