keskiviikko 11. joulukuuta 2019

RIKS, raks ja varsinkin poks - TKK riihimäkeläisen baarikulttuurin jalanjäljillä


Seuraa meitä Facebookissamme

Joulukuun kohteemme oli tällä seasonilla Riihimäki - tuo kaikkien junan tuomien ja viemien ikkunasta havaitsema, mutta niin harvojen poikkeama kohde. 
Me toki tutustuimme perusteellisesti kylään ja sen juomatarjontaan sekä itsenäisesti että välistä myös alkuasukasopastuksella molemmilta puolilta rataa ja sitä rataa. 

Kuten sangen vähän tunnettu riihimäkeäis-sanonta kuuluu: "Rokki soi ja Naiset hakee"! Mutta hakivatko? Lue siitä(kin) seuraavassa!


Piletti

Peltosaari ei petä! Aloitus siis vähemmän tunnetulta puolelta rataa, jonne edes kaikki paikalliset eivät joko uskalla tai vähintään kehtaa mennä.

Täällä oli todella reipas meno jo saapuessamme. Joku valveutuneimmista asiakkaista opasti muita "olemaan kunnolla, kun on vieraita (=me)". Tästä sitten oli nopeasti havaittavissa, että kukaan paikalla olijoista ei ollut tottunut mihinkään hiljaiseen keskusteluun. Joku lausahti lähes mattinykäsmaisen lausahduksen "kun on rahaa, niin on rahaa!!" JepJep.

Piletti oli oikein oiva ns. vanhan liiton paikka, jonka ilmapiiristä todellakin nautti. Tässä oli sitä vastaavaa ränttätänttä-henkeä vaalivaa hengenheimolaisuutta taannoisen marraskuun oobu-kierroksen HummPubin kanssa.

Ehdottomasti tämän kierroksen "toimituksen valinta" ja lisäksi vieläpä kierroksen ja Riihimäen korkeimmat pisteet!

+ Hulvaton elämänmeno ja älämölö
- Voi olla ujommalle ihmiselle ahdistavakin paikka

Pneumant-arvio 2,8

Bar Bulldog

Peltosaaren keikka jäi yhteen paikkaan, joten edessä oli paluu radan tunnetummalle puolelle ja matkakeskuksessa sijaitsevaan Bar Bulldogiin.


Täällä elämäänsä tai ainakin sen työosuuteen kyllästynyt lokaali kyyppari totesi ääneen, kun siinä pohdimme mitä juotavaa ottaisimme, että hänellä loppui kyllä työaika 2 min sitten (ja muutenkin vaikutti lähinnä raakoja perunoita syöneeltä). Nooh, saatiin kuitenkin oluet tältä asiakaspalvelun ihmelapselta ja hyvä niin.

Muutoin Härkähauva oli ihan siisti ja viihtyisänkin oloinen paikka hyvällä juomavalikoimalla. Lisäfiitserina mainittakoon mahdolisuus kunnianosoitukseen eli vuosittain valitaan vuoden kanta-asiakas ja tämä saa nimellään varustellun pullonavaajan paikan seinälle.

Tästä huolimatta kaipasimme Pilettiin takaisin.

+ Esimerkillisen siisti 
- Työhönsä kyllästynyt kyyppari

Pneumant-arvio 2,4

Red Hot

Red Hot oli totta vie niin hotin punainen vessan lattiota myöten, että meitä lähes tulkoon ujostutti.

Vanha bussiasema oli siis todellakin herännyt eloon ainakin värimaailman puolesta ja ilmeisesti myös muutakin eloa on ainakin viikonloppuisin. Sen verran mukavasti näytti olevan live-esiintyjiä tarjolla. 
Nyt kanssa-asiakkaisto rajoittui lähinnä muutamaan olutta lipittävään matalaääniseen huuruviikseen. 
Toisaalta niin palvelu kuin juomavalikoimakin olivat reilusti Riihimäki-keskiarvon yläpuolella eli ei huono kokonaisuus ensinkään.

+ Todella hotin punainen sisustus 
- Ei juuri ajanvietefasiliteettejä

Pneumant-arvio 2,3

Juomahuone Laitinen

Laitinen oli sitten täälläkin huomannut, ettei enää maksa vaivaa kuljetella salaa vaan mieluummin avata ihan rehellinen baaribusiness. Hienoon taloon tuon oli avannutkin, mitä alueen ja rakennuksen kiva jouluvalaistus korostivat!

Hiukan hiljaista vain oli täällä, olkoonkin että toisaalta rauhallinen ilmapiiri sopi hyvin tähän nostalgiseen puutaloon. Ihan tuli joulurauha arviojiemmekin mieliin hiljaisiin.


+ Tyylikäs ulkoasu niin ulkoa kuin sisältä
- Kovin hiljainen

Pneumant-arvio 2,1


Wanha Mestari


Käytyämme turhaan kiipeämässä paikallisen kukkulan päälle todentamaan, ettei Cafe bar Torni ollutkaan auki, vaikka google niin lupaili, oli seuraava kohteemme jo useasti aiemminkin bongaamamme brändibaariketjun jäsen.

Tämä oli WM-sarjassa sieltä häntäpäästä ja Pneumant-pisteillä tämän kierroksen heikoin suoritus. Sisustus ei ollut lähellekään keskimääräistä WM-tasoa, muista asiakkaista ei ollut juuri tietoakaan eikä muutakaan meitä kiinnostavaa täältä löytynyt.

Hyvänä puolena toki se, ettei seuraavaan paikkaan ollut kovin pitkä matka.

+ Turvallinen brändi
- Aneeminen sisustus eikä juuri muita asiakkaita

Pneumant-arvio 1,6


Sandels


Tämä hotelli Seurahuoneen yhteydessä oleva juottola oli varsin tilava paikka, jossa oli paljon porukkaa, 

Kaikenlaista vanhaa tavaraa ripustettuna iloisesti pitkin ja potkin seiniä. Mm traktori kokoa lasten oli saatu riippumaan päidemme päälle. 
Muutoinkin ajanvietevarustelu oli riihimäkeläisittäin hyvällä tasolla, mutta aika rauhallinen oli meno täälläkin eikä kokonaisuutta muutenkaan kovin värikkääksi voi luonnehtia traktorista huolimatta.

Olvin rooli jäi paikassa avoimeksi?

+ Seinillä oleva kiintoisa roina
- Rauhalliset kanssa-asiakkaat

Pneumant-arvio 2,1



Main Street

Pääkadulla oltiin ja tämä olikin eri siisti paikka, jossa kyypparin rehellisyys kävi harvinaisen selkeästi ilmi. Tämä nimittäin varoitteli heti lähtöön siitä, että tilaamamme voimakas olut ei sitten todellakaan maistu oluelta eikä hyvältä. Juotiin silti ja todettiin, että oikeassa tuo oli. Ei todellakaan maistunut. Yäk.

Täältä löytyi myös vanha mekaaninen flipperi, jota tietty kaikkien pelien(kin) osaajina testasimme. 

Kun sisustuskin oli kiva ja epämääräisyydessään monipulinen olutvalikoima oli mielenkiintoinen, jäi tästä paikasta ihan ok fiilis, olkoonkin ettei täälläkään isommin villiä menoa ollut,

+ Rehellinen kyyppari
- Todella rauhallinen

Pneumant-arvio 2,2


Rabbit Hole

Nyt oli sitten menoa muutaman edellisenkin paikan edestä. Kaninkolo oli juuri niin suuri kuin nimestään voi päätellä, mutta populaa oli tuplasti enemmän kuin neljässä edellisessä paikassa yhteensä.

Syynä tähän oli musavisabingo, jonka formaatti oli ennennäkömätön ja suorastaan nerokas. Ehdottomasti kiintoisin niin bingona kuin musavisanakin kaikista kokemistamme ko lajien muunnoksista.

Meitä valitettavasti ei kisassa lykästynyt, mutta onneksemme yhden erän voittaja laittoi palkintokeksinsä kiertoon, joten jotain herkkua täälläkin saatiin.

Kerrassaan mainio paikka, jolla ainesta vaikka minkälaiseen lege-maineeseen!

+ Loistava musavisa-bingo -konsepti
- Tilaa olisi voinut enempikin

Pneumant-arvio 2,4

Pool Bar

Snookeria tarjolla pelattavaksi! Aina yhtä mukava havainto kapakkaan sisään astuessa.

Tuon biljardin jaloimman muodon lisäksi myös tavanomaisempia keppipalloiluja oli tarjolla kuten myös tikan viskontaa ja lukuisia muitakin ajanvietteitä.

Muitakin asiakkaita oli runsaasti - toki kaikki nuokin pelailemassa kuka mitäkin, joten tunnelma oli aika rauhallisehko. Silti tällä varmasti on sijansa Rixun iltaelämässä, mitä kohtuulliset Pneumant-pisteetkin viestivät.

+ Loistava ajanvietevalikoima snookereineen
- Muut asiakkaat(kin) keskittyivät vain bilikseen

Pneumant-arvio 2,6

Irlanninsetteri

Rixu-kierros päättyi tähän kylän toiseen "koirabaariin". Väkeä täällä kohtuullisesti ja muutenkin perusasiat suht kohdallaan juomavalikoimaa myöten, mutta silti tietynlainen tasapaksuus oli se ensimmäinen, ellei suorastaan ainoa, paikasta mieleen jäänyt asia. Tai sitten se haikeus siitä, että Riihimäki on nyt meillä kokonaan käyty ja kirjattu.

+ Mukavasti muitakin asiakkaita
- Köyhä ajanvietevarustelu

Pneumant-arvio 2,2

TKK on nyt arvioinut kaikki Riihimäen baarit!


Royal Bar

Koska normi kierroskiintiöstämme puuttui vielä pari paikkaa, teimme poikkeaman myös Kervoon. Tosin vain yhteen paikkaan, koska junia kulki sangen harvakseltaan ja odotus Riksussa muodostui suht pitkäksi.

Royalista ei sitten sen paremmin jälkipolville kuin lukijoillekaan paljon kerrottavaa jäänyt. Jokseen kuollut mesta sinänsä kivassa paikassa välittömästi aseman takana. Toki tämäkin kuppila junan odotettelun sateessa voittaa, mutta ei kyllä paljonkaan enemmän.

+ Siistihän tämä on
- Hiljainen ja tylsä


Pneumant-arvio 1,8


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 990 kpl