tiistai 4. helmikuuta 2020

Tuhannen kapakan Topit ja Tessut

Seuraa meitä Facebookissamme

Tässäpä kopioituna arviointipoimintoja käyntihistoriamme kätköistä sekä parhaista että myös ei-niin-parhaista paikoista. Tuohon siis on liitetty mukaan aikansa arviointiteksti pienellä huomiolla höystettynä. Tarkkaavainen lukija muistanee, että tämä blogihan on lanseerattu vasta v. 2015 ja sitä aiempien arvioiden tekstit ovat pikkuisen "ohuempia". Arviontikriteerimme ovat sen sijaan aina olleet tiukasti yhdenmukaiset!

Saman arvosanan saaneet paikat ovat arviointihetken mukaan nousevassa järjestyksessä.




Oljenkorsi

Puu-Käpylästä Puu-Kumpulaan. Paikasta kertonee lahjomattomammin fakta, että meidän arvosteluasteikolla tästä tuli heittämällä selkeästi paras tähän asti käydyistä paikoista.


Pneumant-arvio 3,3


+ Vähän kaikki
- Voisi ehkä olla lähempänä kotoa...

*** Täällä kirjoittaja on sittemmin käynyt useammankin kerran ja on entistä vakuuttuneempi,

että paikka on ykkösijansa arvoinen


Hugo

Pippurimylly -nimisen syöttölän juottolahaara. Asiakkaita oli melkein yhtä paljon kuin laki salliii, koska viimeiset vapaat jakkarat veimme me. Syynä tähän ruuhkahuippuun oli meneillään oleva tietovisa.

Tietovisaan emme ehtineet osallistua, mutta mielenkiintoisia keskusteluja kävimme erään herran kanssa, joka piti meille pitkähkön luennon siitä, kuinka hyvä tyyppi Paavo Väyrynen onkaan ja miten tuo on kaikissa asioissa oikeassa. Vakuutuimme kovastikin - siis siitä ennakkokäsityksestämme, millaisia Paavon tosielämän kannattajat ovat.

Noin visojenkin ulkopuolellakin Hugo vaikuttaa ihan mainiolta paikalta. Erinomaista palvelua ja kohtuullisen hyvä juovalikoima. Loppupisteet nostivat, ehkä jopa hieman yllättäen, Hugon kierrostemme all-time 2-sijalle! Onnittelut heille siitä.

+ Paljon väkeä, mainio asiakaspalvelu kiireessäkin
- Epäsovinnaisia poliittisia näkemyksiä osalla asiakkaista

Pneumant-arvio 3,2

*** Hugo hyötyi selkeästi käyntihetkemme osumisesta tapahtumailtaan, mutta hetken snapshothan arviomme aina on

Piparitalon alakerrassa olevassa paikassa toinen kohokohta oli edellisen paikan tuttavien ilmaantuminen seuraksemme tännekin, toisen kohokohdan ollessa Uuniperunan hieno tulkinta Irwin-klassikosta "Viuhahdus" olkoonkin, että tuon koreografia jäi vähän vajaaksi, koska ihan kaikkia vaatteita ei laulun aikana ehditty riisua.

Edellä olevien lisäksi pitää erityiskehua antaa paikan tyylikkäälle sisustukselle ja jo Skogsterissa palanneelle poikkeuksellisen siistille tasolle, mitä miestenhuoneisiin tulee.
Kun missään muissakaan kohdissa ei isosti toivomisen varaa jäänyt, meni tämä paikka Pneumant mittareilla sijalle 2/858. Onnea isosti tästä heille!!

+ Hyvää seuraa ja Karaokea 
- Menossa oli vielä villiintymisen varaa

Pneumant-arvio 3,2

*** Hämeenlinnan ylpeys. Hämeenlinnan baaritaso muutenkin on keskustan osalta kovempi kuin äkkiä uskoisi




Kerrostalojen keskellä oleva ehta lähiöbaari meni sitten heittämällä all-time -kakkoseksi Pneumant-pisteillä mitattuna. Hieno sisustus, ennen näkemättömän upeat vessat ja mainioita, seurallisia asiakkaita. Mitä enää voisi baarilta kaivata?

Ehkä sitä, että pois lähtiessä ei komeampaa meistä ikävöimään jäänyt pöytäseurailainen ihan niin tiiviisti roikkuisi hihassa. Tässä touhussa focuksemme on kuitenkin vahvasti tutkimustyössä - siis baarien sellaisessa. 

Pneumant-arvio 3,1

+ Hienoimmat mahdolliset vessat ja loistavan viihdyttävät kanssa-asiakkaat 

- Ei isompia heikkouksia. Olutvalikoima tappiin, niin saisivat pisteissä Oljenkorren kiinni

***Täällä meillä oli ihan huikeaa seuraa ja vessakin yksi retkien hienoimpia



Pneumant-arvio 3,1

Edellisestä paikasta saimme vinkin toisella laidalla Liipolaa sijaitsevasta salaperäisestä huippubaarista. Tätä googlailumme ei ollut tavoittanut, joten ei muuta kuin muutos travelplääniin ja uusi kilometrin kävely noin 15 asteen nousua.

Paitsi että paikka sijaitsi alueen huipulla oli myös sen asiakaskunta retkiemme ehdotonta huippua!! Näin paljon näin mukavia ihmisiä on harvoin, jos koskaan kohdattu näin pienessä tilassa. Halailuista ei ollut tulla loppua kun täältä pois lähdettiin...snif.

Niin...ja paikan weecee oli lattiasta kattoon koristeltu Aku Ankka -sarjakuvin....jee!

Kaiken edellisen jälkeen ei ollut yllättävää, että tämän hetken statistiikassamme paikka meni jaetulle all-time -sijalle 2 ja todella ansiosta.

+ Uskomattoman hieno WC ja sen käyttäjäkunta
-  Tänne oli tosi kova kiipeäminen

*** Huippubaarien puitteiden ei tarvitse olla välttämättä suureelliset. Tästä Huippubaarista saimme vinkin vasta Liipolan toisessa paikassa

Salhojankadun pub
Jopa Salhojan pisuaari
oli hieno !

Tämä on perinteinen englantilaistyylinen PUB (since 196jotain); ei kaivanne paikallisille esittelyä, mutta ken Tampereelle matkaa niin ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa tämän tyylilajin aidointa edustajaa ehkä koko Suomenniemellä. 

Kuvat seinillä kertovat historiaa ja erinomainen juomavalikoima tätä päivää. Ehdotonta Suomen kärkikaartia, mitä todistaa myös TKK-arvioinnin jaettu sija 2/742 Pneumant-pisteillä mitattuna. Se on hyvin se!

+ Tämä on HIENO ja nostalginen AITO pub
- Rauhallista väkeä täälläkin

Pneumant-arvio 3,1

*** Yksi Suomen vanhimpia ja "aidoimpia" pubeja. Myös meidän papereissamme! Täällä kirjoittaja on käynyt lukuisia kertoja eikä se ole sattumaa.

Pien

Nyt oli sitten ihan uutta konseptia tarjolla. Suomen ensimmäinen vain oluisiin keskittynyt butiikki oli laventanut toimenkuvaansa alkoholilain väljentyessä siten, että olivat väsänneet jonkinlaisen kaupan ja baarin integraation. Näitä ei Suomessa montaa ole - kirjoittaja tietää ainoastaan toisen, erään Kalliolaisen paikan, johon TKK-projektimme palaa tulevaisuudessa.

Pien ei ollut mitenkään Pien-imuotoinen ainakaan mitä olutvalikoimaan sen paremmin kuin sisustuksen värikkyyteenkään tulee. Kerta kaikkiaan loistava konsepti hienolla sisustuksella ja kattavalla substansilla, jonka kruunasi vielä kerrassaan mukava ja asiantunteva kassaherra.


Paikka oli kutakuinkin täysi, mikä ei ihme sinänsä, eikä ihme ollut sekään, että asiakkaiden laatupisteet jäivät varsin huonoiksi - täällä on vaikea kuvitella mitään isompaa örvellystä..tai sitten olisivat kyllä vitriinit vaarassa. Varustetaso saattoi sen sijaan olla näitten retkien huonoin, koska ensimmäisen kerran oli lähellä antaa täysi nolla ko aiheesta. Tulkitsimme kuitenkin seinällä olleet kaiuttimet siten, että niistä joskus voi jotain soittoakin tulla ja näin se yksi piste tuli siitäkin kohdasta.

Kokonaisuutena paikka oli mitä loistavin ja pneumant-pisteitten tuoma sija 2/818 suomalaisten juottoloiden joukossa on erittäinkin ansaittu!

+ Loistava konsepti mahtavalla juomavalikoimalla, iloisentyylikäs sisustus ja mukava myyntihenkilö
- Bilistä tänne ei ymmärrettävästi tule, mutta soitelkaa nyt vaikka edes taustamusaa niistä kaiuttimista

Pneumant-arvio 3,1

*** Erilainen, mutta erityisen toimiva konsepti. Parin satunnaiskäynnin perusteella on pitänyt tasonsa myös arviointihetkemme jälkeen


Brewdog

Kansainvälisen ketjun uutukainen paikka uutukaisen Ratinan ostarin kupeessa lyhyen liukastelumatkan päässä nysseasemalta.

Vaikka sisäänmeno-ovea ei ihan helpolla havainnut, kovin moni asiakas oli paikkaan löytänyt eikä syyttä ollenkaan. Jotkut tosin olivat jo siinä kunnossa, että jäi mietityttämään, löytävätkö he sieltä pois.


Erinomainen juomavalikoima, siisti yleisilme ja kelpo palvelu saivat aikaan sen, että pneumant-asteikollakin paikka nousi all-time jaetulle sijalle 4 huolimatta siitä, että varustelupisteistä tuli minimit.

Kapakkakoirasta myös aina plussaa - tällä kertaa sillä oli jopa oma huurteinen!

+ Paljon väkeä - mielenkiintoistakin. Hyvä juomavalikoima huomioiden myös wuffet
- Ajanvietevalikoima kapoinen

Pneumant-arvio 3,1

*** Ketjupaikka voi olla aivan kärkitasoa eikä kunnon baaripiskistä ole koskaan haittaa!



Koska listalla ei voi olla kärkipäätä ilman että sillä olisi myös se toinen pää niin pari poimintaa myös sieltä:


Bar 17


Yksi outolintukin pitää mahtua kierrokselle ja se arpa lankesi tänne.

Piskuinen baari oli juuri omistajavaihdoksen kourissa ja uudelleenjärjestelyt olivat täydessä käynnissä. Olimme uuden omistajan ensimmäiset asiakkaat ja sen kunniaksi saimmekin sopivan rabattin tilauksestamme.

Erittäin ystävällinen palvelu pelasti pahimpaan mutasarjaan joutumisen - tai no - ei pelastanut, mutta jätti kuitenkin sympaattisen fiiliksen paikasta. 

Toivotamme onnea uusille yrittäjille, sitäkin tässä todellakin tarvitaan. Aloittakaa vaikka raivaamalla rojuja sen verran johonkin, että asiakkaat pääsevät edes vessaan.

+ Ale-olut sanan harvinaisemmassa merkityksessä
-  Ei ollut ketään muita ja ihan syystäkin noin


Pneumant-arvio 1,3

*** Vaikka pisteisiimme vaikuttikin paikan keskeneräisyys käyntihetkellämme, ihan kaikki ei tainnut jatkossakaan mennä putkeen. Sen verran lyhytikäiseksi tämä jäi uusilla omistajillaan.


Future

Pneumant-arvio 1,3


Sisäänkäynti Futureen takapihalta
Tulevaisuus on Hakunilassa?! No ainakaan tälle, ostarilta jonkun sata metriä pohjoiseen olevalle paikalle, ei osaa ennustaa pitkää tulevaisuutta...vaikka sillä lienee kohtuullisen pitkä menneisyys (=oli olemassa jo vuonna 2008, jolloin täällä tämän harrastuksen esivaiheiden aamuhämärissä edellisen kerran poikettiin). Paikassa nimittäin ei ollut yhtään mitään eikä varsinkaan ketään. Lopputulemana historian huonoin Pneumant-arvio!

Ruokaa tuolta olisi saanut, mutta joku sisäinen ääni kehotti olemaan sitä tilaamatta, vaikka matkamiehillä nälkä alkoikin jo tässä vaiheessa vaivata.

+ ?
- Kaikki muu

*** Tämä on hävinnyt vantaalaiselta baarikartalta jo iät sun ajat sitten ja kaipaajia jääneitä tuskin on kovinkaan montaa


Pub Lättähattu

Pneumant-arvio 1,2


Jos tämä ei ole pohjanoteeraus koko Uudellamaalla, niin jo on. Täällä vessaa ei oltu siivottu sitten kesähelteitten ja sisustusta oli viimeksi putsattu joskus baaritupakoinnin loppumisen yhteydessä. 


Toki paikan kummallinen sijainti Hinthaaran aseman yhteydessä ei ole kovin otollinen asiakasryntäykselle...säännöllinen junaliikenne kun on tuolla loppunut jo 80-luvulla. 

Ei siis ihme, että viihtyvyyttä lisäävät investoinnit ovat viime aikoina (vuosikymmeninä) jääneet vähiin. Ruokaakin olisi saanut, mutta onneksi vain päivisin, joten ei tarvinnut kokeilla adventurous-hengen venyvyyttä. Lemmikkien huoltopiste oli merkitty selkeästi.

+ Koiratkin on huomiotu; sijainti
- Äärimmäinen epäsiisteys; sijainti




*** Koirat voisivat olla kanssamme eri mieltä. Varovainen hatunnosto myös siitä, että paikka on yhä olemassa

Terassi

Pneumant-arvio 1,2



Tässäpä kova kilpailija Hinthaaran Lättähatulle eli tämä nousi (tai oikeastaan laskeutui) jakamaan arvioimiemme baarien viimeistä sijaa tuon kanssa. Se on kova juttu se, kun puhutaan melkein 600 paikasta!!
Sijainti oli noin teoriassa ok Haminan torin kupeessa ja terassinsa kuulemma maakunnan pisin - tosin hieman sammalta ja heinää kasvaen. 

Palvelusta  tässäkään paikassa ei oikein voi antaa pisteitä vrt edellinen paikka ja vessan lattialla olisi voinut lähes kylpeä nesteessä - mitä lie? Muita asiakkaitakaan ei ruuhkaksi asti ollut, mitä sitäkään ei nyt hirveästi voinut ihmetellä. 

+ Kokonaisarvosana puhuu puolestaan
- Vessan lattian nestemäärä

*** Jotain parannustoimenpiteitä lienee sittemmin tehty, koska ainakin google paikan yhä löytää



Btw Ei liene sattumaa että "Topeista" kaikki elävät ja voivat paksusti tänäkin päivänä, kun taasen "Tessuista" joka toinen on jo poistunut ja jäljellä olevistakin toinen paikassa, missä kilpailu ei ihan verisintä liene.