tiistai 26. marraskuuta 2019

Marras- ja mallaskuista Turkua


Seuraa meitä Facebookissamme

Joulun lähestymisen voi huomata paitsi tonttuilun lisääntymisestä myös TKK:n saapumisesta Suomeen Turkuun julistamaan kapakkakierrosten ilosanomaa.

Noin Turun kontekstissa tällä kierroksella iloisia asioita riittikin jopa tavallistakin enemmän ja retkellemme osui paitsi usean mainion olutvalikoiman sisältänyt kuppila (Turku on tässä kohdassa mennyt eteenpäin viime vuosina ihan kivasti) niin myös erinomaista tunnelmaa omaavia juottoloita.

Jiin mielestä kierrokselle ominaista oli myös baarityöntekijöiden lyhentyminen sitten edellisen Turku-reissun, mutta tämä saattoi kyllä johtua myös Herran omasta viimeaikaisesta henkisestä kasvusta.



Daily Bistro

Täällä Jii tarttui terävästi aasinsiltaan naapuripöydällä lojuvan läppärin myötä ja paljasti korttimme kirjaimellisesti heti. Tämä herätti kiinnostusta projektiimme niin oikealla kuin vasemmalla ja jos minkäkinlaista Turun baariskenen tuntijaa ilmoittautui keskusteluun.

Tätä olisi jatkunut ilmeiseen pitkäänkin, mutta aikataulut meilläkin, joten oli pakko jatkaa matkaa hellin hyvästein.

Daily Bistro itsessään jäi vähän vähemmälle huomiolle, mutta tärkein oli kohdallaan eli mainio asiakaskunta. Myös ruokaakin paikassa ainakin johonkin aikaan päivästä saa, kuten nimestään voi odottaakin.


+ Asiastamme innostuneet kanssa-asiakkaat
- Edelliset olivat vain miespuolista sorttia

Pneumant-arvio 2,2

Kerttu

Kerttu oli oikein siisti paikka vanhemman kerrostalon alakerrassa. Paljon kerttutauluja seinillä ja ensimmäinen käymämme paikka, jossa oli yleisöpesukone käytettävissä. Mikäpäs siinä ottaa tuopponen tai toinenkin koneen pyöritellessä niin nimellisiä kuin nimettöämiäkin.

Oikein miellyttävä ja rauhallinen paikka, jossa käyntihetkellämme suuri osa asiakkasta oli murkinointimeiningillä liikkeellä eikä tuo annoksien ulkonäöstä päätellen ollut huono valinta ensinkään.

+ Kerttu-aiheiset taulut ja pesumahdollisuus
- Aika syömisvoittoista menoa käyntihetkellä

Pneumant-arvio 2,2


Cup & Pint

God Save the Queen ja niin päin pois! Kuppi ja pintti oli hyvinkin samanhenkinen paikka Kertun kanssa, sillä oleellisella erolla että täällä ei palvottu leppäkerttuja vaan Englannin kuninkaallisia. Näitten kuvia oli hyvin pantu esille sinne tänne kuten esim kuninkaallisen siistien Weeceitten käyntien opastukseen. 

Hyvä juomavalikoima ja vähemmän hyvä juomavalikoiman myyjä. VR löytyy kadun toiselta, joten esim myöhässä olevan junan odotteluun tämä mesta soveltuu varsin hyvin!

+ Kierroksen siistein vessa Prinssi Charlesin osoittamana
- Mölliä palvelua

Pneumant-arvio 2,6


Semafori

Semafori sijaitsi kierroksen muista paikoista poiketen tois puol rattaa ja sinne päästäksemme olikin ylitettävänä hämmästyttävän pitkä ylikulku. 

Vanhan omakotitalon alakerrassa oikein symppis kohta 30 vuotta täyttävä kuppila.
Valitettavasti sisätilojen tuunaus ei ollut ihan lähelläkään ulkotilojen arvokkuutta eikä myöskään noin muuten asiallinen baaritäti ihan pysynyt huumorissamme mukana (no c'mon - voiko tuota moisesta syyttää)

Ajanvietevarustelu olikin sitten plussapuolta ja kierroksen kiintiöbilis pelattiin täällä. Juomapuolikin oli kohtuullinen ja muuta asiakaskuntaakin jonkin verran, olkoonkin että vain nelijalkaiset olivat kiinnostuneita minkäänlaiseen kontaktin ottoon kanssamme.

+ Kaikenlaista peliä ja juomaa
- Sisätilojen sisustus ei ollut ihan ulkotilojen veroista

Pneumant-arvio 2,1


Humm Pub

Jos tämä ei ole kaikkien Turun tai koko varsinaisenkin Suomen ränttätänttäpaikkojen äiti niin ei si mikkää. Täällä ihminen saa todellakin olla ihminen, kuten eräskin paikkaa nettikommentoinut somekansalainen asian osuvasti ilmaisi.

Juttua muilta asiakkailta irtosi niin, ettei perässä pysytty ja tarinat olivat tasoa "Se Kalle Kustaa on ihan kuin minä..." ja muuta syvällistä. Karaåkeakin oli tarjolla ja Uuniperuna iski suoraan laulukansan sydämiin kappaleella "En koskaan mene sänkyyn ruman naisen kanssa".

Miinuspuolta sitten pariin laageriin rajoittuva juomavalikoima ja nuorehko baaritäti, jolla huomio oli asiakkaittensa sijaan oman sosiaalisen mediansa sisällön tuottamisessa. 

Humm on tämän kierroksen toimituksen valinta! isolla kirjoitettuna. Tällaisia paikkoja kun ei oikein enää tahdo löytyä mistään. Säilyttäkää tämä, pliis!!!

Ps Paikan vetovoimasta kertoo oleellisen myös oheinen Iltapulun juttu.

+ Loistava tunnelma karaåkeineen
- Juomavalikoima ja kassatytön palvelu olivat aikas vaatimattomia

Pneumant-arvio 2,3

Alvar
 
Paikka tuntui lievästi sanoen seesteiseltä edellisen rykäyksen jälkeen mutta saimme kuin saimmekin pulssimme tasaantumaan ja keskityimme tämänkin paikan hienouksiin. 

No niitä nyt ei hirmuisesti ollut, mutta kokonaisuutena kuitenkin siisti ja miellyttävä paikka erinomaisella juomavalikoima ja hyvällä palvelulla. WC:t olivat vähän hankalahkossa paikassa alakerrassa. Edellisen paikan asiakkaiden keskimääräisellä kävelykunnolla tapaturmia olisi helppo ennustaa.

+ Juomavalikoima kohdallaan
- Hummin jälkeen tuntui vähän kuolleelta

Pneumant-arvio 2,3

Korona

Täällä jos missä olisi odottanut olevan paikan nimeä totteleva peli, mutta se löytyikin myöhemmin vasta illan viimeisestä paikasta. 

Noin muuten Koronassa oli esimerkillisesti panostettu paikan varusteluun ja ajanvieteharrastajia olikin paikan perätila ihan täynnänsä. 

Muutoin tästä kerrostalon alakerrassa, vähän keskustan kuppilakeskittymästä länteen sijaitsevasta paikasta ei hirmuisesti jutun juurta syntynyt.

+ Ajanvietettä jos minkäkinlaista
- Edellisestä huolimatta juuri koronaa ei ollut

Pneumant-arvio 2,3


Mallaskukko

Täällä istumapaikkamme oli juurikin valtavan kokoisen kanalinnun peräpään alapuolella eli voi sanoa, että saimme hyvää tietämystä siitä, mistä se Kana oikein pissii.

Muita asiakkaita tämä tieto ei kiinnostanut vaan paikallisen kiekkojoukkueen edesottamukset teeveessä veivät kaikkien huomion.

Meidän huomiomme vei em kanan (vai kukon?) lisäksi kerran kunnioitusta herättävä olutvalikoima - hanojakin peräti 18 kpl! Lisäplussaa teemaan liittyen netissä ylläpidetystä olutvalikoimasta.

+ Kierroksen paras juomavalikoima
- Kendo vei väestön huomion

Pneumant-arvio 2,8


Daily News

Paikan kansainvälinen nimi ei ihan vastannut paikasta henkivää ilmapiiriä olkoonkin, että lehtivalikoima oli varsin laaja ja tyylikkäästi esillä plus  teema löytyi myös pöytien pinnoista.

Vähän tämmöinen lower-middle-class paikka, joka haluaisi olla hienompi kuin onkaan. Kohtuullisen mielenkiintoisia asiakkaita tännekin oli kuitenkin eksynyt,,,



+ Teemaan sopivat pöydät
- Vähän flegmaattinen kokonaisuus

Pneumant-arvio 1.9


Pocket Bar

TaskuBaari oli harvinaisen täynnä nuorisoa! Miksi he olivat juuri täällä, niin ihan selkeää syytä emme tälle keksineet. No, olihan paikka oiken mukavasti sisutettu, juomavalikoima  mainio ja erityisen hyvin oli kaikenlaista ajanvietettä tarjolla. Miksipä siis ei väki täällä viihtyisi ja saipa tämä meiltäkin parhaat kokonaispisteet illan kierroselta.

Omistajankin kanssa vaihdoimme poislähtiessä pari sanaa. Onnea ja menestystä myös jatkossa valitsemallasi tiellä!

+ Paljon biliksiä - osallistuva omistaja
- Aika nuorta seurakuntaa...

Pneumant-arvio 2,9


Pikku-Torre

Täällä on kaikkea pihveistä tietokilpailuihin. Mutta ennen kaikkea täällä on hienoin näkemämme futishuivikokoelma. Tämä piti sisällään paitsi tietty uudehkoa Pukki-kamaa, myös lukuisten vähemmän tunnettujen seurojen värejä ympäri Eurooppaa.

Edellisen lisäksi myös 
juomavalikoima ja ennen kaikkea illan paras palvelu toivat kävijälle hyvän mielen. Kiitokset mukavalle ja asialliselle baarimiehelle!

Miinuspuolelle jäi sitten mm se, että juuri mitään pelejä tms paikasta ei löytynyt, mutta eipä niitä nyt isommin osannut kaivatakaan.

+ Futishenkinen sisustus ja kierroksen parasta palvelua
- Ajanvietefasiliteetit rajoittuivat huivien ihailuun

Pneumant-arvio 2,4


Rento

Rennosta nyt sitten löytyi se korona-peli, jota kaipasimme jo ylempänä mainitusta nimikkopaikasta.

Muutenkin ihan leppoisa mesta, jossa suhteellisen paljon väkeä, mutta toisaalta vähän hiljaisehko tunnelma. Nettisivuillaan Rento mainostaa itseään paikkana, josta "Voit löytää juuri Hänet". Tämmöistä romanttista kohtaamista emme kokeneet mutta mielihyvällä hyödynsimme paikan ilmaisen piparijakelun!

+ Meininki oli rentoa ja niin koronaa kuin pipariakin sai veloituksetta
- Rento meininki oli kyllä vähän hiljaista. Vkl:isin on kirjoittajan kokemuksen mukaan aika lailla railakkaampaa menoa


Pneumant-arvio 2,4


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 979 kpl