keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Tuhannen kapakan kautta Tampereen ylle

Tästä ei vieläkään mennä....
vaikka mieli jo tekisi
Seuraa meitä Facebookissamme

Hiukan reilu 10 vuotta sitten tämä alkoi Kannelmäen Sorbetissa ja nyt Moron yläkerrassa saatoimme todeta, että Tuhannen kapakan kautta tänne on tultu. Kirjaimellisesti!!

Hieno juttuhan tämä on, vaikka mitään isompia tunnepurkauksia emme kokeneetkaan (olemmehan piinkovia ammattilaisia ja sellaiset eivät tunteile) vaan juhlimme tapahtumaa eritäinkin rauhallisesti Martellin voimin.

Vastaus kysymykseen mitä jatkossa: No tietenkin lisää baarien arviointia ja suomalaisen kapakkakulttuurin levittämistä. Emme anna palvelulupausta kahden tuhannen kapakan kautta kiertämisestä, mutta omaksi ja lukijoittemme iloksi jatkamme näitä kokemuksiemme jakamista entiseen malliin.

Pysykäähän siis kanavalla jatkossakin ja vinkatkaapa myös kavereillenne tästä suomalaisen baarikulttuurin sinnikkäästä edistäjästä!!



Public House Huurre


Arvioijiemme huomio meni vähän ohitse paikasta jutellessamme jo aiemmista Tampere-jaksoista tuttujen seniorikansalaisten kanssa ja lisäksi vielä toinen meistä sääti kovasti asuntopisnestensä kanssa.

No se mitä maltettiin itse paikkaa ihmetellä, miellytti silmää alkaen ihan tyylikkäästä rakennuksesta. Juomavalikoima oli kohtuullinen, hyvältä tuoksuvia hampurilaisia meni pöytiin ja kaikenlaista hassunhauskaa nostalgiapeliäkin löytyi flipperistä alkaen. 

Muita asiakkaita ei paljon ollut ja sekin vähän aika hissukseen, mikä toki ymmärrettävää siitä näkökulmasta, että ravintola oli auennut vasta vartti ennen saapumistamme.

Spesiaalikehu paikan selkeistä ja informatiivista nettisivuista.

+ Viihtyisä kokonaisuus
- Hillitty asiakaskunta

Pneumant-arvio 2,2

Lapin Akka

Tässä oli Ämmaanummistamaista vanhaa keskaribaarihenkeä sekä tunnelmassa että sisustuksessa. Aikas paljon selkeitä kantapeikkoja kertomassa tamperelaisen hillittyyn einytehrätästänumeroo-tyyliin päivän kuulumisiaan.

Kantaväestön ulkopuoliselle paikka ei kummoisia tarjonnut ja esim olutvalikoima oli etenkin Tampere-kontekstissa suorastaan ala-arvoinen.


+ Mukavasti väkeä
- Surkea juomavalikoima


Pneumant-arvio 2,0

Gastropub Kaleva

Nyt sitten oli kyllä keskustan ulkopuolisen Tampereen paras juomavalikoima ja se ei ole ihan vähän se! Lisäplussaa tyylikkäistä sisustuksen yksityiskohdista ja erinomaisen siististä WC:stä

Myös ruokalista näytti siltä, että satunnainen Tampere-kävijä voisi hyvin poiketa tänne toistekin!

+ Todella hyvä juomavalikoima ja hieno sisustus
- Kovin oli hiljaista 

Pneumant-arvio 2,2

Ahjo

Ahjossa oli futishuivia ja muuta kuningaslajirekvisiittaa ihan kiitettävästi esillä. Toki, Tampereella ja Ilveksen kannatusalueella kun ollaan, oli pari lätkämailaakin mukaan ängetty. No muistuttavatpa ilmastonmuutoksen koukeroista, jos ei muuta.

Mekin kannoimme kortemme kekoon mitä tulee paikan futishenkisyyteen. Pelasimme nimittäin kiihkeän, mutta kohtuullisen lyhyen yksipuolisen minipöytäfutisottelun, Voikkaan Pallo-Peikot vs Tampereen Ilves. Pelin täytyi olla vinossa kirjoittajan maalia kohti - muuten ei voi pelitapahtumien kulkua selittää PaPen eduksi.

Asiakaskunta ei täälläkään kovin riehakasta ollut eikä yksipuolinen sukupuolijakauma ainakaan edistänyt sitä.

+ Futis- ja Ilveshenkisyys
- Vain miesasiakkaita

Pneumant-arvio 2,2

Leijonapub

Johan tuli taas uusi asia koettua: paikassa ei ollut pullo-oluita yhden ainuttakaan (kuorma oli kuulemma tulossa ihan lähipäivinä). Koska juomavalikoimamme arvioi ensisijaisesti pullo-olutvalikoimaa, piti tuolle kohdalle antaa ensimmäistä kertaa täysi nolla 995 koetun paikan jälkeen. Nyt 9 arviontikohdasta enää siisteys  ja varustelu eivät ole missään saaneet nollaa pistettä.

Edellisen jälkeen ei ole ihme, että paikassa ei kovin suurtaa ruuhkaa ollut ja se ainoakin asiaskas vaikutti joltain kyypparin lähikaverilta.

Iso plussa toki siitä, että biliksestä eivät rahaa ottaneet. Eivät vaikka tipin muodossakin sitä erikseen tarjosimme ja vaikka kaikesta päätellen lisämyynnin tarve tässä paikassa on kovinkin ilmeinen.

Kierroksen heikoimmat pisteet.

+ Hyvä palvelu ilmaisen biliksen muodossa
- Vain miesasiakas eikä pullo-oluita lainkaan

Pneumant-arvio 1,9

Katubaari Axu

Tästä paikasta merkittävin muistijälki tuli vasta kun olimme sieltä jo tovin olleet poissa. Paikan kyyppari nimittäin soitteli peräämme ja kertoi löytyneestä Inspecta-vihostamme. Todella helpottava tieto kahdelle epätoivoisesti jo seuraavassa paikassa muistiinpanojaan etsiville arvioijille. Erittäin hyvä palvelu siis!

Noin muutoin ei Axu tosiaan juuri tasaloikkiin syytä antanut. Varustelu oli vaatimatonta eikä sisustuskaan silmäämme miellyttänyt edes vähää alusta. Ilmeisesti täällä aina välistä on ihan hyvääkin elävää musiikkia, mutta käyntihetkellämme yleinen flegmaattisuus vallitsi.

+ Huolehtivat esimerkillisesti asiakkaidensa unohtamista arvotavaroista
- Ajanvietevarustelu ei ollut kummoinen ja sisustus ei oikein sitäkään

Pneumant-arvio 2,0

5/5

Entinen Stag's Head, jossa sitten olikin vähän kaikkea (paitsi arvioijilla arviointivihkoa). Kyyppari kertoi tarinaa pitkän kaavan mukaan, mitä häneltä satuttiinkin kysymään eikä ajanviettomahdollisuudet edes tähän rajoittuneet vaan bilistä, tikkaa sun muutakin peliä löytyi enemmän kuin tarpeeksi ja myös juomavalikoiman alusta loppuun juominen ei ole täällä ihan yhden illan juttu.

Hyvä kokonaisuus, joskin Wc:n siisteyteen voisi pikkuisen lisäpanostusta laittaa.

+ Ajanvietteitä piisasi baarimikon kanssa juttelusta alkaen
- Wc:n siisteys ei vastannut muutoin erinomaisen laadukasta kokonaisuutta


Pneumant-arvio 2,6


Huurupiilo

No nyt - täällä olisi viettänyt koko illan vain sisustusta ihmetellen ja ihaillen.

Kun lisäksi paikka oli erittäin siisti, juomavalikoima kohtuullinen ja lautapelivalikoima ylitsepursuava ei liene ihme, että paikan pisteet olivat kierroksemme parhaat.

Ehdottomasti tämän kierroksen TOIMITUKSEN VALINTA.

+ Tampereen hienoin baarisisustus
- Asiakkaat eivät kovin biletuulella

Pneumant-arvio 2,7

Passion

Tämä oli sen verran iso paikka, että virtahevonkin voisi johonkin nurkkaan kätkeä ilman että sitä pakosta huomaisi (emme siis tiedä oliko paikassa virtahepo vai ei?)

Hiukan outoa, että vaikka tilaa piisasi, niin mitään biliksiä tms asiakaskuntaa aktivoivia tilankäyttöelementtejä ei paikassa näkynyt. No ehkäpä paikan nuorella asiakaskunnalla on maailmanparantamis- tai muuta jutusteltavaa sen verran, etteivät noita kaipaa.

Me sen sijaan emme kaivanne tänne uudelleen - sen verta tasapaksu paikka oli kyseessä.

+ Tänne mahtuisi isommatkin bileet
- Ajanvieteaktiiviteetit niukkoja


Pneumant-arvio 2,1

Moro Sky Bar

Se siitä sitten. Tuhannes arvioimamme kohde sijoittuen hienosti Tampereen ylle! Maisemat olivat tämän tapahtuman arvoiset emmekä kauheasti jaksaneet olla pettyneitä edes siitä, ettei torvisoittokuntaa ollut meidän juhlahetkeämme juhlistamassa.

Konjakit juotiin, todettiin että on tämä hieno harrastus ja sitten jatkoimmekin matkaa kohtia uusia arvioitavia kohteita. Luterilainen työmoraalimme kun ei paljon tunteilua salli.

Mitä itse paikkaan tulee, niin maisemien takiahan tänne tullaan ja luultavasti vain niitten. Ainakaan juhlahetkenämme saatu palvelukokemus ei ehkä ollut sitä, mitä olisimme voineet kuvitella. No...oli kuitenkin ne maisemat!

+ Näkymät Tampereen valojen yllä
- Vähän viileä palvelu

Pneumant-arvio 2,2

Telakka

Tätä vähän arvottiin, kuuluuko arvioitavaan joukkoon ollenkaan vai onko enempi ruokapaikka. No kuuluihan se eikä ainakaan alakerrassa juuri kukaan näyttänyt käyntihetkellä murkinoivankaan. Juomavalikoimassakaan ei moittimista ollut ja lasin ääressä vilkuiltu interiööri miellytti silmää kaikin puolin.

Pelkkänä syöttöläjuottolana tätä ei voi pitää ja kovasti täältä löytyy myös kaikenlaista tapahtumaa Naisten turvesaunoista alkaen (tasa-arvo..missä pelaa? Häh??). Eräänlaista tapahtumakeskus-konseptia paikka selvästi hakee.

+ Mukava baari-ravintola -kokonaisuus
- Vessojen sijainti vähän hankala

Pneumant-arvio 2,3


Tullikamarin Klubi

Tätä kait helsinkiläinen kutsuisi Tampereen Tavastiaksi.

Ainakin eläviä esiintyjiä täällä piisaa ja samassa kokonaisuudessa olevan Pakkahuoneen kanssa paikka muodostaa jonkinlaisen populäärimusiikin / -kulttuurin hot spotin Tampereella. Itse asiassa koko ns Tullin aluehan on tähän profiloitunut. Puuttuisi vain, korkeakulttuurikin tunkisi kulmille siten että teatteritkin päättäisivät muuttaa tänne kosken toiselta puolelta.

Itse paikasta ei hirmusti kerrottavaa jäänyt, koska juuri käyntihetkellämme ei esiintyjiä ollut eikä hetkeen ollut tulossakaan ja näin ollen väkeäkin oli vielä kovin kovin vähän.
Palvelu oli silti esimerkillisen huomioivaa - tästä voisivat vaikka naapuritalon duunarit 20 kerrrosta ylempänä ottaa mallia!

+ Palveluasenne henkilökunnalla kohdallaan 
- Vähän huono hetki käydä

Pneumant-arvio 2,1


Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 1002 kpl