keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Uusiutunutta Järvenpäätä Neljännen valtiomahdin tarkkaillessa

Kuvakaappaus Jäken Facesta  jossa
hauska ehdotus uudeksi taajamamerkiksi

Seuraa meitä Facebookissamme

Journalisti-Aino lähestyi meitä ja teki tarjouksen, josta emme voineet kieltäytyä. Eli tarjoitui dokumentoimaan ja julkaisemaan paikallisessa mediassa meidän kierroksemme uusittuun Järvenpään baariskeneen.
Koska se ei ole tärkeätä mitä kirjoitetaan vaan se että nimemme ovat oikein 
kirjoitettu (ovat aika yksinkertaisia onneksi...kuten muuten mekin), eikä huonoa julkisuutta kuulemma ole olemassakaan, niin tartuimme tähän tarjoukseen innokkaasti kuin sika limppuun konsanaan.

Järvenpäässähän kävimme edellisen kerran 2017-helmikuussa ja silloin tunnelma oli yleisesti aika surullinen suurimman osan paikoista vedellessä viimeisiään keskustasaneraajia odotellessa. Nyt noitten paikkojen kohdalla sitten on monttu tai jotain, mutta onneksi, kuin Feenix-lintu ainakin, monta uutta paikkaa on sitten avattu tuon montun ympärille. Tämä tarina kertoo niistä!



My way

Tämä paikka muistimme mukaan oli jo edellisen kierroksemme listoilla, mutta ilmeisen turhan hätäisesti, tuon tarkemmin katsomatta skippasimme sen skooppiimme kuulumattomana.

Olkoonkin samassa kiinteistössä Scandicin kanssa, on tämä silti selkeästi oma baari eikä mikään palvelua odottavien sisäänkirjautujien aulavirkistyspiste. Erityistä iloa ja mielihyvää tuottivat seinällä olleet Puistoblues-mainokset alkaen historian aamuhämäristä eli jostain 80-luvulta.

Muuta ihmeellistä ei sitten paikassa kyllä ollutkaan ja vähät ne kanssa-asiakkaatkin vaikuttivat siltä, että miettivät "oliskohan kuitenkin kannattanut majoittua Hotelli-Vantaaseen"

Totti btw - Matkalla kohti My Way:tä kurkistimme myös viikonlopuksi avautuvaan Tottiin. Koska kyseessä oli lähinnä VIP-henkinen poikkeaminen eikä paikka siis vielä ollut auki laajemmalle yleisölle, emme tätä sen vuoksi myöskään arvioineet.


+ Hieno Puistoblues-perinteitä kunnioittava sisustus
- Ajanvietettä blues-julisteitten katselun lisäksi ei juuri ole

Pneumant-arvio 2,0


Papa's

Heh - tässä oli kaiken tämän uutuuden kiillon keskellä kunnon vanhan liiton paikka, jonka viime kierroksella häpeäksemme vain unohdimme.

Verhoilu oli enimmäkseen turvallista pehmopornon punaista eikä edes slaavilaistyyliset verhot (kuten jäsen-Jii niitä kuvasi) pelastaneet sisustuksen saamaa minimipistemäärää.

Positiivistäkin löytyi ja se oli, kuten usein tällaisissa paikoissa asia on, mainiot kanssa-asiakkaat. Journalistimme askartelu kännykameransa kanssa herätti sen verran kysyviä ilmeitä parissa vanhemmassa herrassa, että päätimme avautua koko projektista. Tästähän toinen herroista innostui ja kertoi varsin punnittuja tai ainakin kovaäänisiä mielipiteitä siitä, mikä baareissa nykyään on vialla...ja jos tämä mielipiteensä pitäisi tiivistää yhteen kirjaimeen, niin se kirjain olisi S. Eipä tuota tuosta rehellisestä mielipiteestä oikein tuomitakaan voi - terveisiä vaikkapa Myllypuroon.


+ Mielenkiintoisia ja sanavalmiita kanssa-asiakkaita
- Slaavilainen verhoviritys ei pelastanut vaatimatonta sisustusta

Pneumant-arvio 2,2


Korona 

Korona sitten oli sellainen S-kirjain paikka ja vieläpä varsin laadukas. Ajanvietemahdollisuuksia oli vähintäänkin riittävästi tai ehkä jopa hiukan enemmänkin eikä sisustuksessakaan oltu sorruttu pahimpiin ketjustereotypioihin

Miinuksena täällä oli pöytälätkän tilanne. Pelaajakaupat olivat selvästi vaiheessa, koska kaikkia Stiga-miehiä ei ollut ja kiekkokin oli hukassa. Näin ollen Suomen ja Ruåtsin yhteenotto jäi tällä kertaa näkemättä, mikä tietty oli sääli....sen kerran kun urheilutoimittajakin olisi ollut paikan päällä.


+ Todella hyvä ajanvietevalikoima
- Asiakaskunta äSsämäisen rauhallista

Pneumant-arvio 2,6


Eikan Pub

Eikkakin oli joutunut caterpillarien alta perustamaan uuden toimipisteesen.

Uutukainen paikka hohti puhtauttaan ja mustanpuhuva sisustuskin miellytti rauhoittavasti silmää. Tärkeintä silti, että vanhan Eikan ajoista oli loistava olutvalikoima säilynyt tai jopa parantunut. Olutfanaatikolle tässä kyllässä on tasan yksi paikka, mihin kannattaa viikkorahansa käyttää ja se on Eikka se!

Pientä miinusta siitä, että emme päässet todentamaan kaikkien alojen asiantuntijuuttamme pubi-visassa. Tuo kun kesti tässä paikassa juontajan mukaan peräti kaksi tuntia. Toisaalta erikoisia ja erilaisia oluita riittää joka viikon pubivisaan varmasti koko vuodeksi.


+ Loistava juomavalikoima
- Pubivisa ainoa ajanvietemahdollisuus ja kovin hidastempoinen sellainen

Pneumant-arvio 2,8


Frida 

Bilistä, bilistä, bilistä ja vielä senkin jälkeen pöytiä löytyy. Tuon alan harrastajille kerta kaikkiaan hieno paikka. Toinen juttu sitten on se, että noita harrastajia ei Järvenpäästä kummosesti löydy, koska paikka oli tyhjä niin tullessamme, ollessamme kuin lähtiessämme.
Ilmeisesti viikonloppuisin väkeä on vähintääkin riittävästi ja se on helppo uskoa, koska paikka bilispöytien ulkopuolellakin ihan mainio.

Erinomaisen sympaattiselta baarinpitäjältä saimme paljon huomiota (kun muitakaan kohteita ei hänellä siis ollut tuolle huomiolle). Oikein mukava täti, joskin hiukan surullismielinen. Sen verta ikävä tapaus oli ollut edellisen baarinsa Vihkon deletointi. Ymmärrämme tämän murheen vähintäänkin hyvin ja kehotimmekin nostamaan pään vain pystyyn ja eikun kohti uusia pettymyksiä!


+ Upea bilispöydästö ja sympaattinen joskin kovin sentimentaalinen baaritäti
- Muut asiakkaat loistivat poissaolollaan

Pneumant-arvio 2,4


Zapata 

Viikonloppuisin kuulemma kovakin bilemesta, jossa huhu kertoo komeamman meistä osallistuneen ihan pöytätanssiin. Tiedä tuosta tanssista, mutta viimeksi käydessämme raakkasimme tämän pois skoopista ja sen sijaan nautimme täällä keskinkertaisen lämpimän aterian.

Nyt sitten arvostelimme tämän baarina, vaikkakin vahvin elementti edelleen oli keittiöstä tuleva rasvan tuoksu. No; sisustus oli täällä ihan hieno erikoinen sisältäen mm haulikolla ammutun peltikaton palasen). Ei tämä silti vieläkään meissä saa aikaan tasajalkaloikkia pöydällä eikä pöydän sivussa, ainakaan näin arki-iltaisin.


+ Sisustuksessa hienoja ja mielenkiintoisia elementtejä
- Ruoka tai enempikin rasva tuoksui vähän turhankin paljon

Pneumant-arvio 2,1

Arvoituja paikkoja kaiken kaikkiaan 822 kpl