keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Vorssa ja muuta kakkostien kamaa


Seuraa meitä Facebookissamme

Toukokuinen retkemme vei ennen kokemattomille kulmille eli kakkos-tietä tietä luoteeseen. 

Retken odotukset kohdistuivat järjestävällä seuralla erityisesti Vorssaan, mutta mustia hevosia tässä kisassa löytyi paitsi Ypäjältä myös Loimaalta, minkä pieni, mutta poikkeuksellisen rämppähenkinen baariskene ansaitsee kyllä erityismaininnan.
Loimaalla myös ensimmäistä kertaa ikuna projektimme joutui kirjaimellisesti ehdan syöjättären kohteeksi - lue lisää ohesta!



Ferraria

Jokioisten ainoa juottola ja näin ollen paikkakunnan ylpeys. Ystävällinen baarineito jutteli niitä näitä ja oli kiinnostunut projektistamme. Oli myös aidosti ylpeä työpaikastaan, joka jonkin remonttifaseliftinkin oli äskettäin kokenut.

Kovin paljon muita asiakkaita ei ollut, mihin osaltaan vaikutti kesäisen lämmin terassikeli. Kyllä täälläkin janonsa sammuttaa.


+ Ystävällinen ja viehkeä baarityttönen
- Kovin oli hiljaista Jokioisissa

Pneumant-arvio 2,1


Karrinpuomi

Suomen hevospääkaupungin eli Ypäjän pitkäaikainen kapakka, jossa kylän ja paikan historiaa havisi pitkin seiniä. 

Huomionarvoisena seikkana todettakoon nuorien & nättien neitokaisten suhteellisen runsaslukuinen määrä, kun yleensä nämä paikat ovat enempikin miehenköriläitä täynnä. Heppatytöt ja -naiset käyvät näemmä myös viihteellä ratsastusurheilun lomassa.
Tunnelmaa ei tässäkään paikassa kovin eloisaksi voinut silti sanoa.


+ Hepokulttuurin vaalintaa
- Rauhallinen ilmapiiri

Pneumant-arvio 2,2

Legenda

Jos jotain, niin tätä paikkaa Loimaalta, voisi luonnehtia ehdaksi äijäluolaksi. 

Ulkoasu ei turhia lupaile, mutta sisätiloista löytyy raffia harrastetavaraa rekvisiittana, erittäin monipuoliset vapaa-ajanviettomahdolisuudet, mukava baarikyyppari sekä hurttia äijäseuraa, joilla juttua olisi riittänyt aika paljon pidemmäksikin aikaa. 
Näillä ansioilla kierroksen TOIMITUKSEN VALINTA, vaikka asiakaskunnasta tosiaan kauniimman sukupuolen edustajat loistivatkin poissaolollaan.

+ Aidoista aidoin Äijäluola 
- Edellisestä johtuen(?) ei naisen naista

Pneumant-arvio 2,1


Tornikahvila

Vaikka kuinka Torni onkin, niin täällä ei todellakaan ylemmät kansankerrokset olleet läsnä vaan sen sijaan elämää  ja varsinkin sen mäkiä nähnyt ja kokenut seurue, joilla tuntui olevan pohjaton kiinnostus tutkijaparia kohtaan. 

Tutuksi tulleella kaavalla keskustelu alkoi sillä, että Jii parin huikan jälkeen tunnistettiin Alangoksi (olkoonkin että sitä edeltävä tunnistuspohdinta osui  Mljoonasateeseen).
Seurueen rouvan tapainen osoitti jossain kohtaa niin suurta kiinnostusta, että lopulta annoimme hänelle käyntikorttimme, jonka kyseinen rouva täysin eleettömästi, sanaakaan sanomatta, PISTI POSKEENSA.

Tämä yllättävä käänne ja sitä seurannut kovasanainen sättiminen syöjättären suunnalta sai meidät poistumaan tästä paikasta siedettävän sään aikana. Jatkossa varmaan täytyy alkaa tilaamaan mansikan makuisia tms käyntikortteja, ettei niitten mahdollisilta syöjiltä menisi hermot kuten tämän mammuskan kanssa kävi.


Poispäin käveltyämme hetken edellisen seurueen herrasmies huuteli meitä vielä takaisin tarjotakseen lasilliset, mihin matoon emme sattuneesta syystä enää tarttuneet.

+ Melkoista menoa
- Korttikannibaali

Pneumant-arvio 2,4

Bar Lanko

Edgarin ollessa google-aukioloaikojensa vastaisesti kiinni, menimme toipumaan Lankoon. Lanko oli kyllä siinä ja siinä, kuuluuko skooppiimme, mutta oli hyvä mennä hetkeksi ruotimaan tornikokemuksia johonkin.

Lanko oli selkeästi hienostunein Loimaan auki olleista paikoista - mihin kyllä aika paljon vaatimattomampikin hienostuneisuus olisi riittänyt. Sijainti torin varrella toisessa kerroksessa terasseineen antoi hyvän näkymän kylän ydintapahtumiin eli hienosti tuunattujen autojen torin kiertämisen tarkkailuun. 

Kaikin puolin erittäin siisti paikka, joskin palvelu ehkä hieman väritöntä.

+ Erittäin siisti
- Kuuluukohan skooppiimme ollenkaan

Pneumant-arvio 2,2


Tyykibaari


Koska Humppila meni niitten onnettomien kuntien joukkoon, joissa ei ole ensimmäistäkään arvioitavaa kohdetta, saavuimme seuraavaksi kierroksen pääkohteeseen eli Vorssaan.

Vorssan ensimmäisessä paikassa oli ainoa asiakas selvästi odottanut pitkään juttukaveria ja meistähän sitä sai - sen aikaa kun siellä olimme. Paikallinen koira tosin oli vieläkin kovaäänisemmällä juttutuulella ja kommentoi jokaista liikettämme tiukalla räksytyksellä

Pelkistetty paikka mutta tarjonnee tarvittavan palvelun lähipiirillensä. Meille se tarjosi updeitatun tilanteen Vorssan baarivalikoimasta.

+ Virkeä piski - seurallinen alkuasukas
- Vaatimaton juomavalikoima

Pneumant-arvio 1,9


Wiksbergin krouvi

Jostain Vorssalaisesta lähiökeskittymästä löysimme paikan, joka nimensä puolesta voisi olla paremmankin väen mesta. Käydessämmä valitettavasti ei ollut juuri minkäänlaista väkeä paikalla, eikä palvelukaan nyt ihan mutkattommista päästä ollut.

50 vuotta tämäkin paikka on ollut olemassa, joten varmaan parempiakin hetkiä täällä on tai sitten vorssalaiset tyytyvät kyllä varsin vähään.

+ No öh....50. juhlavuosi
- Ei juuri ketään muita 

Pneumant-arvio 1,9



Hakkapeliitta

Tässä välissä piti tehdä koukkaus Tammelassa, koska paikallinen baarintapainen sulkee

ovensa jo klo 21. Parhaaksi asiaksi täällä oli jo muodostua se, että luulimme ehtivämme tehdä arviointikirjaukset ennen kuin kyyppari jostain ilmestyisi, mutta vessan etsiminen vei sen verran aikaa, että vissyksi meni täälläkin.

Mitään muuta positiviista tästä ei jälkipolville jäänyt kerrottavaksi, kuten Pneumant-pisteetkin lahjomattomasti kertovat. Toki aina tämmmöinenkin Humppilan tilanteen voittaa.

+ Se, että Tammelasta ylipäätään löytyy baari
- Melkein kaikki muu

Pneumant-arvio 1,6


Puistolinna

Massa-Matin suositteleman (me emme suosittele) murkinapaikan jälkeen oli vuorossa Puistolinna, jota ei ollut alkuperäisissä drafteissamme ollenkaan, mutta josta saatiin luotettava alkuasukasvihje Tyykibaarissa.

Hyvä, että saatiin sillä täältä löytyi niin Vorssan kuin paikan itsensäkin historian siipien havinaa sekä kuvina että kyypparin toimesta kerrottuna.
Oikein viihtyisä ja miellyttävä paikka keskustassa hyvällä juomavalikoimalla. Wc alakerrassa aiheuttanee hankaluuksia joillekin käyttäjäryhmille ja loppuillasta varsinkin.

+ Erittäin siisti kokonaisuus ja sitoutunut baarimikko
- Hiljaista täälläkin

Pneumant-arvio 2,1


Irlanninsetteri

Ireland goes to Vorssa. Hienoa sinänsä, mutta ei tämä tummasävyinen irkkuhenkinen juottola siltikään, ainakaan käymänämme iltana, pärjännyt naapurin koiraeläinpaikalle asiakaskilpailussa.

Palvelu oli erinomaista, terassin layout erikoinen, mutta eipä sitten paljon muuta.

+ Todella hyvää palvelua
- Hukka oli vienyt asiakkaat

Pneumant-arvio 2,0



Hukka

Tämä paikka olikin sitten perinyt enemmän asiakkaita kuin kaikki muut Vorssan paikat

yhteensä. Hukassa oli lisäksi kierroksen selkeästi paras juomavalikoima eikä muutkaan baarirälläämisen perustarpeet olleet lainkaan hukassa, joten eipä ihme, että juuri tämä oli kaupungin suosituin kuppila, minkä Pneumant-pisteetkin todistivat. 

Toki täälläkin tunnelma oli varsin hillitty. Kansakuntamme näitten kulmien rymyväki on selvästi sijoittunut enempi Loimaalle. 

Muutoinkin Vorssa kaupunkina jätti yllättävänkin rauhallisen ja positiivisen fiiliksen näin kun molemmat jäsenemme siihen ensimmäisen kerran perusteellisemmin tutustuivat. Huono maine ei näemmä (aina) ole ansaittua. Kerrostalokaksioitakin näytti saavan reilulla 30k€:lla, mitä voi luonnehtia kohtuulliseksi diiliksi vrt edelliset havaintomme + etäisyys Helsinkiin.
+ Paljon asiakkaita, erinomainen olutvalikoima
- Ei täälläkään kovasti älämölöä ollut

Pneumant-arvio 2,3

Tequila Sunrise/Terassi Katto/Bar Mainio/Club54/...tai jotakin


Aloitetaan nyt siitä, että identiteetti on vähintäänkin hakusessa sekä luonnossa että varsinkin nettisivuilla
Joka tapauksessa alakerran (Mainio?) ollessa kiinni, yläkerran baarista sai palvelua. Hieno katettu terassi sekä pastellisävyinen sisustus olivat tämän paikan valttikortit. 
Wc:ssa oli oudoin hajumaailma näillä retkillä - navetta olisi paras luonnehdinta tässä tapauksessa. Ilmeisesti jossain katseemme ulottumattomissa oli karjaeläimiä piilotettuna.

Paikan nettisivuilta selvisi, että paikan omistavat puoliksi Jethro&Sedu. Aika kummallisen diilin ovat kaverit tehneet, mutta ehkä emme arvioi tässä sitä sen enempää...

Jos nyt kyseiset herrat kuitenkin tätä blogiamme sattuvat lukemaan, niin neuvoisimme aloittamaan kehitystoimeenpiteet tuosta navetanhajusta.

+ Tyylikäs pastellisisustus
- Vessaan piilotettu navetta

Pneumant-arvio 1,7

Käymättä ja arvioimatta jäivät kiinniolon vuoksi Kultajyvä Forssassa, sekä Bar Edgar Loimaalla. Humppilalaiset joutuvat olemaan kokonaan kuivin suin :( ei kiva!

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 917 kpl