keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

TKK ja Turkulaiset nukkumälähiöt

Jos et hahmota Funikulaarin sijaintia odotustilan
 läpinäkyvän lasin läpi, niin sen voi tarkistaa
myös näytöltä tietoteknisestä (ATK) ratkaisusta 
Seuraa meitä Facebookissamme

Kauden viimeinen TKK-kierros ennen kesätaukoa; siispä Suomen Skoda cup -voiton kunniaksi Skodan keula kohti helteisen päivän auringonlaskua eli Turkua ja varsinkin tämän mörkölähiöitä.
Turun lähiöskenehän on jotain epäturkulaisen hienoa ja tähän reittiimme odotimme osuvamme kyseisen skenen helmien ytimeen! Vastasiko Turku odotuksiimme - lue siitä seuraavassa!!

BTW Nyt vihdoin pääsimme täydentämään Föli- ja Förikokemuksiamme ajamalla ylösalas ehdalla Funikulaarella (jota tosin jo muutaman päivän päässä oleva huoltotauko odotti). 
Itse kokemuksesta...Nooh....onhan se toki 5,6 mijoonan euron väärti turkulaisille veronmaksajille 100 metrin matkasta rannasta Kakolanmäelle ja takaisin...


Jams Bar

Kierroksemme alkoi Liedon keskustan ainoasta ja hienoimmasta baarista. Liiketilaan oli hillottu paitsi baari niin myös samanninen tatuointimesta. Montakohan hyvää idistä on tullut baarikännääjille muutaman oluen jälkeen siitä, että "tatuoinpa nyt vaikka tuon tarjoilijan nimen pakaraani".
No, me onnistuimme tuon houkutuksen välttämään ja keskityimme vain baaripuolen palveluihin.

Baarista itsestään sen verta, että viihtyisän oloinen paikka, jossa erinomainen palvelu ja hyvä juomavalikoima.
Tähän settiin saa tosissaan yrittää rimanylitystä, jos näille nurkille aikoo tulla kilpailemaan janoisten sieluista ja rahoista.

+ Tasaisen hyvä kokonaisuus
- Vähän hiljaista näin helteisen päivän alkuiltana

Pneumant-arvio 2,4

Tuhannen kapakan kautta -blogi on nyt arvioinut kaikki Liedon kunnan baarit! Hyvä me!!


Fox

Sitten Turkkusen lähiöihin aloittaen Kuralasta.

Jonkin matkan päässä ollut Bar Sylvesteri oli kait viime saanut Tipi-linnun kiinni ja pistänyt sitä myöten pillit pusiin, mutta ei hätää, koska seudun Kettu eli ja voi hyvin.


Ketun ajanvietetarjonta (testasimme biliksen) oli kohdallaan kuten myös palvelu ja juomapuoli. Erityistä ja harvinaista kiitosta annamme pohjaratkaisulle. Todella hyvin mietitty hevosenkenkäkuvio, joka antaa monenlaisia mahdolisuuksia tapahtumien järjestämiselle yms.
Respektiä myös Foxin face-sivujen kuvittajalle. Kaveri on selvästi nähnyt vaivaa sisällöntuottamisen eteen - kannattaa kurkata!

+ Mainio ajanvietevarustelu
- Kun kerran layout on noin hyvä, voisi sisustukseen panostamista miettiä vähän lisää

Pneumant-arvio 2,4


Bar 78

Nummelta kirjaston vierestä löytyi tämmöinen.

Täällä lähinnä pisti silmään "hiukan" poissaolevan oloinen kyyppari. Olisiko ajatuksensa olleet baarin sisätilojen ainoassa asiakkaassa eli tiskillä notkuvassa kottaraisen tapaisessa. Tuommoiset tiput vievät herkästi miehen ajatukset mennessään, kuten kaikki ornitologi-lukijamme tietävät.

78:sta itsestään ei paljon kerrottavaa jäänyt. Edes nimessä olevan luvun merkitys ei meille auennut. Peruspaikka perusasioilla. Jano lähtee ja siinä kaikki.

Pientä piristystä toi arvioijia n. 10-20 vuotta vanhempi oleva baaripalvelujen harduser, joka tuli terassilta puolijuoksua keppiinsä tukeutuen tilaamaan vielä yhden, vaikka kertoi, että isänsä käski häntä tulemaan heti kotiin.


+ Kierroksen siistein vessa
-  Huono juomavalikoima ja flegu juomavalikoiman myynti.

Pneumant-arvio 2,0


O'bass

Suikkilan ainoa baari ja näin ollen lähiön ylpeys!

Täällä olikin sitten porukkaa terassi tupaten täynnä. Hyvä ajanvietevarustelu ja lähiönsä näkökulmasta keskeinen sijainti. 
Edellisen paikan tavoin täälläkin kyyppari kävi kovasti hitaalla tilauksemme kanssa, mutta nyt ei edes tiskillä morsiamia notkunut. Liekö vähän helteellä tai hellettä varten tehdyllä nestetankkauksella ollut osuutta asiaan.

+ Todella suosittu paikka, olkoonkin että kaikki olivat terassilla
- Baarimikko ei ihan skarpeimmillaan

Pneumant-arvio 2,1


Iloinen Härkä

Edellisestä paikasta katsoen 8-tien toisella puolella oleva paikka, jonne oli hitusen haastava autosuunnistaa. Lähiön nimi nyt Härkämäki ja nimen yhteyttä baarimme nimeen voi vain arvailla.

Iloinen Härkä oli varsin tilava paikka, jossa oli hyvä palvelu mukavan ja puheliaan kyypparitädin muodossa.  Myös ajanvietevalikoima oli erinomainen alkaen useista biljardipöydistä. Näistä pikkulähiöitten baareista tämä oli selkeästi eniten mieleemme!

+ Laajat bilismahdollisuudet
- Siisti paikka => (yli)siistit asiakkaat

Pneumant-arvio 2,6


Höveli

Sitten ei ollakaan enää missään pikkulähiössä vaan suuren maailman Pansiossa. Suuri maailma näkyy näillä kulmilla monikielisenä ympäristönä painottuen täällä päin slaavilaisiin kieliin. 

Pansiolla on muuten yhdessä listassa ihan valtakunnan kärkisijakin eli Wikipedian mukaan täällä on enemmän maksuhäiriömerkintöjä kuin missään muualla Suomessa. Kun tämä fakta yhdistetään alueen 35% työttömyyteen, on lähiön baariskene vähintään mielenkiintoa herättävä. 

Höveli vastasi odotuksiin vähintäänkin hyvin!!

Hövelissä oli käynnissä voimakasääninen bilis (yleensä tämä ilmiö esiintyy bingo-pelailun yhteydessä). Ja koska bilisäänet olivat niin kovia, kommunikoivat myös muut asiakkaat toisillleen huutamalla, jotta saivat viestinsä perille.
Baaritäti kertoi myös itsekin kovaäänisesti, että voimasanojen käytöstä ryhdytään veloittamaan 1€/kappale.

Todella hyväntuulinen meno asiakkaiden ja henkilökunnan välillä - kova melu/meno ei missään kohtaa (ainakaan läsnäollessamme) muuttunut räyhäämiseksi.
Lisäksi jouluvalot toivat mukavan säväyksen hellepäivään. 
Kaikesta tästä Hövelille ilman mitään ylihöveliyttä kierroksen korkeimmat Pneumant-pisteet!

Koettavan arvoinen mesta sille ken jostain kumman syystä tälle alueelle Turkua eksyy!!

+ Hilpeä meno
- Ehkä hiukan pienemmällä volyymillä ei olisi vielä tingitty menon hilpeydestä

Pneumant-arvio 2,7


Cantina Pirate

Koska Höveliä about vastapäätä käyntilistallamme ollut Navigare oli suljettuna vesivahingon vuoksi (ei kerrottu kenelle tuo oli tapahtunut) ja asiakaskunta vaikutti viettävän hellepäivää läheisessä puistossa, oli seuraava kohteemme saman lähiön merirosvokanttiina.

Täälläkin, varsinkin terassilla, väkeä oli vähintään paljon, mutta Hövelin kaltaisesta tunnelmasta oltiin yhtä kaukana kuin tamperelainen Turusta.
Piratessa oli todella ystävällinen palvelu ja mukavasti maalatut seinät.
Ajanvietevalikoima oli niin ikään kohdallaan.

+ Erinomainen asiakaspalvelu
- Vähän tylsä meininki etenkin edeltävä paikka huomioiden

Pneumant-arvio 2,3

Lausteen Kirjuri

Koska Patterihaan Kansleri oli valitettavasti sulki, oli siirtyminen Lausteelle vuorossa.


Laustehan turkulaisessa lähiörankingissa on jonkinlainen "köyhän (vai pitäisikö sanoa rikkaan) miehen Varissuo" ja näkymät vastasivatkin aika hyvin odotuksia.

Tämän rakennuskannaltaan entisen suuren ja mahtavan mieleen tuovan alueen ainoa baari on Lausteen Kirjuri 

Kirjuri sijaitsi hyvin alueen ytimessä keräten ympärilleen paitsi skeittaavan ja ei-skeittaavan nuorison, myös ne tahot, jotka mieluummin tai pakotettuna nauttivat mallasjuomansa ulkosalla baarin sijaan. 

Kirjurissa oli  mainiot ajanvietemahdollisuudet mutta muutoin hieman nukkavieru ilmapiiri. Sisään saapastellut ja tunnelman tarkistanut turkkilaista mafiapomoa muistuttanut pieni&pyöreä -kokoinen herrasmies ei onnistunut oleellisesti tilannetta muuttamaan, vaikka about kaikki asiakkaat kävikin tervehtimässä.

+ Baarin ympäristö oli kiintoisan näköinen
- Vaatimaton juomavalikoima

Pneumant-arvio 1,8


King's Bar

Sitten Varissuo - yksi näitten retkien odotetuimia baarialueita!

Varissuo lienee kaikille suomalaisille tuttu siinä missä jotkin Rinkeby tai Rosengård ovat sitä ruåtsalaisille. Erotuksena se, että niin tilastoihin kuin omien silmiennäkijähavaintoihin perustuen aika rauhallisesta mestalta tämä alue näytti.

Kuitenkin se, että alueella puhutaan 60 eri kieltä ja paikallisen ala-asteen oppilaista 80% puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea (lähteet: wikipedia) kertoo että tavallisten virtasten kulmilla ei olla.

Ensimmäinen kohde oli King's bar, joka menneellä vuosikymmenellä on totellut myös nimiä Karhunpesä ja Varpu.

Paikka oli Varissuon linjureiden kääntöpaikalla mäen päällä kerrostalon kupeessa. Autoilijoille tämä paikka on vähän haastava, koska laillisia parkkipaikkoja ei ole (no C'moon...kuinka moni tulee Varissuolle baariin omalla autolla), mutta Jiin luovalla pysäköintitaidolla siitäkin selvittiin.

Palvelu oli aasialaisen hyvää, mutta muuta isompaa kerrottavaa tästä ei jälkipolville jää. Selkeästi oma identiteetti, erillään ostarin paikoista, on hakusessa, mistä lukuisat nimenvaihdotkin kielivät.

Esillä olevasta putkiradioista toki perinteinen lisäpiste!

+ Ok palvelu
- Juomavalikoima todella kapea; rauhallista seurakuntaa

Pneumant-arvio 2,0


Torni

Sitten Turun "Itäkeskuksen" ensimmäinen paikka.

Täällä mieleen jäi lähinnä seuraava keskustelu, mikä antaa kuvaa niin baarin palvelusta kuin juomavalikoimastakin:

"Onko teillä mitään erikoisempia oluita?"
" Tummaa vai vaaleaa"
" No jos vaaleaa?"
" Sitä ei oikein ole"
" Tumma sitten!"
"Noo...ei oikein ole sitäkään"

...Karjalaksi meni tuokin

Kun edelllisestä asiakaskokemuksesta pääsi yli niin noin muuten paikka itsessään vaikutti ihan siistiltä ja asialliselta. Silti ehkä tämän varisverkoston heikoin lenkki

+ Öh...no täällä oli jokunen muukin asiakas - väsyneenä
- Asiakaspalvelun koukerot


Pneumant-arvio 2,0


Basso

Varissuon ostarilla edelleen ja jo toinen basso tällä reissulla. Täällä oli hyvä palvelu erinomainen varustelu ja upea tyhjistä Jägermeister-pulloista tehty sisutus.
Lisäksi asiakkaat halutessaan pääsevät kirjaimellisesti istumaan "framille" kuten mekin tietty teimme.



Pari vuotta sitten näillä palstoilla oli jonkinverran pohdittu myös tämän paikan kohdalta markkinoilla menestymisen mahdollisuuksia sekä avaintekijöitä.

+ Jäger-pulloista taidetta
- Täysien pullojen setti ei ollut yhtä hyvä kuin tyhjien. Turkulaisten lähiöbaarien juomavalikoima on kyllä oma (lyhyt) tarinansa se!

Pneumant-arvio 2,2


Vanha Varis

Oltiin jo lähtemässä Helsinkiin (Mikä muuten on Varissuolta vaikeata, koska näiltä kulmin ei opasteta Helsiinkiin tai edes motarille. Syitä tähän voi vain arvailla) kun saatiin vielä alkuasukasvihje ostarin ylimmässä kerroksessa olevasta pikkubaarista, jota googlemme ei ollut tavoittanut

Hyvä, että saatiin! Yläkerrasta nurkan takaa löytyi illan helmi. Paikka täynnä porukkaa, hyvä palvelu, loistava elämänmakuinen syke sekä bonuksena vieläpä karaåke pitkästä aikaa. Suklaasydän tinakuorineen suli viimeistään nyt taskuun jos helle ei sitä vielä ollut tehnyt. 

Tämän kierroksen toimituksen valinta!

+ Monimuotoinen asiakaskunta + karaoke
- Ei olisi löytynyt ilman alkuasukasvinkkejä


Pneumant-arvio 2,6

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 929 kpl

...ja nämä paikat olivat suljettuina